pomozecie dla hip-hopowca? gothic Wysłany: 2009-11-16 00:26
czesc wszystkim :D
mam do Was pewne pytanie : jakie sa najlepsze zespoly grajace muzyke gothic ?
mianowicie chodzi mi o ten spokojniejszy gotyk [bez rykow...]
ostatnio uslyszalem pare kawalkow z tego rodzaju muzyki i mi sie wkrecilo
jestem w temacie zielony [slucham innego rodzaju muzyki-zainteresowanych odsylam do mojego profilu],wiec za jakiekolwiek gafy ktore tu strzelilem przepraszam, nie jedzcie po mnie na starcie
Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co jest gotowy umrzeć, to nie zasługuje żeby żyć. Martin Luther King
Wysłany: 2009-11-16 10:13
jest tu kto?
Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co jest gotowy umrzeć, to nie zasługuje żeby żyć. Martin Luther King
Wysłany: 2009-11-16 10:24
:roll:
co to znaczy "bez ryków"? "ostatnio uslyszalem pare kawalkow z tego rodzaju muzyki", ale jakich? W sensie co Ci się wkręciło? Bo podam Ci np. zespół Xandria i stwierdzisz, że za słodkie, a podam Nightwish'a z Tarją, czyli starsze płyty, to powiesz, że laska wyje jak w operze. Sprecyzuj co według Ciebie oznacza "spokojniejszy gotyk".
Bo wypadek to dziwna rzecz... Nigdy go nie ma dopóki się nie zdarzy.
Wysłany: 2009-11-16 10:28
Chłopie, myśle, że na dobry start, to obowiazkową lekturą dla Ciebie będzie The Gathering - Mandylion i "Nighttime Birds" - genialny damski wokal i niebiańska muza :> polecam :)
.
Wysłany: 2009-11-16 10:28
jesli chodzi o nightwish [czy jak to sie pisze to znam bo znajomy sluchal] tylko nie wiedzialem ze to gotyk
chodzi mi o spokojniejsze kawalki
ostatnio cos slyszalem,ale nie powiem Ci kto to byl bo nie wiem
a chce posluchac z ciekawosci,moze mi sie wkreci na dluzej
Wysłany: 2009-11-16 10:29 Zmieniony: 2009-11-16 10:44
Harlequin Napisał: |
Chłopie, myśle, że na dobry start, to obowiazkową lekturą dla Ciebie będzie The Gathering - Mandylion i "Nighttime Birds" - genialny damski wokal i niebiańska muza :> polecam :) |
skoro ma byc obowiazkowa to poslucham :D
edycja :
posluchalem tych kawalkow
zle nie sa,ale to nie do konca to o co mi chodzilo
ale zrobimy tak:
ja nie bede tu sie narzucal,poczytam troche o gotyku,poslucham poszczegolnych zespolow,i moze uda mi sie cos znalesc dla siebie :D
pozdrawiam
Wysłany: 2009-11-16 10:38
Mysle że powinienes obadac:
Z cyklu metal z damskim wyjscem za mikrofonem:
1.The Gathering - Mandylion
2.The Gathering - Nighttime Birds
3.Theatre Of Tragedy - Aegis
Z cyklu rock gotycki w klasycznym wytdaniu:
1.The Eden House - Smoke & Mirrors (taki mix trip-hopu i klasycznego rocka gotyckiego spod znaku the sisters of mercy, tyle że laski świewają)
2.Jak chcesz cos naprawdę głębokiego, ślicznego, ale dołujacego to The Cure - Disintegration (kazdy Ci powie, że ten album to biblia gotyckiego rocka)
3.Clan Of Xymox - Medusa
4.The Sisters Of Mercy - Floodland
5.Fields Of The Nephilim - Elizium
.
Wysłany: 2009-11-16 10:51
Harlequin Napisał: |
Mysle że powinienes obadac:
Z cyklu metal z damskim wyjscem za mikrofonem: 1.The Gathering - Mandylion 2.The Gathering - Nighttime Birds 3.Theatre Of Tragedy - Aegis Z cyklu rock gotycki w klasycznym wytdaniu: 1.The Eden House - Smoke & Mirrors (taki mix trip-hopu i klasycznego rocka gotyckiego spod znaku the sisters of mercy, tyle że laski świewają) 2.Jak chcesz cos naprawdę głębokiego, ślicznego, ale dołujacego to The Cure - Disintegration (kazdy Ci powie, że ten album to biblia gotyckiego rocka) 3.Clan Of Xymox - Medusa 4.The Sisters Of Mercy - Floodland 5.Fields Of The Nephilim - Elizium |
tez poslucham
dzieki za pomoc
Wysłany: 2009-11-16 17:52
Hmmmm, ja ze swojej strony mogę Ci napisać czego sama słucham. Trochę gotyku i pokrewnych. Polecam: Within Temptation, Xandria, Nightwish, Imperia, The Gathering, Elis, Edenbridge, Adastreia, Closterkeller, Artrosis, Horrida (trochę mocniejsze, i raczej nie znajdziesz na youtube, więc polecam ściągnąć z wirtualnej polski :) ), After Forever, Amberian Dawn, Coronatus, Delain, Dreams Of Sanity, Epica, Forever Slave, Theatre Of Tragedy, Leaves' Eyes, Therion, Theatres des Vampires czy Lacrimosa i L'Ame Immortelle. Poza tym możesz wejść na tą stronkę http://www.metal-archives.com/ i masz do wyboru do koloru :) Powodzenia w poszukiwaniach :)
Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię dorwą, zabiją i zjedzą
Wysłany: 2009-11-16 18:48
juz rozwiazalem zagadke tego co slyszalem :D
jednym z kawalkow bylo "Xandria- Save My Life"
fajna nuta ,chyba mam zajafke na jej punkcie [tylko klimat teledysku troche dziwny... ]
piosenka mi sie podoba ,to wazne :)
ps. Ravenheart99 pare [bo nie sprawdzilem jeszcze wszystkich ] zaspolow ktore mi podalas jest calkiem ciekawych ,ciekawe piosenki,wpadaja w ucho
co do Horridy to mozna znalesc na wrzucie [a tam to juz chwila dzielaca od sciagniecia]
dzieki wszystkim za pomoc w szukaniu muzyki
[jesli ktos chce czasem posluchac dobrego rapu to sie polecam]
Wysłany: 2009-11-16 19:09 Zmieniony: 2009-11-16 21:58
Na prawdę dużo bo pisać,jest wiele zespołów grających w klimacie o którym piszesz,z racji że sporo było by pisania.Podaję kapele z mojego profilu,które przeważnie słucham,tu znajdziesz na pewno coś dla ciebie między innymi :wink:
:arrow: CLAN OF XYMOX , PROPAGANDA , AND ONE , WITHIN TEMPTATION , CAMOUFLAGE , KRAFTWERK i wiele wiele innych bardzo mnogo tego :-) PSYCHE , THE FROZEN AUTUMN , STATIC MOVEMENT , MESH . COVENANT , EDGE OF DAWN , WOLFSHEIM , naprawdę sporo tego :-) LAIBACH , CHINA CRISIS , HELIUMVOLA , TWICE A MAN , OPPOSITION , BEL CANTO , MERGE , FAITH ASSEMBLY ,
wszystko z 4AD , DIORAMA i wiele wiele innych :-) SEABOUND , DE/VISION , BACKLASH , DIARY OF DREAMS , SPEKTRALIZED , DUST OF BASEMENT, DURAN DURAN , ULTRAVOX , JAPAN , DEPECHE MODE , HUMAN LEAGUE , IRIS , SILENCE , THE SISTERS OF MERCY , ONETWO , DISMANTLED , OMD , LOWE , BRONSKI BEAT i inne...JOY DIVISION , NEW ORDER , STOA , LACUNA COIL , RATIONAL YOUTH , RED FLAG , SONO , GARY NUMAN , IMATEM ..no ale to nie koniec :)... THE PRESETS , CASSANDRA COMPLEX , GIRLS UNDER GLASS , VNV NATION , OMEGA , THIS MORTAL COIL , DECLASSE , DARK ORANGE , THE DREAMSIDE , VANGELIS , JON ANDERSON , PINK FLOYD , MIDGE URE ,
KIRLIAN CAMERA , SPECTRA PARIS , CLOSTERKELLER , EGOamp ...THE KILLERS,TELEFON TEL AVIV,STANDEG,LACRIMOSA,L'ame Immortalle, 7éme Discours,Advanced Art,Bal Pare,Blood And Roses,Blutengel,Brotherhood Of Pain,D'ARCHANGEL,Collection D'Arnell-Andrea,Dark Sanctuary,Derniere Volante,Der Prager Handgriff,Derriere Le Miroir,Die Form,Fortification 55,Kirlian Camera,Kitchens Of Distinction,Opera Multi Steel,Patenbrigade Wolff,Pavillon 7B,Plastic Noise Experience,Position Parallele,Pro Memoria,Sanguis Et Cinis,Soil & Eclipse,Sopor Aeternus,The Associates,The Cruxshadows,The Force Dimension,Trisomie 21,Claire Voyant,Klangstabil,Fever Ray,Little Nemo,Babel 17,Asylum Party... to jeszcze nie koniec...:) Killing Joke,1984,Vendemmian,Balkan Electrique,Bella Morte,Noyce TM,Yazzo,Kraemer und Zimmermann, F.A.Q,Faith and the Muse,Lola Angst....
Sorki jedynie z to ,że nie rozgraniczyłem które grają Gothic,ale skoro chcesz bliżej poznać ten styl,no i być może jego okolice to proszę :lol:
Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Wysłany: 2009-11-16 21:21
HardKill Napisał: |
Na prawdę duży bo pisać,jest wiele zespołów grających w klimacie o którym piszesz,z racji że sporo było by pisania.Podaję kapele z mojego profilu,które przeważnie słucham,tu znajdziesz na pewno coś dla ciebie między innymi :wink:
:arrow: CLAN OF XYMOX , PROPAGANDA , AND ONE , WITHIN TEMPTATION , CAMOUFLAGE , KRAFTWERK i wiele wiele innych bardzo mnogo tego :-) PSYCHE , THE FROZEN AUTUMN , STATIC MOVEMENT , MESH . COVENANT , EDGE OF DAWN , WOLFSHEIM , naprawdę sporo tego :-) LAIBACH , CHINA CRISIS , HELIUMVOLA , TWICE A MAN , OPPOSITION , BEL CANTO , MERGE , FAITH ASSEMBLY , wszystko z 4AD , DIORAMA i wiele wiele innych :-) SEABOUND , DE/VISION , BACKLASH , DIARY OF DREAMS , SPEKTRALIZED , DUST OF BASEMENT, DURAN DURAN , ULTRAVOX , JAPAN , DEPECHE MODE , HUMAN LEAGUE , IRIS , SILENCE , THE SISTERS OF MERCY , ONETWO , DISMANTLED , OMD , LOWE , BRONSKI BEAT i inne...JOY DIVISION , NEW ORDER , STOA , LACUNA COIL , RATIONAL YOUTH , RED FLAG , SONO , GARY NUMAN , IMATEM ..no ale to nie koniec :)... THE PRESETS , CASSANDRA COMPLEX , GIRLS UNDER GLASS , VNV NATION , OMEGA , THIS MORTAL COIL , DECLASSE , DARK ORANGE , THE DREAMSIDE , VANGELIS , JON ANDERSON , PINK FLOYD , MIDGE URE , KIRLIAN CAMERA , SPECTRA PARIS , CLOSTERKELLER , EGOamp ...THE KILLERS,TELEFON TEL AVIV,STANDEG,LACRIMOSA,L'ame Immortalle, 7éme Discours,Advanced Art,Bal Pare,Blood And Roses,Blutengel,Brotherhood Of Pain,D'ARCHANGEL,Collection D'Arnell-Andrea,Dark Sanctuary,Derniere Volante,Der Prager Handgriff,Derriere Le Miroir,Die Form,Fortification 55,Kirlian Camera,Kitchens Of Distinction,Opera Multi Steel,Patenbrigade Wolff,Pavillon 7B,Plastic Noise Experience,Position Parallele,Pro Memoria,Sanguis Et Cinis,Soil & Eclipse,Sopor Aeternus,The Associates,The Cruxshadows,The Force Dimension,Trisomie 21,Claire Voyant,Klangstabil,Fever Ray,Little Nemo,Babel 17,Asylum Party... to jeszcze nie koniec...:) Killing Joke,1984,Vendemmian,Balkan Electrique,Bella Morte,Noyce TM,Yazzo,Kraemer und Zimmermann, F.A.Q,Faith and the Muse,Lola Angst.... Sorki jedynie z to ,że nie rozgraniczyłem które grają Gothic,ale skoro chcesz bliżej poznać ten styl,no i być może jego okolice to proszę :lol: |
Jakiś supertajny szyfr tu zastosowałes ?? 8O :lol:
.
Wysłany: 2009-11-16 21:57
nooo :D jakoś tak się samo zaszyfrowało :wink: xD
[img:365147e793]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:365147e793]
Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Wysłany: 2009-11-16 22:28
ludzie :D
ja tu szukalem piosenek z ciekawosci,a Wy mnie juz kapelami zarzucacie
przebrnac przez nie wszytkie to juz wyzwanie :D
ale poslucham [moze nie wszystkich albumow,ale pare kawalkow aby wyrobic sobie zdanie na temat konkretnego zespolu],tylko nie wiem kiedy mi sie w koncu uda zaliczyc wszystkie :lol:
i prosze aby jakis zyczliwy juz nic wiecej nie dokladal bo sluchanie muzyki ma byc przyjemnoscia,a nie walka bokserska zakontraktowana na 12 rund :P
dzieki Hardkill za zespoly
postaram sie posluchac wszystkich
Wysłany: 2009-11-17 12:19
Cum B Chryst to technojeby i gdzie im do gotyku :lol:
.
Wysłany: 2009-11-17 15:13
[quote:ac25dfd03e="Narea"]Halo halo,a gdzie spokojny Combichrist Buraku??? [/quote:ac25dfd03e]
Tej, małolata, kolega nie lubi techno, przynajmniej tak ma napisane w profilu, więc myślę, że to...hmmmm...zjawisko odpada :P
Również w związku z tym nie wiem czy elektronika zajeżdżające Clan of Xymox, czy Diorama to też dobra propozycja (chociaż osobiście CoX lubię :wink: )
Bo wypadek to dziwna rzecz... Nigdy go nie ma dopóki się nie zdarzy.
Wysłany: 2009-11-18 14:15
"Tej, małolata, kolega nie lubi techno, przynajmniej tak ma napisane w profilu, więc myślę, że to...hmmmm...zjawisko odpada "
zgadza sie ,nie lubie techo
ale za dobre checi i tak dziekuje :D
jesli kogos to interesuje to juz powoli przebijam sie przez to WSZYSTKO co mi polecacie :)
mam juz jako takie pojecie na temat poszczegolnych zespolow
Wysłany: 2009-11-18 15:04
Heh, mnie to akurat bardzo cieszy że osoba słuchająca zazwyczaj innego rodzaju muzyki przekonuje się do naszej :) i poszerza swoje muzyczne horyzonty :lol:
Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię dorwą, zabiją i zjedzą
Wysłany: 2009-11-18 16:40
jesli chodzi o rodzaj muzyki to jakies 85% to zawsze byl HH a te 15 to cos innego
zdarzalo sie ze sluchalem jazz,blues,muzyke irlandzka [fajnie sie jej slucha],nawet docenilem muzyke klasyczna :D
zreszta kiedys kumplowalem sie z kolesiem co sluchal metalu [zawsze to zabawnie wygladalo jak stalismy obok siebie ,ja skate,on metal], pamietam ze jego ulubiona kapela to vader [ale mnie nie pytajcie o zdanie na ten temat,bo niechce nikogo urazic swoja opinia...]
wiec jak widzicie nie jestem typowym hip-hopowcem :P
Wysłany: 2009-11-19 22:42
L'ame Immortelle- sorki,ale ta do mnie nie przemawia
Vic Anselmo - ich muzyka mi sie podoba ,nie powiem,nie jest zla
janciovodnik Napisał: |
Ja to byłbym zadowolony gdyby szanowny Pan z uwielbieniem przyjął Mistrza Milesa Davisa i Tomka Stańko... No ale to nie gotyk... To cos wyżej ;P |
skoro nazywasz ich "mistrzami" to akurat sprawia ze poslucham...
Jancio,mam pytanie:
od kiedy muzyke dzieli sie na klasy?
od kiedy uwaza sie ze cos jest "wyzej" \klasyfikuje sie rodzaje muzyki na lepsze i gorsze?
to byly az 2 pytania,,,