Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Cytaty. Strona: 2

Wysłany: 2006-12-06 00:14

[i:041d8696c3]Człowiek stworzony jest na to, by szukać prawdy, a nie by ją posiadać. [/i:041d8696c3]

Blaise Pascal[/i]

Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D

Wysłany: 2006-12-06 03:04

"Blask małej świecy może pomóc ci odnaleźć wielką rzecz."
"Kto na własnym miejscu siada, temu nikt nie każe wstać."
"Największy leń na świecie - zwątpienie" - Michel Quoist

AMO ERGO SUM / "najlepszy sposób na uniknięcie krytyki- nic nie robić i nic nie znaczyć" / "Every passing minute is another chance to turn it all around"

Wysłany: 2006-12-07 16:57

Motto życiowe mojej koleżanki, które zwiełam sobie do serca:
"Nie bój się zrobić dużego kroku, nie pokonasz przepaści dwoma małymi."
A skoro już jesteśmy przy tego typu sekwencjach, to jeszcze:
"Bo nic nie dzieje się bez przyczyny."

AMO ERGO SUM / "najlepszy sposób na uniknięcie krytyki- nic nie robić i nic nie znaczyć" / "Every passing minute is another chance to turn it all around"

Wysłany: 2006-12-07 21:25

"Tylko życie poświęcone innym jest warte przezycia"
i moze...
"życie ma tyle barw ile potrafisz w nim dostrzec"

"Nie ma nieba, wielkiej jasności, i piekła w którym smażą sie grzesznicy. Tu i teraz jest nasz dzień panowania. Tu i teraz jest dzień naszej radości. Tu i teraz jest nasza okazja. "

Wysłany: 2006-12-07 23:27

"Życie jest jak pudełko czekoladek: nigdy nie wiesz, co Ci się trafi" – Forrest Gump.

Meraviglisa creatura Sono sola al mondo

Wysłany: 2006-12-08 02:56

"Rozstania mówiłą nam o niebie, ale czynią z życia piekło."

Wysłany: 2006-12-09 19:32

"Nie ma nieba, wielkiej jasnosci, i piekla w ktorym smażą sie grzesznicy. Tu i teraz jest nasz dzien panowania. Tu i teraz jest dzien naszej radosci. Tu i teraz jest nasza okazja!"

"Nie ma nieba, wielkiej jasności, i piekła w którym smażą sie grzesznicy. Tu i teraz jest nasz dzień panowania. Tu i teraz jest dzień naszej radości. Tu i teraz jest nasza okazja. "

Wysłany: 2006-12-12 02:49

""Oswoić" znaczy "stworzyć więzy""

"Lecz jeżeli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla ciebie jedyny na świecie."

"Lecz jeślibyś mnie oswoił, moje życie nabrałoby blasku. Z daleka będę rozpoznawał twoje kroki - tak różne od innych."

"Łany zboża nic mi nie mówią. To smutne! Lecz ty masz złociste włosy. Jeśli mnie oswoisz, to będzie cudownie. Zboże, które jest złociste, będzie mi przypominało ciebie. I będę kochać szum wiatru w zbożu..."

"Poznaje się tylko to, co sie oswoi (...) Ludzie mają zbyt mało czasu, abu cokolwiek poznać. Kupują w sklepach rzeczy gotowe. A ponieważ nie ma magazynów z przyjaciółmi, więc ludzie nie mają przyjaciół.
Jeśli chcesz mieć przyjaciela, oswój mnie!"

"Stajesz się odpowiedzialny na zawsze za to, co oswoiłeś."

"Mały Książę" - Antoine de Saint-Exupéry

Wysłany: 2006-12-12 23:41

"Zawsze się wydaje, że w innym miejscu będzie lepiej"

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."

"Uprzejmość męska: najwytworniejsza forma fałszu."

"Życie: Dożywotnia kara śmierci."

"Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz."

Julian tuwim

Wysłany: 2006-12-13 15:14

Mi się podoba cytat [refren] z piosenki HIM [Funeral of Hearts], który doskonale odzwierciedla to co myśle o miłości. Co prawda dodałabym jeszcze kilka wersów, ale... mniejsza.

"Miłość jest pogrzebem dla serc,
i odą dla okrutności.
Kiedy anioł płacze krwią,
na kwitnące kwiaty zła.

Pogrzebem serc,
i błaganiem dla litości.
Kiedy miłość jest pistoletem,
oddzielającym mnie od ciebie."

Ogółem uważam, że pod wzglendem tekstów, to Ville potrafi świetnie pisać piosenki :D. Tylko ja bym te "pistoletem oddzielajcym mnie od ciebie" zastąpiłabym, czymś innym..

"Jykevaa on Rakkaus" - [fiński] Szaleństwo jest miłością
"Kuka voi itsensa voitaa, ei koskaan havia... "- [fiński] Kto potrafi przegrywać, ten nie zginie...
"Nemo angelus est" - [łacina] Nikt nie jest aniołem
"Vulnerat omnes, ultima necat" - [łacina] Wszystkie ranią, ostatnia zabija (o godzinach)
"Sic transit gloria mundi" - [łacina] Tak przemija chwała tego świata. :P :wink:

"Kuka voi itsensa voitaa, ei koskaan havia..."

Wysłany: 2006-12-13 16:13

"Jeżeli nie potrafisz dojść prostą drogą do tego, by nie być pospolitym, to krzywą drogą na pewno do tego nie dojdziesz."

Karol Dickens

Wysłany: 2006-12-23 03:41

"I'm Jack's broken heart, I'm Jack's wasted life..."

Fight Club

Not everyone likes metal... FUCK THEM!!!

Wysłany: 2007-01-04 22:41

"To bzykanie cos oznacza. Takie bzyczace bzykanie nie bzyka bez powodu. Jezeli slysze bzykanie, to znaczy, ze ktos bzyka, a jedyny powod bzykania, jaki ja znam, to ten, ze sie jest pszczola."

Kubuś Puchatek :lol: :lol: :lol:

Meraviglisa creatura Sono sola al mondo

Wysłany: 2007-01-05 02:03

"Uwielbiam zapach napalmu o poranku... to pachnie jak... zwycięstwo"

Czas Apokalipsy

"Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego nie jestem w stanie zmienić. Daj mi siłę, bym zmienił to, co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego."

Wysłany: 2007-01-06 14:36

"próby przemawiania do rozumu ludziom, którzy nie mają rozumu, są równie skuteczne jak rozmowa z bieliźniarką, tylko znacznie mniej przyjemne."

"Ludzie, którzy proszą o radę, zazwyczaj sami wiedzą, co powinni zrobić."

Dab Caletti, "Złotko, Skarb, Słoneczko"

Wysłany: 2007-01-07 23:56

eIcILipse (Bicz)
eIcILipse
miasto magiczne

Hen za lasem widać trupa, w słońcu błyszczy jego.....................
.........głowa, bo to era atomowa !!! :)

Facet z moich marzeń pieści tak, że przestałam szukać ziemskich kochanków. ;D

Wysłany: 2007-01-09 17:14 Zmieniony: 2007-01-11 22:43

"Mogę być damą. Ale atrybutem mężczyzny, dodatkiem do niego? Nie, dziękuję.Nie będę niczyją odzdobą, nie będę czyimś złotkiem, skarbem, słoneczkiem."
Deb Caletti

Wysłany: 2007-01-10 22:26

"Od lat myślę o samobójstwie i tylko to trzymało mnie przy życiu"

"Życie jest iluzją. Dramat w dwóch aktach. Dwie kule powinny wystarczyć."

Robin Williams w filmie "Dzień ojca"

Not everyone likes metal... FUCK THEM!!!

Wysłany: 2007-01-10 23:29

"Kiedy mówisz do Boga, to się modlisz.
Kiedy Bóg mówi do ciebie, cierpisz na schizofrenię."

"Miłość jest jak cień człowieka
kiedy ją gonisz ucieka
kiedy uciekasz — to goni"

"Wrzuć szczęściarza do wody
a wypłynie z rybą w zębach"

"Aby zrozumieć ludzi
trzeba starać się usłyszeć to
czego nigdy nie mówią
i być może nigdy nie powiedzieliby"

"Tak kochamy marzenia, że boimy się je realizować"

"Życie składa się w dziesięciu procentach z tego
co mi się przydarza
i w dziewięćdziesięciu procentach z tego
jak na to reaguję"

"Świat nie jest lepszy
ani gorszy od naszych marzeń
ale zupełnie inny"

Wysłany: 2007-01-11 02:14

"Ludzie właśnie popełniają wielki błąd doskonalając wszystko co jest wokól nich zamiast doskonalić samych siebie,"

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło