Jakalope Wysłany: 2006-09-04 03:46
http://www.jakalope.net/
Odkryłam ten projekt... wczoraj. Teraz nie mogę spać, bo non stop słucham muzy, którą umieścili na stronie (tak to się kończy jak słucham czegoś nowego wieczorem i przypadkiem wpadnie mi w ucho) Szczególnie mam na myśli kawałek "Badream"... Umieszczam ten wątek, bo może wiecie coś więcej na ich temat prócz tego co jest na stronie (natomiast to co tam jest napisane... wow!) oraz, by ci, którzy ich nie znają, mieli okazję poznać... (64kbps, ale dobrej jakości). Bardzo odpowiadają mi brzmienia, które łączą... wokal spoko, chociaż... no, powiedzmy, że wstawiłabym tam jak zwykle Trenta :D Tyle na razie ode mnie
Wysłany: 2006-09-04 17:21
Oj, ja tego słucham ze względu na "smaczki", które są w poszczególnych utworach... czasami jeden dźwięk, czasem jakiś odgłos, fragment wokalny, normalnie nie mogę! :D Gdyby nie to miałabym wrażenie, że to pop-rock, aaaaale wyczuwam tam jakby klimat (tu warto zapoznać się z treścią strony) ohGr, NIN, trochę I am X, nieco Skinny Puppy, nawet odrobina klimatu Rob Zombie... i wiele, wiele innych... tak, bo zalatuje inną muzyką, ale wyciągnięte zostało to co najbardziej lubię... oczywiście w raczej lightowym wydaniu... normalnie trafili, echhh :D Domyślam się, że może się nie podobać, ale kurcze, jak trafi... kurde, wpadłam w bezsenność ;P Np. teraz słucham "Creeper" w kółko (szczególnie dla zwrotki zaczynającej się od "It's taken all this time"), bo poprzedni utwór lekko przedawkowałam Wrócę do niego za kilka godzin tego Oczywiście nie jest to zespół, który będę wielbić, ale myślę, że jest wart uwagi
ps. Ekhm, właśnie przełączyłam na "Don't cry" i chyba chwilowo przy nim zostanę - tylko, że trzeba wysłuchać w całości, by go docenić ;P Np. tutaj kojarzy mi się np. z Sugababes, Sweet Noise (tutaj przypadkiem pojechałam po Jakalope ;P) i z czymś jeszcze, teraz nie pamiętam z czym :D
Wysłany: 2006-09-04 17:50
Hehe, co za zacięcie :D :D :D :-)
Wysłany: 2006-09-04 21:30
O, no proszę, proszę :-) :D