Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Final Fantasy. Strona: 1

Final Fantasy Wysłany: 2009-04-10 20:59

Orchidea_Sayomi (Anciliae)
Orchidea_Sayomi
Katowice / Zielona Góra

Jaka jest wasza ulubiona seria? co was męczyło a co wciągało podczas gry.
Ulubiona postać/postacie.
Wspominki o starych seriach.

Co sądzicie o filmie Advent Children?

nie owijajcie w bawełnę 8)

"I'm the goth that's gother than all the other goths" - to nie prawda! ^__^ :D "~~mam słabą pamięć" v.v

Wysłany: 2009-09-25 19:36

Musze sie tutaj pochwalic, ze z Finalow przeszedlem czesci 1,4,5,6,7,10,10-2,12 i Tactics na GBA. Aktualnie gram w 2 i 8 odslone tejze wspanialej serii a w kolejce juz czeka Dissidia, ktora to jest polaczeniem WSZYSTKICH dotychczasowych czesci serii no oczywiscie oprocz 12 ktora wypadla... No niechcialbym obrazac tutaj tworcow, ale nie pasuje ona do reszty... W kazdym badz razie z jRPG polecam rowniez wymienionego wczesniej Chrono Triggera, Breath of Fire i Golden Sun :)

A co do samego Finala, Najlepsza postac ze wszystkich gier ? Napewno nie Cloud z siódemki, napewno nie blondas z dziesiatki, ale zwykly, poczatkowo dwuwymiarowy pan Cecil z czwartej czesci :) Pozdrawiam wszystkich fanow FF i jRPG :)

A jeszcze co do filmu AC to musze przyznac ze potrafil milo zaskoczyc, ogolem udana pozycja i must have dla kazdego fana siodemki i FF :)

Zalujmy tylko tego czego nie zrobilismy

Wysłany: 2010-02-05 21:25

[quote:635e5f423b="Dracu"]Musze sie tutaj pochwalic, ze z Finalow przeszedlem czesci 1,4,5,6,7,10,10-2,12 i Tactics na GBA. Aktualnie gram w 2 i 8 odslone tejze wspanialej serii a w kolejce juz czeka Dissidia, ktora to jest polaczeniem WSZYSTKICH dotychczasowych czesci serii no oczywiscie oprocz 12 ktora wypadla... No niechcialbym obrazac tutaj tworcow, ale nie pasuje ona do reszty... W kazdym badz razie z jRPG polecam rowniez wymienionego wczesniej Chrono Triggera, Breath of Fire i Golden Sun :)

A co do samego Finala, Najlepsza postac ze wszystkich gier ? Napewno nie Cloud z siódemki, napewno nie blondas z dziesiatki, ale zwykly, poczatkowo dwuwymiarowy pan Cecil z czwartej czesci :) Pozdrawiam wszystkich fanow FF i jRPG :)

A jeszcze co do filmu AC to musze przyznac ze potrafil milo zaskoczyc, ogolem udana pozycja i must have dla kazdego fana siodemki i FF :)[/quote:635e5f423b]

zgadzam się absolutnie...

Każdy człowiek jest odpowiedzialny za swój los

Wysłany: 2010-02-06 00:42

Ja przeszedłem tylko część VII, IX, X i X-2 ,i nie będę oryginalny: VII i X najbardziej mi się z tego zestawu podobały. VII mi się podobała ze względu na klimat, postać Sephirotha (to mój ulubiony szwarc-charakter EVER! Mam słabość do szaleńców z kompleksem boga :P), system rozgrywki, oraz przyjemną fabułę. Męczyła mnie grafika, niektóre sztampowe, stricte "anime-like" rozwiązania. X zaś posiada, moim zdaniem. niesamowitą, epicką i porywającą historię, fajny system pakowania postaci- sphere-grid: miałem z nim mnóstwo radości. Świat był zaś bardzo "bajkowy" i fantastyczny, ale podany w wysmakowany, nieinfantylny sposób. Frapujące była słaba "rozpiętość" gry: chodzi mi o to, że czasami miało się wrażenie, jakby się grało w interaktywny film. Gra była dość liniowa (bardziej niż poprzednie części).

Moje ulubione postacie to, wspomniany już, Sephiroth, Auron oraz Necron (główny boss dziewiątki); ten ostatni głównie ze względu na "potępieńczy" klimat walki z nim. :)

"Advent Children" ma fajne efekty i świetną muzykę, ale fabularnie to kicha i nędza. Wciąż jednak ogląda się przyjemnie (jest Sephiroth, to wystarczy xD). :)

Co cię nie zabije, to cię wkurwi

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło