Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Pytanie. Strona: 1

Artykuł: Pytanie

Pytanie Wysłany: 2009-04-11 11:29

życie... coś w czym wszystko jest możliwe, nie obowiązują żadne zasady, jedynie te, które kierują nami i te, według których chcemy żeby te życie wyglądalo tak jak wyglada...

Czym w takim razie jest śmierć? Ukojeniem? przejściem do krainy Valhalii.. krainy wiecznego spokoju, gdzie żadne zasady nie są nam już potrzebne...

Mieć pozytywne nastawienie do zycia i takie jego odbieranie ;) Movemur, nescio quo pacto, locis ipsis, in quibus eorum, quos diligimus aut admiramur, adsunt vestigia ....Nobody's saint

pytanie.. Wysłany: 2009-04-14 19:05

Krótki, a za razem i ciekawy kawałek o życiu, czy też życia...

Ukazujący jaka jest codzienność, którą przysłaniamy, ubarwiamy.

Sens życia, które jest żartem i jeżeli go nie odbierzemy na luzie, to zawsze toczy sie na przekór nam.

Przedstawienie Boga jako osoby, tak naprawde nie wiedziąc czy naprawdę istnieje. Jego ludzki odruch zamykania oczu...

Może nasza wiara jest też swego rodzaju żartem? Zamyka oczy patrząc na nasze zycie, które jest z góry zaplanowane i bezsilne próby jego zmiany przez nas.

Tyle pytań i nasówających sie myśli, a to wszystko zawarte w kilku słowach...

Mieć pozytywne nastawienie do zycia i takie jego odbieranie ;) Movemur, nescio quo pacto, locis ipsis, in quibus eorum, quos diligimus aut admiramur, adsunt vestigia ....Nobody's saint

Wysłany: 2009-04-17 07:23

[color=red:1c08cc3a72]Widać że w założeniach temat miał być ambitną dyskusją na temat śmierci, lecz nawet gdyby to się autorowi udało ( choć śmiem twierdzić ze jest inaczej ) to ktoś tu chyba pomylił działy forum

Dział poezja jak sama nazwa wskazuje jest po to aby umieszczać w nim swe wiersze lub dyskutować w nim na tematy z tym związane. Kwestia, którą gorgielu poruszyłeś bardziej by nadawała się do działu: „Wędrówki myśli” i tam została by przesunięta gdyby nie znajdujące się tam podobne tematy(w tym jeden w tej chwili jako pierwszy), więc przykro mi, lecz to jest jeden z dwóch powodów z jakich jestem zmuszony ten temat zablokować.

Jeżeli nie wiesz gorgielu jaki jest inny powód to odsyłam cię do regulaminu forum DP.

PS. Zablokowanie tego tematu potraktuj jako otrzeżenie.

[/color:1c08cc3a72]

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło