Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Subkultura Gotycka według H90. Strona: 1

Subkultura Gotycka według H90 Wysłany: 2009-04-30 19:31

Jasiu (Bicz)
Jasiu
Jastrzębie

http://www.youtube.com/watch?v=IQi99bP3rNc

filmik trwa 1 min śmiałem się 15 :) polecam

-

Wysłany: 2009-05-02 09:52

Nenar (Anciliae)
Nenar
Bielsko-Biała / Gliwice

Jak dla mnie dno, zresztą jak reszta filmików o subkultach z tej serii ... mało śmieszne, stereotypowe, kiepsko zagrane.

Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat ... i tak wszyscy umrzemy

Wysłany: 2009-05-02 14:32

Żenujący filmik :wink: to jedna wieka kupa bzdur :D :D :D

[img:5761af8e20]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:5761af8e20]

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Wysłany: 2009-05-21 06:39

komentarze lepsze :D

Wysłany: 2009-05-21 07:52

Wampgirl (Bicz)
Wampgirl
Kraina Dreszczowców :Kraków

http://www.youtube.com/watch?v=hKmOcH3Q77M&NR=1
to jest lepsze :d

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Wysłany: 2009-05-21 11:43

O emo jeszcze bardziej kretyńskie niż o gotach z najtfiszem i kasle party. Śmieszyć w tym może najwyżej stopień żałosności.

Wysłany: 2009-05-28 13:23

Jasiu (Bicz)
Jasiu
Jastrzębie

[quote:61a81ab75c="Wampgirl"]http://www.youtube.com/watch?v=hKmOcH3Q77M&NR=1
to jest lepsze :d[/quote:61a81ab75c]

Faktycznie to już nawet śmieszne nie było.

-

Wysłany: 2009-06-02 18:50

8O 8O
Szkoda czasu... :) Co będe powtarzać po was że do bani... :twisted:

Paint it black

Wysłany: 2009-06-13 16:37

Panekx (Matuzalem)
Panekx
Warszawa/Rawa Mazowiecka

Zalosne

jest ich pare ale zapytaj sie jakie

Wysłany: 2009-10-05 19:45

Powstał dokument o polskiej subkulturze gotów

:arrow: Jeszcze w październiku na kanale HBO zostanie pokazany nowy dokument Henryka Dederki "Witajcie w mroku". Film podejmuje próbę przybliżenia widzom subkultury gotów.

Bohaterowie filmu to ludzie, którzy sypiają w trumnach, piją krew, pasjonują się wampiryzmem i okultyzmem. Niektórzy organizują co roku własne pogrzeby, uznając je za akt artystyczny. Ich fascynacje oscylują wokół życia, śmierci i odrębnych stanów świadomości. W filmie pojawiają się m.in. autorzy pierwszej polskiej strony internetowej o nekrofilii, wampirzyca z Krakowa, Mefisto – energetyczny wampir z Łodzi oraz Xeno, ideolog gotyku i nieprzeciętnie inteligentny informatyk.

Info: www.filmweb.pl

Aż strach to oglądać :lol:

[img:93c533fcd9]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:93c533fcd9]

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Wysłany: 2009-10-06 11:03

[quote:b20879be51="dzizusu"]http://www.youtube.com/watch?v=j9AHHIp6Hjs to jest lepsze[/quote:b20879be51]

No całkiem fajnie zrobiony filmik, momentami przynajmniej faktycznie zabawny.

"The fear is not the fate I seek. My destiny will build upon, the mighty turbulence beyond. If I fall I will rise again"

Wysłany: 2010-01-05 13:36

Że odkopię, przepraszam, możecie mnie uznać za nekrofila...
Najlepszy w tym pierwszym filmiku jest podkład muzyczny. I od razu wiadomo że mówimy o Naktłiszu. Po za tym:
"...mężczyżni noszą glany i długie włosy" - no i wypas, na bogato, od razu wiadomo że mówimy o gotach
Ciekawe czy ta pani uważała się naprawdę za gotkę, czy nie była podstawiona

Puste kieszenie, i torba pełna snów...

Wysłany: 2010-01-09 17:52 Zmieniony: 2010-01-09 18:09

Vanique (Anciliae)
Vanique
Wodzisław Śl.

A co powiecie o tym ?

Jeżeli Twoje dziecko jest gothem, zmień to z pomocą Boga!
Poniżej znajduje się lista znaków ostrzegawczych, które wskazują na to, że Twoje dziecko jest zagubioną owca i zeszło ze ścieżki Bożej.
Kultura gotycka jest kulturą niejasną i często niebezpieczną, w której to nastolatki często pragną uczestniczyć. Wprowadza ona umysły młodych ludzi w wyimaginowany świat zła, ciemności i przemocy.
Proszę, szukaj ich poprzez rozmowę, modlitwę i rodzicielską opiekę, aby wyplenić pokusy Szatana z duszy Twego dziecka, jeżeli pięć lub więcej punktów jej/jego dotyczy:

1. Regularnie nosi czarną odzież.
2. Ubiera koszulki z nazwą lub wizerunkiem rockowej grupy muzycznej.
3. Maluje oczy używając czarnych specyfików, maluje usta lub też paznokcie.
4. Nosi dziwną, srebrną biżuterię lub symbole (trzy szóstki, pentagram i inne symbole wyznające Szatana).
5. Wykazuje zainteresowanie w tatuażach i piercingach.
6. Słucha gotyckiej lub jakiejkolwiek innej anty-socjalnej muzyki. (Marylin Manson twierdzi, że jest antychrystem i wypowiada się publicznie przeciwko Panu. Proszę, wyrzuć takie płyty kompaktowe NATYCHMIAST.)
7. Zadaje się z innymi ludźmi, którzy ubierają się, zachowują i mówią ekscentrycznie.
8. Nie wykazuje zainteresowania w takich czynnościach jak: czytanie Biblii, modleniu się, chodzeniu do koscioła lub uprawianiu sportu.
9. Wykazuje rosnące zainteresowanie tematami: śmierć, wampiry, magia, vodoo i innymi, które dotyczą szatana.
10. Bierze narkotyki.
11. Pije alkohol.
12. Chce popełnić samobójstwo i/lub ma depresję.
13. Tnie się, przypala lub robi sobie krzywdę w kazdy inny sposób. (To satanistyczny rytuał, który poprzez ból odwraca uwagę od światła Pana naszego i Jego miłości. Poszukuj pomocy u psychologa.)
14. Narzeka na nudę.
15. Śpi bardzo długo lub bardzo mało.
16. Czesto nie spi w nocy.
17. Nie lubi światła słonecznego oraz innego światła.
18. Żąda często prywatności.
19. Spędza bardzo dużo czasu samotnie.
20. Żąda czasu sam na sam ze sobą oraz ciszy.(Prawdopodobnie to po to, by Twoje dziecko mogło rozmawiać ze złymi mocami poprzez medytację.)
21. Nalega, by spędzać czas z przyjaciółmi bez uczestnictwa dorosłego.
22. Nie szanuje autorytetu nauczycieli, duchownych, zakonnic, starszych itp.
23. Źle zachowuje się w szkole.
24. Źle zachowuje się w domu.
25. Bardzo dużo je lub bardzo mało je.
26. Je żywność gotycką.
27. Pije krew lub wyraża zainteresowanie w tym kierunku.(Wampiry wierza, że to sposób by dosięgnąć Szatana. Takie zachowanie jest niebezpieczne i trzeba oduczyć tego NATYCHMIAST.)
28. Ogląda telewizję kablową lub inne skorumpowane media. (Zapytaj się w lokalnej parafii jakie programy telewizyjne są odpowiednie dla Twego dziecka.)
29. Gra w gry komputerowe, które sa brutalne.
30. Nadużywa internetu.
31. Kreśli symbole satanistyczne lub/i brutalnie potrząsa głową w rytm muzyki.
32. Tańczy poruszając się prowokacyjnie i seksualnie.
33. Wykazuje zainteresowanie seksem.
34. Onanizuje się.
35. Jest homoseksualny lub/i biseksualny.
36. Nosi przypinki, naszywki z wyrażeniami "Jestem gothem", "Jestem martwa" itp.
37. Twierdzi, że jest gothem.

Jeżeli pięć lub więcej punktów odnosi się do Twego dziecka, powinnieneś szybko zainterweniować.
Kultura gotycka jest niebezpieczna, a Szatan 'rośnie' dzięki niej.
Jeżeli któryś z problemów trwa, zapisz swoje dziecko na terapię psychologiczną.

Gdzieś kiedyś czytałam że to napisała zakonnica i podobno zostało to nawet wydrukowane ale teraz nie umiem znaleźć tej strony...
W świetle tego "artykułu" jestem gothem :D mimo to nadal nie wiem co to jest "żywność gotycka" XD

"tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota" Albert Einstein

Wysłany: 2010-01-09 18:11

ravenheart99 (Diabolista)
ravenheart99
Kotlina Kłodzka/Wrocław

Odnośnie wypowiedzi koleżanki powyżej, znalazłam coś bardzo podobnego w sieci, jakbyście chcieli się trochę pośmiać to zapraszam do lektury:P
http://www.godhatesgoths.com/

Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię dorwą, zabiją i zjedzą

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło