Wysłany: 2009-05-17 05:33
[quote:acbe173d16="DEMONEMOON"]cały ruch nu metalowy przyczynił sie do zpopularyzowania muzyki metalowej,dzieki tym ekipom o metalu usłyszeli ludzie którzy wczesniej nie słyszeli badz nie trawili tego gatunku,taka brama do swiata metalu-tak mi sie zdaje :)[/quote:acbe173d16]
Nu metal rowniez nalezy do szeroko pojetego gatunku metalu,rownie dobrze mozna napisac ,ze powiedzmy death metal przyczynil sie do spopularyzowania metalu poza tym jesli juz chodzi o popularyzacje gatunku rozumiem Slayer,Megadeth,Metallica ale jakis POD czy Linkin cos tam przeciez to lipa.Dla mnie ten n-m to cos jak kontynuacja glam rocka/metalu czyli kicz i cukierkowatosc ,za pare lat nikt nie bedzie wiedzial co to bylo i czym sie to jadlo.
Wysłany: 2009-05-17 06:51 Zmieniony: 2009-05-17 07:06
[quote:7c6f544224="Theriel"]Oj nie zgadzam się.Nu metal nie przyczynił się do spopularyzowania metalu, chyba że rozumiemy przez to jego częściową komercjalizację [/quote:7c6f544224]No przeciez o to mi chodzi.Ludzie którzy do tej pory słuchali rapu czy jakis tam bitów słuchajacy LIMP BIZKIT,LINKIN PARK, PAPA ROACH czy POD mieli do czynienia z ostrymi riffami gitarowymi i to była ich pierwsza przygoda z metalem,dlatego uwazam takie zjawisko za popularyzacje gatunku
[quote:7c6f544224="Theriel"]Początek metalu ma swoje korzenie jednak zupełnie gdzie indziej. Tematem sprzecznym jest autentyczna geneza powstania metalu, czy może pierwszy zespół który został tym mianem "ochrzczony".Według większości był to oczewiście zespół Black Sabbath, choć są jeszcze teorie z Deep Purple czy Led Zeppelin. Zapytajcie swoich rodziców to wam opowiedzą może troche o tamtej muzyce, która po dziś dzień jest uważana za fundament, gdyż wiele zespołow do dziś wzoruje się na tych pierwszych.Genezy metalu można też doszukiwać się w bluesie:)[/quote:7c6f544224]Ozcywista sprawa nie wymagajaca przypomninania[quote:7c6f544224="Theriel"] Nie można powiedzieć że fala na tzw nu metal dała cokolwiek więcej niż kolejny przełom w modzie.Ta moda przeminęła, a metalu ludzie słuchali wcześniej i będą słuchać zawsze (Tylko wybrane kręgi)..Z kolei są pewne rodzaje metalu które nigdy nie staną się mega popularne i może to i lepiej. Niech tak pozostanie.[/quote:7c6f544224]Jak kazda moda znalazła swoich nowych wyznawców i wczesniej Sama napisałas ze słychałas w gimnazjum LP ale szybko ci sie znudził i przeskoczyłaś na bardziej konkretne kapele czyli brama do swiata metalu zadziałała :)
Wysłany: 2009-05-17 07:15
[quote:c9f109d3ea="leprosy"][quote:c9f109d3ea="DEMONEMOON"]cały ruch nu metalowy przyczynił sie do zpopularyzowania muzyki metalowej,dzieki tym ekipom o metalu usłyszeli ludzie którzy wczesniej nie słyszeli badz nie trawili tego gatunku,taka brama do swiata metalu-tak mi sie zdaje :)[/quote:c9f109d3ea]
Nu metal rowniez nalezy do szeroko pojetego gatunku metalu,rownie dobrze mozna napisac ,ze powiedzmy death metal przyczynil sie do spopularyzowania metalu poza tym jesli juz chodzi o popularyzacje gatunku rozumiem Slayer,Megadeth,Metallica ale jakis POD czy Linkin cos tam przeciez to lipa.Dla mnie ten n-m to cos jak kontynuacja glam rocka/metalu czyli kicz i cukierkowatosc ,za pare lat nikt nie bedzie wiedzial co to bylo i czym sie to jadlo.[/quote:c9f109d3ea]
LEPROSY znam ludzi którzy zachłysneli sie NU METALEM a teraz grzebia w dyskografiach własnie takich sławetnych ekip jak SLAYER,MEGADETH,a czy za pare lat ktos o tym bedzie pamietał nie wiem,nawet jesłi nie to znajdzie sie inny nurt czy sposób aby zainteresowac zwykłych laików ostrymi riffami Ps DM i TM to sa extremalne nurty metalowe które na pierwszy odsłuch nie sa tak łatwo przyswajalne laikom jak NM
[quote:c9f109d3ea="Paskievicz"]
wracając do rozmowy ja lubiłem nu-metal dawniej i lubię wciąż 8) dodatkowo jestem za całkowitą popularyzacją metalu 8)[/quote:c9f109d3ea]Cos tam w ucho nie raz wpadło grali przeciez to wszedzie hehe :wink: A co do do popularyzacji metalu tez jestem za
Wysłany: 2009-05-17 16:39 Zmieniony: 2009-05-17 17:36
[quote:0d6fa0b984="OskarOskar"]Hehe sporo śmiesznych rzeczy ludzie popisali. Np. Uważanie Iron Maiden bardziej ambitnym zespołem od tych nu-metalowych. Dlamnie Korn jest lepszym zespołem niż iron maiden a napewno bardziej rozwojowym. Chocaż moge być nieobiektywny z uwagi na moja niechec do ironow. A najbardziej rozjebalo mnie jak koles pisze o spopularyzowaniu metalu za sprawa nu a tu wyskakuje z geneza powstania gatunku :P i kaze pytac o zespoly ktore kazdy dobrze zna a załoze sie, ze co 2 osoba ma w ulubionych. A co do końcówki postu poprzedniczki nie rozumiem co złego jest w tym że polska to nie polska tylko papka miedzy wschodem a zachodem, osobiscie nie mam nic przeciwko kosmopolityzmowi.
Za kwintesencje nu-metalu uwazam Korna, który po dziś dzien pozostaje jednym z moich ulubionych zespołow. I to nie tylko przez sam sentyment z dzieciństwa.[/quote:0d6fa0b984]
[quote:0d6fa0b984="DEMONEMOON"]No przeciez o to mi chodzi.Ludzie którzy do tej pory słuchali rapu czy jakis tam bitów,słuchajac LIMP BIZKIT,LINKIN PARK, PAPA ROACH czy POD mieli do czynienia z ostrymi riffami gitarowymi i to była ich pierwsza przygoda z metalem,dlatego uwazam takie zjawisko za popularyzacje gatunku[/quote:0d6fa0b984]
Cwaniaczku musze ci to drugi raz edytowac zebys zajazył o jaka grupe ludzi mi chodziło nawroconych na metal przez NM
PS Kolesi to sobie poszukaj u siebie na wichurze :D
[color=red:0d6fa0b984]kolega się nauczy używać opcji Quote 8) [/color:0d6fa0b984]
Wysłany: 2009-05-17 17:36 Zmieniony: 2009-05-17 17:39
[quote:f9f9688c59="OskarOskar"]Hehe sporo śmiesznych rzeczy ludzie popisali. Np. Uważanie Iron Maiden bardziej ambitnym zespołem od tych nu-metalowych. Dlamnie Korn jest lepszym zespołem niż iron maiden a napewno bardziej rozwojowym. Chocaż moge być nieobiektywny z uwagi na moja niechec do ironow. A najbardziej rozjebalo mnie jak koles pisze o spopularyzowaniu metalu za sprawa nu a tu wyskakuje z geneza powstania gatunku :P i kaze pytac o zespoly ktore kazdy dobrze zna a załoze sie, ze co 2 osoba ma w ulubionych. A co do końcówki postu poprzedniczki nie rozumiem co złego jest w tym że polska to nie polska tylko papka miedzy wschodem a zachodem, osobiscie nie mam nic przeciwko kosmopolityzmowi.
Za kwintesencje nu-metalu uwazam Korna, który po dziś dzien pozostaje jednym z moich ulubionych zespołow. I to nie tylko przez sam sentyment z dzieciństwa.[/quote:f9f9688c59]
nie przepadam za Ironami ale... kiedy oni zaczynali goscie z Korn byli na etapie polykania wlasnych spikow , czasy sie zmeinily Ironi graja nadal a Korn jest w dupie,zawiesili dzialalnosc po szeregu slabych plyt wiec powiedz mi koles kto jest mocniejszy?Znasz jakies kapele nu ktore maja szacunek sluchaczy death,thrash,grind,black metalu? nu metal to muzyka dla slabych lamusow,okresowych emo metali z farbowana grzywka....
Wysłany: 2009-05-17 17:38
punkt dla Pawła :)
.
Wysłany: 2009-05-18 09:12
Ale zwałowy temat xD
każdy gatunek miał swój czas i nu-metal tez. podejrzewam, że gdyby AMERYKAŃSKIE stacje nie puszczały tyle tego e tv, to miłośnicy innych gatunków nie pluliby tak bardzo i patrzyli na to inaczej. Tymczasem media zrobiły z nu-metalu "metal dla mas". Przecież debiut Korna na dobrą sprawę jest wiekszym klasykiem niz 80% płyt Iron maiden i wniósł do muzyki o wiele wiecej.
A kwestia biustu .. tfu, gustu ... to juz odmienna sprawa.
.
Wysłany: 2009-05-18 16:54
[quote:5222efddbe="OskarOskar"] Kiedy ironi polykali wlasne spiki:P Stone'si juz byli gwiazdami czasy sie zmienialy a oni nadal graja no i co z tego ?![/quote:5222efddbe]
Tylko co maja Stonesi do metalu bo nie bardzo czaje?
[quote:5222efddbe]Ironi niestety graja nadal po dziesiątkach slabych plyt a korn zawiesil po 2 ostatnich slabych no i o czym to swiadczy ?! .[/quote:5222efddbe]
Szkoda tylko ,ze Korn nagral jedna ledwo dobra plyte
[quote:5222efddbe]ze z juz nie maja ciekawego nic do powiedzenia to trzezwo zamykaja dzialalnosc a ci pierwsi ciagnal dalej kase(choc wcale nie uwazam to za zle) chocaz i tak sporo zarabiaja a nic dobrego nie wymyslili od jakis 25 lat a nowego to przez cala swoja dzialalnosc..[/quote:5222efddbe]
Swietny dowcip szoda tylko ,ze Ironi to jedni z ojcow Heavy Metalu ,trudno zeby zmieniali po latach swoj wypracowany styl na nu metal.
[quote:5222efddbe]Za to Korn rozwial sie nie zawswze w dobra strone ale mimo to nie walkowali tego samego przez cwierc wieku. .[/quote:5222efddbe]
Na szczescie troche krocej
[quote:5222efddbe]A co mnie obchodzi szacunek thrash, death, grind czy co najsmieszniejsze black. A znasz jakas kapele black death czy thrash co ma szacunek ludzi ulicy :P .[/quote:5222efddbe]
Chodzi ci O PEJE?
[quote:5222efddbe]Równie dobrze moge powiedziec .[/quote:5222efddbe]
Lepiej juz nic nie mow
Wysłany: 2009-05-18 17:14
[quote:cb5e8d9877="Paskievicz"]tr00 metale to zakompleksione cioty i pizdogłowy :lol: :lol: :lol: [/quote:cb5e8d9877]
zauważyłem że w wielu tematach jeździsz po tr00 (czy jakos tak) jak po zbitym psie. Na pewno masz trochę racji, ale radziłbym nie przesadzać. Zważ, że ograniczenie muzyczne też jest swego rodzaju zainteresowaniem muzyką i w wielu przypadkach wraz z pędzącym do przodu okresem dojrzewania powoli przeradza się w otwartość i szersze spojrzenie na muzykę.
Wysłany: 2009-05-18 17:25
[quote:e0daacedde="Facet"][quote:e0daacedde="Paskievicz"]tr00 metale to zakompleksione cioty i pizdogłowy :lol: :lol: :lol: [/quote:e0daacedde]
zauważyłem że w wielu tematach jeździsz po tr00 (czy jakos tak) jak po zbitym psie. Na pewno masz trochę racji, ale radziłbym nie przesadzać. Zważ, że ograniczenie muzyczne też jest swego rodzaju zainteresowaniem muzyką i w wielu przypadkach wraz z pędzącym do przodu okresem dojrzewania powoli przeradza się w otwartość i szersze spojrzenie na muzykę.[/quote:e0daacedde]
Po prostu taka mała deklaracja dojrzałosci muzycznej-ale grubo :)
Wysłany: 2009-05-18 18:19
[quote:fea6e44ce8="Facet"][quote:fea6e44ce8="Paskievicz"]tr00 metale to zakompleksione cioty i pizdogłowy :lol: :lol: :lol: [/quote:fea6e44ce8]
zauważyłem że w wielu tematach jeździsz po tr00 (czy jakos tak) jak po zbitym psie. Na pewno masz trochę racji, ale radziłbym nie przesadzać. Zważ, że ograniczenie muzyczne też jest swego rodzaju zainteresowaniem muzyką i w wielu przypadkach wraz z pędzącym do przodu okresem dojrzewania powoli przeradza się w otwartość i szersze spojrzenie na muzykę.[/quote:fea6e44ce8]
Masz troche racji co do tego ograniczenia muzycznego - od czegos w koncu trzeba zacząć.
Nota bene, dyskusja robi się coraz bardziej bekowa
Leprosy - Okqar , wasz pojedynek jest lepszy niz debata kaczyński/tusk xD
.
Wysłany: 2009-05-18 18:33
dyskusja sie skonczyla ,kolesiowi braklo argumentow i sie miota :lol: znikam na browca
Harleq sypnij jakims bandem w oldskulowym temacie bo sie zakurzyl :wink:
Wysłany: 2009-05-18 18:55
na Twoje życzenie Pablo :) juz zapodane :) enjoy :)
.
Wysłany: 2009-05-18 19:55
Jak zwykle tematy o nu metalu robią tu furorę :lol:
Z muzyka jest tak trochę jak z łowieniem ryb - każdy ma swój ulubiony gatunek, ale czy pogardzi innym jeśli waży, drugie tyle i ości w gardle nie stają (znaczy się jest grubo) :D
Ogólnie rzecz ujmując i tak bardziej zrozumiale to : w każdym gatunku znajdzie się coś godnego uwagi - z drugiej strony to że w nu metalu jest tego mało to swoja droga :) Korn wydał 3 płyty dobre , a co :D
2Tm 23, która niby płyta? żadnej bym nie podciągnał raczej pod nu
...and music? Well, it's just entertainment folks.
Wysłany: 2009-05-18 20:19
A ja powiem może coś na przekór, moim zdaniem zespoły tej pierwszej fali nu metalu (Korn,Deftones,Limp Bizkit,Incubus) miały więcej osobowości,jaj i inwencji od obecnych czołowych gwiazd metalcoru.
Forever Begins.
Wysłany: 2009-05-18 20:25
Może kiedyś nu-metal jak powstawał miał lepsze szeregi, ale teraz to kicha.
"Dracofobijna przypadłość Moongrowasydy"
Wysłany: 2009-05-18 20:26
[quote:751cc31776="Drac-Moongroow"]Może kiedyś nu-metal jak powstawał miał lepsze szeregi, ale teraz to kicha.[/quote:751cc31776]
Ta muzyka "żyje" dziś tak samo jak grunge, więc wiesz...
Forever Begins.
Wysłany: 2009-05-19 03:05
Wszystko się rozwija, ale każdy patrzy na to inaczej.
"Dracofobijna przypadłość Moongrowasydy"
Wysłany: 2009-05-19 05:30
[quote:43ea2eb998="Sleeping_Giant"]A ja powiem może coś na przekór, moim zdaniem zespoły tej pierwszej fali nu metalu (Korn,Deftones,Limp Bizkit,Incubus) miały więcej osobowości,jaj i inwencji od obecnych czołowych gwiazd metalcoru.[/quote:43ea2eb998]
a wiesz, że zgodzę sie z Tobą ... :)
co do 2Tm2,3 to nie znam ich twórczości na tyle, aby wypowiedzieć sie jednoznacznie. Moze jakieś nieśmiałe elementy są ...
.
Wysłany: 2009-06-04 11:14
Osobiscie w zaleznosci od humoru lubie zespoly grajace Nu Metal.
Czasami warto uciec od zycia...