Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Banał i nędza umysłowa - gdzie tego najwięcej?. Strona: last

Wysłany: 2009-05-05 12:02

Przepraszam, ale chcesz propozycji w internecie (w sensie, np. ciekawe portale), czy "na żywo"?

Re: Banał i nędza umysłowa - gdzie tego najwięcej? Wysłany: 2009-05-05 13:01

[quote:1b72d84fb5="dostawcaswiatla"]Przykłady proszę i kontrpropozycje, czyli gdzie można się odchamić.[/quote:1b72d84fb5]

http://www.bracz.edu.pl/
http://www.opera.poznan.pl/
http://www.mnp.art.pl/
http://www.szafagrajaca.com.pl/kinomalta/www/index.html
http://www.zamek.poznan.pl/

Powodzenia.

Wysłany: 2009-05-07 06:23

Wampgirl (Bicz)
Wampgirl
Kraina Dreszczowców :Kraków

Gdzie się można odchamić? Może racjonalista.pl, chociaż ostatnimi czasy zraża mnie zewsząd bijący agnostycyzm/ateizm i krytyka kościoła. Nie żeby nie mieli racji, ale dość autorytarny sposób pisania sprawia, że wygląda jakby autorzy artykułów mieli jedyną słuszną rację.

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Re: Banał i nędza umysłowa - gdzie tego najwięcej? Wysłany: 2009-05-07 06:32

[quote:d601e49a42="dostawcaswiatla"]Szerzą się w zastraszającym tempie, nawet ... na DP!
Przykłady proszę i kontrpropozycje, czyli gdzie można się odchamić.[/quote:d601e49a42]

zapuść sobie w domu taka muzyke jaką lubisz, lub zwyczajnie przewertuj kilka ciekawych portali iznajdź coś nowego.

.

Wysłany: 2009-05-07 11:00

Ja gorąco polecam prawda2.info. W miarę rzetelne źródło wiedzy o charakterze naszej rzeczywistości, niemniej wymagające krytycznego podejscia.

Rzadko tu bywam, ale panny modelki zapraszam na: www.dryp.maxmodels.pl

Wysłany: 2009-06-19 09:06

Lehti (Bicz)
Lehti
Krotoszyn/ milicz/ wrocław

http://pl.wiktionary.org/wiki/rzeczywistość
skrót z gg:
G; co robisz?
L; pisze
G:a co piszesz????????
L: a ty ksiązke o mnie piszesz?
G: może
Lomiń rozdział
G: a w czym...

tępota ludzka jest porażająca..

Odi profanum vulgus et arceo..

Wysłany: 2009-06-21 09:58

Wampgirl (Bicz)
Wampgirl
Kraina Dreszczowców :Kraków

forum szafy.pl. To dopiero porażka na całej linii, ale przyjemnie jest się pośmiać z cudzego debilizmu. Choć czasem nie wiem, czy śmiać się, czy współczuć. :lol:

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Wysłany: 2009-06-21 16:02

A ja nie oddam głosu na tak postawione pytanie: "Banał i nędza umysłowa przeważają, myślenie i wartości w odwrocie".
Bo to są dwa pytania
- Banał i nędza umysłowa przeważają - Tak i zawsze tak było.
- Myślenie i wartości w odwrocie - Nie, na szczęście jest trochę ludzi ( i wcale nie mało!) którzy zdecydowanie potrafią myśleć i czuć i którym byle egzystencja nie wystarcza.

A co do "odchamiania" - dobrze przejrzeć blogi. Na przykład blog "Polarnego" - w rubasznej formie i z przymrużeniem oka facet ładnym językiem prowokuje do dyskusji.
http://nicalbonic.blox.pl
I taka forma luźnej dyskusji podoba mi się bardziej niż wydumane i przeintelektualizowane (sorki za tak długie i trudne słowo :-P) artykuły i felietony.

Ten tekst staje się mrocznym łacińskim motto kiedy nie patrzysz.

Wysłany: 2010-04-24 13:04

[quote:98cdeb1954="Wampgirl"]Gdzie się można odchamić? Może racjonalista.pl, chociaż ostatnimi czasy zraża mnie zewsząd bijący agnostycyzm/ateizm i krytyka kościoła. Nie żeby nie mieli racji, ale dość autorytarny sposób pisania sprawia, że wygląda jakby autorzy artykułów mieli jedyną słuszną rację.[/quote:98cdeb1954]

racjonalista.pl tworzony jest przez bufonów uważających sie za ostatni bastion mądrości na świecie... wedlug mnie moze i wyuczeni ale pomyleni.

Don't try to show them, how much above them you are

Wysłany: 2010-04-24 16:48

black_gothic (Bicz)
black_gothic
Lublin w pobliżu

Cha ! Cha !

Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy

Wysłany: 2010-04-25 08:15

black_gothic (Bicz)
black_gothic
Lublin w pobliżu

Jestem niewierząca i zakład przyjmuję.Dziś po południu posłucham.

Wysłany: 2010-04-25 20:57

[quote:8c8eb6c789="Paskievicz"]
w aucie zawsze słucham radia maryja[/quote:8c8eb6c789]
Dobrą czasem muzę puszczają Chopina czasem Guns 'N Roses (serio)... ale to czasem...

Co masz zrobić dzisiaj zrób jutro !! ------------------------------------------------- Ps. Jako, że koleżanka z oburzeniem stwierdziła że mój światopogląd jest odrażający i rodem ze średniowiecza myślę że będę tu pasował :P

Re: Banał i nędza umysłowa - gdzie tego najwięcej? Wysłany: 2010-04-26 08:47

Wysłany: 2010-05-03 15:31

black_gothic (Bicz)
black_gothic
Lublin w pobliżu

Stwierdzam, nie upadłam tak nisko aby w słuchać Radia Maryja w celu obcowania z kultura.
Co do muzyki poważnej - posiadam wiele i nie muszę szukać w radiu tego, co lubię z klasyki.
Może i mieszkam na wsi, 50 lat przed rokiem 2000,w Polsce B, na głębokiej prowincji w okolicy Lublina ale i tu czase trafi się rodzynek, wczoraj byłam na koncercie lubelskiej grupy Bremmen, wnuczka by powiedziała- ale cad !!

Wysłany: 2010-05-10 02:31 Zmieniony: 2010-05-10 02:37

[quote:d7d68d6e8d="black_gothic"]Stwierdzam, nie upadłam tak nisko aby w słuchać Radia Maryja w celu obcowania z kultura.[/quote:d7d68d6e8d] E tam słuchałem tego radia w zupełnie innym celu... Poprostu lubię słuchać o polityce... A nie ma bbardziej politycznej rozgłośni...

A w przeciwieństwie do przynajmniej niektorych fanatyków słucham także innych opcji nie koniecznie swoich... bo jestem fanatykiem bardzije polityki niż jakiejś konkretnej rozgłośni/partii :)

Jeśli chodzi o obcowanie z kulturą to polecam drugi program polskiego radia (można słuchać przez internet polskieradio.pl/dwojka) klasyka i jazz w tym koncerty na żywo, audycje hisoryczne etc.

Ciekawe w jakiej to miejscowości żyjesz jak zaraz po wojnie 50 lat przed rokiem 2000? :)

skoro Black_gothic :) to średniowiecze powinno Cię pociągać... no i ogólnie scholastyka...
ja tam lubię drobne zacofanie... :)

po pierwsze dzięki zacofaniu nie jesteśmy królikami dośwadczalnymi dla nowych technologii... ktore moga okazać się szkodliwe lepiej uczyć się na błędach cudzych niż własnych, ale budując zakłady azotowe w puławach i oddając do użytku na początku lat 70 Polska nie wzięła pod uwagę błędów zachodnich państw z lat 60... no i poźniej skażenie terenu... poźniej ciężka rekultywacja... zacofanie to dobra rzecz jeśli potrafimy z niej skorzystać

dzięki zacofaniu możesz mieć firmę która jako pierwsza zacznie oferować w Polsce coś czego nie oferuje tu nikt inny... w Japonii musiałabyś mieć duże nakłady finansowe żeby się przebić przed kilku konkurentów, a tu brak konkurencji... sęk w tym żeby znaleźć odpowiednią gałąź przemysłu są tacy którym się udało :)

rownież dzięki zacofanu wiemy... do czego doprowadziło bezstresowe wychowanie w USA... moglibyśmy tego nie powtarzać, ale też to powtarzamy...

moglibyśmy nie pakować pączków w sklepie do filiowych toreb... w folii i tak lukier się rozpuści co innego w papierowej... (oczywiscie kiszoną kapuste do foliowej lepiej ) kiedy na zachodzie zaczęto odchodzić od wszechobecnej folii to my zaczeliśmi się tym zachwycać... a można było wprowadzić to z umiarem i nie naśmiecić tyle...

jestem dumny z tego że mieszkam w Ciemnogrodzie... (w końcu jak gotycko i mrocznie brzmi) gdyby jeszcze nie fanatycy "postępu" wprowadzający każdą nowość tylko dlatego że jest nowa... fanatycy "postępu" który prawdziwym postepem nie jest bo nie służy ludziom i planecie... prawdziwy postęp powinien charakteryzować się rozsądkiem :)

Co masz zrobić dzisiaj zrób jutro !! ------------------------------------------------- Ps. Jako, że koleżanka z oburzeniem stwierdziła że mój światopogląd jest odrażający i rodem ze średniowiecza myślę że będę tu pasował :P

Wysłany: 2010-05-18 23:48

[quote:57a1b83dd3="wolfj23"]
jestem dumny z tego że mieszkam w Ciemnogrodzie... (w końcu jak gotycko i mrocznie brzmi) gdyby jeszcze nie fanatycy "postępu" wprowadzający każdą nowość tylko dlatego że jest nowa... fanatycy "postępu" który prawdziwym postepem nie jest bo nie służy ludziom i planecie... prawdziwy postęp powinien charakteryzować się rozsądkiem :)[/quote:57a1b83dd3]

no to przybij piątkę bo Ja również zdecydowanie wolę "ciemnogród" od "jasnogrodu" :) Postęp to dla Mnie wynalezienie koła, pochodni, szczepionek, komputera, zniesienie niewolnictwa, czy powszechna edukacja i opieka zdrowotna, a nie niszczenie tego, co wartościowe i co tworzyło się przez stulecia, niekiedy nawet tysiąclecia (np. rodzina, społeczność, naród, moralność, honor, uczciwość, itp). Fanatycy "postępu" są w dodatku jednymi z paskudniejszych rewolucjonistów o zapatrywaniach totalitarnych, gotowymi zniesławiać, gnębić, ścigać i więzić swoich przeciwników (vide uwięzienie Ake Greene'a, radykalnego pastora ze Szwecji, za krytykę homoseksualizmu).

"In the night, the seawinds are calling" (Accept)

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło