Yann Tiersen / Orka / Tymon Tymański & The Transistors Wysłany: 2009-09-23 18:32 Zmieniony: 2009-09-25 08:03
zapewne wśród większości społeczności DP prędzej znany będzie Tymański aniżeli Yann Tiersen...ale co tam.Zwykle wymienia się dla charakterystyki kompozytora znane filmy, takie jak Good By Lenin:
czy właśnie Amelia:
Warto dodać mniej znany tytuł...Wyśnione zycie aniołów:
Oprócz muzyki filmowej polecam też inne "kawałki"
:)
In these days I’m breathing stone
Wysłany: 2009-09-23 20:30
Widze, że nie tylko ja nie moge doczekać się koncertu Yann'a :)
Sic itur ad astra !
Wysłany: 2009-09-23 21:04
Niecierpliwość to jedno...Mnie niestety pozostanie obejrzenie relacji z koncertu. Się podziel wrażeniami jak wrócisz :wink:
Wysłany: 2009-09-24 06:21
Nom niestety tak bywa..
Co do relacji dołożymy wszelkich starań :P W Poznaniu Tiersen dopiero jutro... ale fajno, że wprowadził kotoś już Tiersenowy klimat :]
Sic itur ad astra !
Wysłany: 2009-09-24 09:48
A ja idę sam i jakoś tak dziwnie - Aeg może się zgadamy przed koncertem , w końcu w kupie raźniej :twisted:
"Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone..." "Lubię oczęta twe, kochanie, Ich blasków zmienność tajemniczą, Gdy je podnosisz niespodzianie I niby modrą błyskawicą Ogarniasz ziemię aż po kraniec....."
Wysłany: 2009-09-24 13:18
No luzik, odezwij się na GG.
Sic itur ad astra !
Wysłany: 2009-09-26 10:10
Jestem pod wielkim wrażeniem koncertu. Wprawdzie nie był to występ Yanna Tiersena a występ Orki z Yannem Tiersenem gościnnie ale jestem tym co zaprezentowali na scenie porządnie i pozytywnie wstrząśnięty :twisted:
"Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone..." "Lubię oczęta twe, kochanie, Ich blasków zmienność tajemniczą, Gdy je podnosisz niespodzianie I niby modrą błyskawicą Ogarniasz ziemię aż po kraniec....."
Wysłany: 2009-09-26 14:34
Orka to bodajże mniej więcej takie klimaty? :wink:
słowem, do pozazdroszczenia :D
Yann nie zapowiadał może rychłego powrotu? :wink: