Black Angels Halloween Wysłany: 2009-10-17 07:33
Witam
W związku ze zbliżaniem się terminu imprezy chciałbym nanieść małą korektę.
Cena biletu została ustalona na oszałamiającą kwotę 4,99 :)
W helołinowo przygotowanej sali zombiaki odstraszać będą:
Werther: gothabilly/psychobilly
Electronaut: 80`s/New Romantic
Pinhead: gothic/darkwave
DJ K: 80`s/ futurepop/synthpop
Kalosz vs. Grim electro, industrial, EBM, TBM
wizuale: Kalosz
Orientacyjny line-up
19:00-20:00 - Koncert Diary of Dreams "Nine in Numbers" - projekcja
20:00-21.30 - Werther
21:30-23:00 - Electronaut
23:00-0:30 - Pinhead
0:30-2:00 - DJ K
2:00-4:00 - Kalosz vs. Grim
Oszczędzaj nogi już dzisiaj, by starczyło ci sił dotrwać na parkiecie do końca.
www.altergothic.pl
Wysłany: 2009-10-28 12:04
z tymi rezerwacjami to tak na poważnie? czy będzie można wpaść niezapowiedzianym?
forever alone immortal
Wysłany: 2009-10-28 14:10
Oczywiście że można. Rezerwacje nie sa obowiązkowe - wprowadzilismy je na tzw. wszelki wypadek :)
Zapraszamy serdecznie - Bajzel to duzy klub, wszyscy sie zmieścimy.
www.altergothic.pl
Wysłany: 2009-10-29 20:36
Dodatkowe atrakcje:
Swój set zagra nie kto inny jak [b:e065972e15]Nachtstalker Kaneda[/b:e065972e15]
Przy decku zastąpi Pinheada
www.altergothic.pl
Wysłany: 2009-11-01 09:21
Witam
Dziękuję wszystkim przybyłym na imprezę w imieniu swoim i ekipy BA.
Mamy nadzieję, że muzycznie i organizacyjnie daliśmy radę. Cieszę się z poznania nowych osób, ogólnego hałasu, jaki był w Bazylu ( w końcu dobra impreza to głośna impreza :) ) i juz zapraszam na powtórkę niedługo.
Szczegóły wkrótce :)
www.altergothic.pl
Wysłany: 2009-11-01 10:43
Podobało mi się ze względu na ekipę. Bawiłam się przednio :D
Muzycznie odpadłam... :?
Na sali tanecznej jeden wielki technołomot, może potem się coś zmieniło,nie wiem, zrezygnowałam z takiej, wątpliwej przyjemności. I nie tylko ja, potem tylko jakieś dziewczynki w toalecie mówiły, że set się poprawił.
Niestety w pewnym momencie nie miałam gdzie uciec, bo na sali barowej jeszcze gorsza rąbanka, tyle,że ciszej. Potem dopiero nie wiem kto,ale ktoś się zlitował i leciała dobra muzyka. Można było posiedzieć, pogadać i nie obawiać się, że z "radości" zacznie się walić głową w ścianę... Moja ekipa okupowała salę barową, taneczna została olana oficjalnie.
Zdecydowanie proszę ostrzegać, że "klimaty mroczno gotyckie" to klimaty typowo electro, bo ja jestem stara i tą definicję postrzegam inaczej :P Amen.
Oprócz oprawy muzycznej było fajnie 8)
Bo wypadek to dziwna rzecz... Nigdy go nie ma dopóki się nie zdarzy.
Wysłany: 2009-11-01 13:09
Przepraszam za ten poślizg w line-upie. Mielismy do wyboru dwa sety gotyckie, na około 3 godziny grania. Zrezygnowalismy z jednego uważając, że jak zdominujemy jednorodną muzą imprezę, to będzie nieuprzejme. Bardzo mnie cieszy to, co piszecie, bo to oznacza że jednak jest zapotrzebowanie na ostrzejsze, gitarowe granie. Przy następnej imprezie zrobimy tak, by części rockowo gotyckiej oddać czas główny, a warm-up oraz końcówkę poświęcić na elektronikę.
Jeżeli można gitarowym graniem wypełnić całą imprezę, to na pewno takie ryzyko zostanie podjęte.
Dzięki za wszystkie uwagi krytyczne.
PS. My też trochę próbujemy, szukając właściwych proporcji które zadowolą większość - takie uwagi jak powyższe to to dzięki czemu możemy na bieżąco korygować "ustawienia" :)
PS2. Ponieważ od dość dawna w Poznaniu większość imprez to balety electro, wydawało się nam że ludzie po prostu nie będa chcieli słuchać i bawić się do gotyku przez większość imprezy. Gotyk/batcave/rockabilly ma opinię trupa. Ale, jak się okazuje, przedwczesną :)
www.altergothic.pl
Wysłany: 2009-11-01 13:56
ja tam trafilam na set bardzo gitarowy, az bylam zdziwiona ze nie leci łelektro :wink: zreszta po godzinie 2giej to mi jest wszystko jedno co leci, byle do popląsania, i tak najlepszy byl doctor alban na koniec i hedełej :lol:
szkoda tylko ze baterie w moim aparacie poszly sie kochac i nie mam zadnych fot z imprezy...
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Wysłany: 2009-11-01 14:08
Czyli weszłaś na set Kanedy - ponieważ większość część wieczoru spędziłem na bramce, nie mogłem sobie poskakać.
Ale, z tego co słyszałem, dał ognia, miałem okazje wysłuchać tylko Billy Idola, a potem wracac do obowiązków.
Co do końcówek imprezy, rzeczywiście, lżejsze granie chyba jest na miejscu - ale wydaje mi się że set gitarowy powinien być mięchem tej imprezy.
Foty będą u nas pewnie, nie bawimy się w prawa autorskie, zatem można zasysać do woli w celach pamiątkowych :)
www.altergothic.pl
Wysłany: 2009-11-01 14:36
[quote:557583340a="janciovodnik"] Niestety jest to błędne przekonanie. Tym bardziej, że nikt nie zbiera informacji co przychodzący na imprezę chcieliby usłyszeć :/
A co do tzw. trupa... To chyba emo i elektroniczne cudaki tak mówią... Hehe...[/quote:557583340a]
No i sami niektórzy organizatorzy imprez. Na które potem przychodzi 100 osób z czego 90 to przypadkowi odwiedzacze Bazyla czy innych knajp, którzy po jednym piwie wychodzą bo nie mogą wysiedzieć a na parkiecie ok 23-24 bujają się 3 osoby. Ale uparcie będzie się mówić,że jest popyt na electro. Ale chyba wśród organizatorów bo jak pokazał temat "Kwestia poznańskich imprez electro" zapotrzebowanie na takowe imprezy jest niszowe. Od dawna wiadomo, że ludzi łakną klimatów mieszanych od gitarowych rockowo-metalowych przez taneczne popy typu RIP Michael Jackson do 80's i DM granych przez Attacka (ukłony dla niego oraz Diesla za jedyne imprezy z elektroniką na których wysiedzę i posiedzę z przyjemnością.)
Z powyższych postów organizatorów sobotniej imprezy widać wolę posłuchania ludzi a nie tylko próbę przekonania ludzi do tego że jednak nie wiedzą co dla nich dobre i muszą słuchać electrotechniawę. Oby nie skończyło się na woli :)
EDIT: kłopoty z cytowaniem
"Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone..." "Lubię oczęta twe, kochanie, Ich blasków zmienność tajemniczą, Gdy je podnosisz niespodzianie I niby modrą błyskawicą Ogarniasz ziemię aż po kraniec....."
Wysłany: 2009-11-01 15:15
tak, na przyszłość warto pamiętać o tej muzyce...
Toxic Girls to baza polskich modelek/modeli alternatywnych. Celem strony jest promowanie modelingu alternatywnego. ________________________________________________________________ www.toxic-girls.com
Wysłany: 2009-11-01 15:39
Impreza z założenia miała mieć klimat daleki od electro, generalnie poprzednie imprezy BA w Bazylu (ta jest trzecia, ale poprzednie były fatalnie reklamowane, zatem przeszły bez echa)nie ocierały się za bardzo o klimaty EBM/TBM/dark electro. Uważamy, że w Poznaniu jest pare mocnych składów które robią to dobrze, i my nie chcemy tego dublować, tym bardziej że sami, estetycznie, jesteśmy dalecy od tych nastrojów. Osobiście, dla mnie, podstawą tych imprez powinien być gotyk/cold i darkwave/80`s. I jeżeli taka Wasza wola, i będziecie nam dawali kredyt zaufania, taka muzyka głównie będzie te imprezy wypełniać. "Rynek" jest na tyle pojemny, że wydaje mi się iż spokojnie mogą koegzystować fani gitarowego grania i zwolennicy bitów.
Zrobimy w składzie organizacyjnym "burzę mózgów" (jak je już znajdziemy, bo po wczorajszych ekscesach ja jeszcze nie przypomniałem sobie swojego imienia :) ) i postaramy się tak skonstruować line-up, by zadowolić jak największą ilość gości. Wszystkich niestety nie damy rady :) to niemożliwe.
www.altergothic.pl
Wysłany: 2009-11-01 16:22
A ja poszedłem do bazyla na piwo, spodziewajac sie kolejnej biby z cyklu technojebstwa. musze przyznać, że bardzo przyjemnie sie zaskoczyłem, gdyz 3/4 muzy rzeczywiscie mi pasowało - troche alternatywy, troche 80', troche czegoś nowocześniejszego ... fakt, klasyki gotykie przydałyby sie w większej ilosci - wiem, że FOTN czy the Cure to nie jest muzyka do tańca, ale szanujacy się fan gatunku na pewno dostanie ciarek słysząc te dźwięki :)
Publika też dopisała. W sumie gdyby nie to, że ubrałem siew niewygodne jajozgnioty zupełnie ni nadające sie do zabawy, to bym chetnie podylał :)
Jak najbardziej impreza in plus :)
.
Wysłany: 2009-11-01 16:46
W secie jaki miałem przygotowany, a z którego zrezygnowalismy z przyczyn wymienionych wyżej, miałem Penetration i Moonchild Fieldsów...oraz Strange Days Cure i parę innych smakołyków.
Mam nadzieję że sie jeszcze okazja nadarzy by to poleciało :)
www.altergothic.pl
Wysłany: 2009-11-01 16:54
bardzo udana impreza :) set Kanedy wyborny, na to liczyłem :)
co prawda na eurodisco przed 2:00 byłem zbyt trzeźwy ale jak najbardziej całość na plus :)
Wysłany: 2009-11-01 17:03
[quote:581dac1219="Pinhead_"]Ale, z tego co słyszałem, dał ognia, miałem okazje wysłuchać tylko Billy Idola[/quote:581dac1219]
A to mi też się akurat udało :wink: Ale dwa utwory później uciekłam,bo znowu mi zaczęło jakieś napierpapier w głowie buzować... Widocznie cierpliwość moja została wyczerpana i set faktycznie mógł być dobry :wink:
Bo wypadek to dziwna rzecz... Nigdy go nie ma dopóki się nie zdarzy.
Wysłany: 2009-11-01 17:20
[quote:d535337a90="janciovodnik"]
To miodzik dla uszu mych byłby na imprezie :)[/quote:d535337a90]
To i pewnie będzie przy najbliższej okazji - FOTN to klasyka klasyk, jeżeli chodzi o ten Jedyny i Słuszny Gatunek :)
[quote:d535337a90="Attack"]bardzo udana impreza :) set Kanedy wyborny, na to liczyłem :)
co prawda na eurodisco przed 2:00 byłem zbyt trzeźwy ale jak najbardziej całość na plus :)[/quote:d535337a90]
Faktycznie, miło było zobaczyc Was wszystkich na parkiecie w dobrej zabawie. Co do eurodisco się dyplomatycznie nie wypowiem - stałem na bramce :P
Za opinie pozytywne serdeczne dzięki - działaliśmy przy tej imprezie dość długo, i jakkolwiek nie były to może jakieś oszałamiające efekty wizualne, nie było striptizu i zapasów w kisielu, to chyba mozna było sie wyskakać i spocić :)
www.altergothic.pl
Wysłany: 2009-11-02 19:56
[quote:5467825031="minawi"]
szkoda tylko ze baterie w moim aparacie poszly sie kochac i nie mam zadnych fot z imprezy...[/quote:5467825031]
Zapraszam do oglądania fotek z imprezy w portalu. Ponieważ, zgodnie z regulaminem forum DP, nie wolno u was linkować, nie podaje takowego. Fotki z tej imprezy są udostępnione dla wszystkich gości, większość uczestników sobotniej imprezy to właśnie ekipa Dark Planet.
Wybaczcie brak opisów pod wszystkimi zdjęciami - niestety nie znam Was wszystkich :)
www.altergothic.pl
Wysłany: 2009-11-03 12:09
Dawno nie bylem na takiej malo elektronicznej imprezie. i cholernie sie cieszę ze wreszcie ktoś postanowil wrocić do korzeni.
Nie zgadzam sie z Ev - nie bylo wielkiego technowpierdolu w porównaniu z zeszlotygodniową imprezą.
Serdeczne podziękowania dla Selene za wspólne parkietowe szaleństwo. Obiecuję ograniczyc palenie i popracowac nad kondycją. Może bede w stanie dotrzymać kroku przy najbliższej okazji (ostatnio trochę zgnuśnialem parkietowo).
enjoy the violence
Wysłany: 2009-11-03 13:00
A pisaliśmy w zajawce - "oszczędzaj nogi".
Powtórka niedługo - szczegóły powinny pojawić się jutro.
www.altergothic.pl