Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Metallica, Slayer, Anthrax oraz Mastodon na jednej scenie w. Strona: 2

Artykuł: Metallica, Slayer, Anthrax oraz Mastodon na jednej scenie w

Wysłany: 2009-12-10 09:56

Też mi Warszawa nie pasuje. I już nie przesadzajcie, że nic nie gra, bo grają w stolicy często i gęsto naprawdę dobre kapele. A, że metalmania tudzież inne Knockouty odbywają się gdzie indziej, to nie znaczy, że się u Was nic nie dzieje. W Poznaniu mało co gra :P

Zresztą whatever, skład jest nieziemski, tylko w Czechach niby ma być Megadeth zamiast "mastodontów" co kusi jeszcze bardziej :P

Bo wypadek to dziwna rzecz... Nigdy go nie ma dopóki się nie zdarzy.

Wysłany: 2009-12-10 11:31

[quote:60e9d2c7ed="steelin"]
Ja mieszkam niedaleko Warszawy, więc interesuję się, kto tam gra i naprawdę ciężko mi przypomnieć sobie, czy w ogóle kiedykolwiek takiego kalibru wydarzenie metalowe odbyło się w stolicy (no chyba, że kolega dwa posty wyżej pisząc "taki koncert jak zwykle w Warszawie" wspominał pamiętny występ Michaela Jacksona, ale jakoś wątpię). Powiedziałbym raczej, że najwyższy czas na Warszawę, do której nikt nie ma tak daleko, by dojazd był naprawdę karkołomny. A co ma powiedzieć typ z Gdańska, gdy co chwilę dobre kapele grają na śląsku?

A jak komuś nie pasi, bo Warszafka, to niech się przyzwyczaja - stadiony rosną i myślę, że niedługo właśnie w stolicy skoncentruje się wielkie koncertowanie w Polsce. Już partner marketingowy najbliższego koncertu, TVN z siedzibą na Wierniczej w Warszawie, główny najemca jednego ze wspomnianych stadionów, o to zadba. [/quote:60e9d2c7ed]

jeden wielki ROTFL - bo Iron Maiden to gdzie grał ostatnio? a Gorge Micheale to gdzie grał? Seal to gdzie grał? Black Label Society to gdzie grało? Depeche Mode? al może jeszcze kilka nazw mam wyciagnać typu chociażby Slipknot albo o ups... czy czasem Metallica nie grała w Warszawie z Apocalypticą i Monster Magnet? och...

ach i czyżby ostatnia Metalmania nie odbywała się w Warszawie? doprawdy no nic się w tej Warszawie nie dzieje - no NIC!!! Oczywiście, jeśli ktoś ma pamięć krótkotrwała zakodowaną w okolicach ostatnich 2 lat albo ma 15 lat i wcześniej go rodzice nie puszczali na koncerty to nic tylko odpalić google i sprawdzić kto i kiedy grał w Warszawie, takie gadanie jest po prostu śmieszne.

stadiony stadionami - w Poznaniu jak do tej pory najlepiej idzie to rośnięcie stadionu, imprezy halowe Katowicom odbiera łódzka Arena... a Warszawa póki co nie ma ani jednego ani drugiego

a Bemowo to jedna wielka CHUJNIA proponuje sobie poczytać o koncercie Madonny, który dopiero co tam miał miejsce - jak ktoś chętny wkleje kilka linków. Chuja było słychać, widać, do kibli kolejki na godzine stania, do jedzenia kolejki na kilometry nie mówiąc już o tym że to była jedna Madonna a tu się szykuje conajmniej pół dnia w słońcu także powodzenia tym którzy się wybierają - acha i EV Bemowo to LOTNISKO a nie stadion - nie ma to miejsce nic wspólnego z Chorzowem także jeśli chcesz coś zobaczyć to proponuje jednak bilet za 400 zł :)

pozamieniałam się z amebą na rozum.

Wysłany: 2009-12-10 12:22

Diesel (Anciliae)
Diesel
Generalna Żubernia

[quote:f77a08ca61="cross-bow"]a Gorge Micheale to gdzie grał? Seal to gdzie grał?[/quote:f77a08ca61]
No rzeczywiście masz co porównywać do Metalliki i Slayera. Zapomniałaś jeszcze o koncercie Peji i Chórze Alexandrova :roll:

Alkoholowi mówię stanowcze: CZEMU NIE

Wysłany: 2009-12-10 12:32

[quote:3949c001f1="Diesel"][quote:3949c001f1="cross-bow"]a Gorge Micheale to gdzie grał? Seal to gdzie grał?[/quote:3949c001f1]
No rzeczywiście masz co porównywać do Metalliki i Slayera. Zapomniałaś jeszcze o koncercie Peji i Chórze Alexandrova :roll:[/quote:3949c001f1]

chodzi o gwiazdy światowego formatu. cokolwiek byś nie powiedział - a jakbyś przeczytał całość to byś znalazł tam również Metallice :) U2 też grało w Warszawie, także jak ktoś teraz zacznie płakać, że ostatnio byli w Chorzowie to przypominam tylko, że grali także w Warszawie. mi chodzi tylko o fakt narzekania na stolicę, gdzie mimo wszystko dzieje się najwięcej, tylko od czasu do czasu większe imprezy odbywają się poza nią.

Wysłany: 2009-12-10 13:46

[quote:2f87e67014="cross-bow"]acha i EV Bemowo to LOTNISKO a nie stadion - nie ma to miejsce nic wspólnego z Chorzowem także jeśli chcesz coś zobaczyć to proponuje jednak bilet za 400 zł :)[/quote:2f87e67014]
Mówisz...? Mnie kuszą te za 400zł, ale nie jestem pewna czy dysponuję teraz natychmiast taką gotówką :roll: Powiedz mi jeszcze od jak dawna wiadomo o tym koncercie i kiedy się zgapiłam i gdzieś mi to info umknęło?

A i czy ktoś był na jakimkolwiek koncercie na Bemowie? Czy tylko czytał relacje?

Wysłany: 2009-12-10 15:01

[quote:40583c1b6a="cross-bow"]jeden wielki ROTFL - bo Iron Maiden to gdzie grał ostatnio? a Gorge Micheale to gdzie grał? Seal to gdzie grał? Black Label Society to gdzie grało? Depeche Mode? al może jeszcze kilka nazw mam wyciagnać typu chociażby Slipknot albo o ups... czy czasem Metallica nie grała w Warszawie z Apocalypticą i Monster Magnet? och...[/quote:40583c1b6a]
Pierwsza sprawa - Metallica. Grali w Warszawie RAZ, a na śląśku wszystkie pozostałe razy.
Druga sprawa - Metalmania w Warszawie. Z całym szacunkiem dla zespołów, które tam grały, żaden z nich nie jest moim skromnym zdaniem równie znaczący, jak Megadeth czy Testament. Samo nazwisko Cavalera nie sprawia, że czuję się, jakby przyjechała wówczas Sepultura.
Trzecia sprawa - Iron Maiden. Wielki zespół, ale supporty były niepoważne, przynajmniej patrząc na obsady festiwalowe czy koncerty Metalliki. Więc też in minus.
Czwarta sprawa - Black Label Society. Zespół znany, ze znanym muzykiem, ale to jednak nie jest ta topowa metalowa półka, jak Metallica, Megadeth, Slayer czy wspomniane Iron Maiden. Równie dobrze można było podać przykład Motorheadu, który swojego czasu grał w Stodole. Coś się w tej Warszawie dzieje, ale w porównaniu do południa to jest druga liga z rzadkimi wyjątkami.

Do George'a Michaela i Seala się nie odniosę, bo wspomniałem wyraźnie, że chodziło mi o koncerty METALOWE.

Wysłany: 2009-12-10 15:33

O matko, u nas nawet takie kapele nie były przejazdem. Pod nosem masz masę fajnych imprez i jeszcze marudzisz. Bo ciągle mało i ciągle nie tak. Przeprowadź się do Poznania to zobaczysz co to znaczy cieszyć się, że np. Kult, Behemoth czy Kat zagrają, bo na zagraniczne "Gwiazdy" nie ma co liczyć. Żal czytać takie bzdety...Zresztą offtop się robi, także proponuje zakończyć te bezsensowne licytacje kto ma gorzej :roll:

Wysłany: 2009-12-10 15:51

Cała rzecz w tym, że ja nie narzekam na brak kapel, źle nie jest. Narzekam na narzekania osób z południa, że "znowu ta Warszawa", co jest moim zdaniem nie na miejscu w obliczu tylu dobrych koncertów w tamtym regionie.

A co do Poznania, to faktycznie mało tam dobrych zespołów przyjeżdża (ostatnio chyba Dream Theater), ale macie blisko do Berlina. A tam już często goszczą fajne kapele.

Wysłany: 2009-12-10 16:13

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

[quote:8cfd811f4a="steelin"]
A co do Poznania, to faktycznie mało tam dobrych zespołów przyjeżdża (ostatnio chyba Dream Theater[/quote:8cfd811f4a]

chyba Ci się z Bydgoszczą pomyliło

z fajnych kapel światowego formatu jak dla mnie to jedynie NIN grało w zeszłym roku

koniec offtopa :P

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Wysłany: 2009-12-10 16:19

Dream Theater grało w Poznaniu :P

Sic itur ad astra !

Wysłany: 2009-12-11 01:27

a ja podziękuję. Metallikę widziałem na żywca raz, styknie, aż tak genialni nie są.

Slayera i Anthrax mi szkoda przepuścić, ale jakoś nie mam zamiaru ciorać się pół Polski żeby zobaczyć ich jako supporty (bo znając życie to Meta będzie headlinerem), a przynajmniej nie za tą cenę. Jakby to było 200 zł, ew. 400 zł ale gdzieś bliżej - spoko. Ale w tym układzie chromolę serdecznie ten interes :P

Wysłany: 2009-12-11 08:48

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

[quote:952ddca5a8="Aeg"]Dream Theater grało w Poznaniu :P[/quote:952ddca5a8]

w tym roku grało w Brzydgoszczy - 30 września, przecież byłeś, to powinieneś wiedzieć :P

a na ten fest w Wawie wybrałabym się gdybym była fanką wszystkich zespołów, a tak to tylko naprawdę lubię Mastodona, a Metallikę zobaczyłabym ze wzgl. na dorobek. Slayera nie trawię, o Anthrax nie wspominając, więc nie ma po co wydawać tyle kasy i marnować urlopu :P

Wysłany: 2009-12-11 09:26

[quote:a8bab0538c="minawi"][quote:a8bab0538c="Aeg"]Dream Theater grało w Poznaniu :P[/quote:a8bab0538c]

w tym roku grało w Brzydgoszczy - 30 września, przecież byłeś, to powinieneś wiedzieć :P[/quote:a8bab0538c]

w 2005 grali w Arenie :) nawet byłem :)

.

Wysłany: 2009-12-11 09:51

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

[quote:f9a41eaf09="Harlequin"][quote:f9a41eaf09="minawi"][quote:f9a41eaf09="Aeg"]Dream Theater grało w Poznaniu :P[/quote:f9a41eaf09]

w tym roku grało w Brzydgoszczy - 30 września, przecież byłeś, to powinieneś wiedzieć :P[/quote:f9a41eaf09]

w 2005 grali w Arenie :) nawet byłem :)[/quote:f9a41eaf09]

GnieFFko, ale to prawie już 5 lat temu :!:
Mówimy o teraźniejszej teraźniejszości :P
A w tym roku grali w Brzydgoszczy i ch. 8)

5 lat temu to też było więcej koncertów "gwiazd" w Poznaniu.... np. w 2004r. chyba Manson, w 2003r. Paradise Lost... tylko byłam wówczas bardzo biedną studentką i nie mogłam sobie pozwolić, a czasu miałam aż za dużo. teraz jest na odwrót, dodatkowo nic się nie dzieje :/

dobra, naprawdę się offtop zrobił...

Wysłany: 2009-12-11 10:39

no to niech mod wydzieli - jęczenie pt "nic się nie dzieje w moim mieście" możemy sobie na flugać do woli wtedy

spoko nie martwcie się - u mnie za to same gwiazdy - Depeche Mode, Rammstein i NAJWAŻNIEJSZE Tokio Hotel :D nie będę narzekać bo jak chciałam gdzieś jechać na koncert to po prostu JECHAŁAM

Wysłany: 2009-12-11 11:05

Mnie osobiście Mastodon mało interesuje.

Za to zaczynam się coraz bardziej przekonywać do wyjazdu do Czech.
Co prawda Megadeth jednak nie gra, ale jest za to Heaven and Hell :)

Wysłany: 2009-12-13 09:56

SAMAEL66 (Bicz)
SAMAEL66
Bielsko-Biała Inowrocław (Finlan...

no to [b:abfcdd7694]EV[/b:abfcdd7694] zbieramy się w dawny skład "Hunterowy" i jedziemy :)

życie nie składa się z wdechów i wydechów życie to chwile które zapieraja dech w piersi

Wysłany: 2009-12-13 13:52

Radzę zaczekać 26 czerwca szykuje się zdecydowanie lepsza impreza

Wysłany: 2009-12-13 15:11

SAMAEL66 :arrow: ale koniecznie "maluszkiem" i pod prąd :twisted: :twisted:

Kusza,jaka impreza może być "zdecydowanie" lepsza? :P

Wysłany: 2009-12-13 15:51

Koncert AC/DC każda z kapel grających 16ego może panom z AC/DC pastować buty!

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło