Steam - "genialny" pomysł Valve Wysłany: 2009-08-08 19:11
Nie wiem czy ten temat był poruszany jak nie to dobrze;]. Jest to temat głównie dla graczy, a że nie jestem jedynym graczem . Co myślicie o tym "genialnym" pomyśle zawalczania piractwa wśród gier? Czy jest według was dobry czy jest to tylko wkurwianie potencjalnych klientów? Jak dla mnie to całe to łajno tylko sprawia, że piractwo rośnie. Bo piratów to i tak nie powstrzymało bo znaleźli sposób żeby wydymać ten "systemik" a co z tymi co kupili np. Half-life 2 legalnie za swoje pieniądze? Kurwa mówie wam żadna gra nie jest warta czekania 14(!!!!!!!) godzin żeby sie to ściągnęło! Nie każdy z nas ma łącze 1GB/s żeby odrazu ściągnęło i grało. Jeśli o mnie chodzi to czuje sie troche źle z myślą, że pirat tylko sobie "instaluje" i włącza w 4 sekundy tą gre(mowa o Half-Life 2, którego kupiłem niedawno) a ja co? Musze toczyć bój z tą grą żeby sie łaskawie włączyła! Uważam, że Steam to największe gówno jakie kiedykolwiek ujrzało światło dzienne i jak dla mnie całkowite lekceważenie legalnego klienta, który zapłacił uczciwe pieniądze za gre w którą ma ochote pograć! I wy chcecie tak zwalczyć piractwo panowie? Wolne żarty
P.S - w chwili gdy pisze te słowa zostało mi jeszcze dokładnie 8h 4 min. zanim mi sie ta gra łaskawie ściągnie i da sie uruchomić.
P.S 2 - jeśli kogoś obraziłem wulgaryzmami to przepraszam ale naprawde już straciłem cierpliwość do tego Steam'a
Wszystko się kiedyś kończy
Wysłany: 2009-08-08 21:01 Zmieniony: 2009-08-08 21:14
Osobiście nie mam nic przeciwko Steam 8) nie ściągam gierek :lol: kupuje legale :lol: grałem na piracie w Half - Life 2 i miałem problemy ze sztuczną inteligencją przeciwników :? tak mnie to wkurwiło,że powiedziałem sobie basta tylko orginały :lol: obecnie pogrywam se w F.E.A.R. 2 - Project Orgin gra ta takrze łączy się ze Steam i wcale mi to nie przeszkadza :lol: generalnie jeśli chodzi o Steam nie miałem z tym jeszcze żadnego problemu,legal Half - Life 2 - Orange Box szedł jak po masełku :lol:
[img:12bcf9ca7e]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:12bcf9ca7e]
Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Wysłany: 2009-08-08 21:09
Mam komplet HL i HL2 na steam. Do tego także Red Orchestra. I w przypadku tego ostatniego niestety, ale muszę pojojczyć. Gra za Chiny Ludowe nie chce się zainstalować z płyty za drugim razem. Mogę ją tylko ściągnąć, ale mi się nie chce czekać. Jako zabezpieczenie antypirackie jest chyba najlepsze z istniejących. Ale niestety zdarza sie, że rzeczywiście uprzykrza życie posiadaczom legali tak jak mi.
Co nas nie zabije, to nas sponiewiera.
Wysłany: 2009-08-08 21:13
Żeby nie było niejasności. Ja również gram wyłącznie w oryginały. Jednakże, czasami wkurzają mnie zabezpieczenia niekórych gier, które sprawiają, że Ja jako legalny i uczciwy nabywca nie moge sobie zagrać w grę, za którą wydałem uczciwe pieniądze. Oczywiście ja piractwa unikam jak ognia ale czasem jak widze walki producentów z tym procederem(vide Steam albo dawno nie widziany Starforce) to uważam, że idzie to tylko na ręke piratom - bo raz, że dla takiego wprawionego w bojach pirata takie zabezpieczenie to pikuś i tak je złamie, a dwa niektórzy tracą zaufanie do producentów bo jak już wspomniałem kupuje legalnie gre a ona mnie robi w trąbe! Tak więc zabezpieczenia zabezpieczeniami ale niech to przynajmniej z głową robią!
Wysłany: 2009-08-08 21:17 Zmieniony: 2009-08-09 14:39
i tu się z tobą zgadzam
A ja skromnie czekam na nowego Wolfensteina :wink:
[img:dd70cf63b1]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:dd70cf63b1]
Wysłany: 2009-08-09 13:13
W domu mam łacze 4mbit - zupelnie mi wystarcza. Nigdy nie mialem problemow ze Steam. To calkiem niezly system. Moze macie po prostu zle mirrory pokonfigurowane?
Kupuje gry nie z przyczyn ideologcznych tylko jest to bardziej wygodne - nie musze trzymac gier na dysku jak mam ochote sobie pograc to sciagam ze steam. Nie mam problemu ze stabilnoscia wirusami itp. Plus jest taki tez ze jak gdzies wyjezdzam i sie nudze to na dowolnym goscinnym kompie instaluje steam i sciagam swoje gierki. Jedyny minus ze teoretycznie nie mozna grac jak sie nie ma neta ale zawsze teraz mozna polaczyc sie gdzies na chwile przez kom i aktywowac steam.
Jakby ktos zrobil tak udany system do muzyki to dawno wypieprzylbym wszystkie CD.
Teraz czekam na red "faction guerilla" i "black mesa".
Life is complex: it has both real and imaginary components
Wysłany: 2009-08-09 14:00
BM to chyba będzie kolejny KOTF. Niby robią, ale nigdy nie wyjdzie :P.
Co nas nie zabije, to nas sponiewiera.
Wysłany: 2009-08-09 15:46
Osobiście nie lubię Steamu.
Jego piękne "zabezpieczenia" są do niczego, piraci sobie z tym poradzili juz po kilku pierwszych dniach.
Steam jest wymierzony przede wszystkim w rynek gier używanych. Instalując grę rejestrujecie ją na swoim koncie, przez co nikt poza wami jej nie użyje. Dla mnie jest to duzy problem gdyż często sprzedaje stare gry by mieć kase na nowe. Tak samo wkurzający jest problem z wymaganym podłączeniem do neta przed 1 uruchomieniem gry. Ciężko grac na laptopie gdy jestem w np samochodzie.
Z plusów imho to jedynie automatyczne pobieranie aktualek.
BTW: Nowe Red Faction mam na xboxie - naprawdę pocieszna gierka^^ Nie ma to jak w multi zrzucić komus budynek na głowe :D
"Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego nie jestem w stanie zmienić. Daj mi siłę, bym zmienił to, co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego."
Wysłany: 2010-10-11 21:14
Znowu mam nieprzyjemne doświadczenie z tym programem;/. Kupiłem za grosze Warhammer 40K Dawn of War II i myślałem, że wystarczy zainstalować przez to ustrojstwo. Po zainstalowaniu z płyty(!!) nagle mnie kopie w dupe i mówi, że bez aktualizacji nie da rady zagrać. A dodajmy, że ta "prosta" aktualizacja trwa prawie 14 godzin na moim superszybkim internecie. To przelało szale goryczy na tyle, że od dziś będe unikał jak ognia gier z napisem "wymaga aktywacji przez internet". Dzięki takiemu pogrywaniu z nabywcą w konia nie dziwię się, że piractwo sie szerzy na świecie i nie ma zamiaru ustąpić.
Wysłany: 2010-10-11 21:27 Zmieniony: 2010-10-11 21:28
No cóż przykra sprawa,ja w zasadzie poza jednym problemem z instalacją gry przez Steam,odpukać nie miałem do tej pory innych problemów.A mam trochę gierek wymagających łącza internetowego.
[img:1b951eb213]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:1b951eb213]
Wysłany: 2011-07-02 18:39
No ja w sumie już takich problemów nie mam jak wtedy, jednak te 10mb/s robi swoje;D. Tym niemniej lekki niesmak do tego mi pozostał
Wysłany: 2011-07-03 00:39
Jakies promocje są tearaz - do 85% taniej.
Life is complex: it has both real and imaginary components