Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Lacrimosa - Sehnsucht. Strona: 1

Artykuł: Lacrimosa - Sehnsucht

Lacrimosa - Sehnsucht Wysłany: 2009-03-28 19:46

SolitaryAngel (Bicz)
SolitaryAngel
Zachodniopomprskie

Już ukazał się nowy singiel "Lacrimosa - Die Sehnsucht In Mir (Single 2009)"

Co sądzicie o tym singlu :?:

Non interest, quid morbum faciat, sed quid tollat

Wysłany: 2009-03-29 10:45

Niesamowicie spokojny i klimatyczny. Właśnie w takich kawałkach lubie Lacrimosę najbardziej :) Nie moge się doczekac nowego albumu... to już prawie za miesiąc!
Przed ostatnią trasa koncertową, Tilo powiedział w wywiadzie dla jakiejś polskiej gazety, że co prawda z tamtą trasa o Polske nie zahaczą, ale z następną- a pewno już tak.
Zatem mam wielką nadzieję...
Pozdrawiam

Re: Lacrimosa - Sehnsucht Wysłany: 2009-03-29 11:19

Bardzo dobry kawałek! Mam nadzieję, że jest najgorszy na płycie.

"Kasiu, przymknij się do mnie, poszepnęć coś w uszko: Czuję, że się pod nami złamało to łóżko." - Hieronim Morsztyn "Do niejże"

Wysłany: 2009-03-29 15:22

SolitaryAngel (Bicz)
SolitaryAngel
Zachodniopomprskie

Wg. Mnie ten singiel dość ciekawie zapowiada nowy album. W tym singlu można usłyszeć kilka niespotykanych wcześniej dźwięków, mniej mi się spodobał moment, w którym orkiestra po tak efektownym wejściu nagle niknie i Tilo wchodzi ze swoim wokalem,
Z tym, że to już jest klasyczne dla Tilo.
Przygotowania Die Sehnsucht In Mir [img:c20150b947]http://www.necroweb.de/images/news/2009-03-10-lacrimosa-sehnsucht-studio.jpg[/img:c20150b947]

[quote:c20150b947]Przed ostatnią trasa koncertową, Tilo powiedział w wywiadzie dla jakiejś polskiej gazety, że co prawda z tamtą trasa o Polskę nie zahaczą, ale z następną- a pewno już tak.
Zatem mam wielką nadzieję...
[/quote:c20150b947]
Nie oficjalnie dowiedziałem się, że na koniec Blackfiledu 2008 Tilo spotkał się z polskimi fanami, i podczas rozmowy powiedział, że na trasie promującej nowy album uwzględnia Polskę, więc szanse rosną :D

Non interest, quid morbum faciat, sed quid tollat

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło