Wysłany: 2009-02-12 17:02
[quote:e244829741="Paskievicz"][quote:e244829741="Jesse-vampir"]Tak, zgadzam się, że to żenada! Wielu gotów, których znam to ludzie na pokaz, na imprezę, koncerty, wakacje. Potem chcą wrócić do tzw. normalnego życia i być normalnymi ludźmi. Osobiście uważam, że albo się kimś jest cały czas, albo lepiej skończyć z przebieranką i udawaniem przed innymi i samym sobą![/quote:e244829741]
a czy bycie sobą musi oznaczać właśnie uzewnętrznianie swego JA przez ciuchy i golenie połowy łba? :wink: ja i wielu jakoś potrafi być sobą ubierając się różnie 8) już gdzieś pisałem i wielu mi przytaknęło, że strój należy nosić odpowiednio do sytuacji - czyli np na imprezę czy festiwal możemy zrobić z siebie total wariata i będzie spoko, a na ulicę co dzień ubierzemy inne mniej krzykliwe ciuchy
o co tyle pierdolenia 8)
a wracając do tematu niech ktoś kto już dokument ma wrzuci go na inny serwer, np rapidshare, bo u mnie od paru godzin wyskakuje - "Sorry, the free service is at full capacity." 8)[/quote:e244829741]
Całkowicie popieram przedmówcę :) Zarówno w temacie bycia sobą, jak i wrzucenia filmu na jakiś sensowny serwer :)
Suffer the pain of discipline or suffer the pain of regret!
Wysłany: 2009-02-12 18:32
Jeśli chodzi o strój, kwestia jest otwarta. Jak ktoś lubi na co dzień biegać w latexach to nikt zabronić nie może, podobnie w drugą stronę, nie widzę powodu do krytyki osób które ubierają się "mhocznie" tylko na imprezę. Dobrze, że chociaż tam się przebierają zamiast przychodzić "w dresie"(co już mi się nie podoba bo podkopuje klimat).
Niemniej jednak sytuacja o którą się rozbija, czyli nagłe rozmyślenie się i wstyd z powodu tego, co gdzieś się pokazało jest żenująca. Trzeba być za swój wizerunek odpowiedzialnym, i jeśli owej pani pokazanie się przed kamerą koliduje z karierą zawodową, należy z czegoś zrezygnować. Zwłaszcza, że wiedziała o fakcie nagrywania.
Wysłany: 2009-02-12 19:11
[quote:1f7bf20ee3="Paskievicz"]dobra mi w końcu się udało i ściągam, jak plik przybędzie to wrzucę na rapidshare :idea:[/quote:1f7bf20ee3]
Nie musisz :)
http://rapidshare.com/files/197289693/Witajcie_W_Mroku.swf.html
Non interest, quid morbum faciat, sed quid tollat
Wysłany: 2009-02-12 19:19
Jako, że mimo najlepszych chęci wrzucających RS to wciąż zuo i niedobro, wrzuciłem filmik na mój prywatny serwerek.
http://masterm.org/files/witajcie_w_mroku.swf
Direct link, żadnego czekania w kolejkach. Mam 15TB transferu miesięcznie, także ściągajta ile chceta. :)
Wysłany: 2009-02-13 09:34
moim zdaniem film jako całość jest bardzo dobrze zrobiony. właśnie jego plusem jest to, że w żadnej kwestii nie krytykuje, tylko przedstawia (vide: choćby pan antropolog.
a poza tym, myślę, że HBO wygra sprawę i film i tak wróci do obiegu. bo bez przesady - jeśli dorosła kobieta podpisała umowę i nagle ma z tym problem, to prawdopodobnie powinna trafić pod obserwację psychologiczną.
jeśli raz wejrzysz w Ciemność, nigdy nie uwolnisz się od Jej brzemienia. /blood luna.
Wysłany: 2009-02-13 13:59
Ludzie i nieludzie czy wam ten film działa poprawnie? Mi i wielu osobom w pewnym momencie (Moritur prezentuje błękitną trumnę) film zaczyna wyświetlać się od początku. Czy u was jest tak samo?
jeśli raz wejrzysz w Ciemność, nigdy nie uwolnisz się od Jej brzemienia. /blood luna.
Wysłany: 2009-02-13 14:22
Spytaj autorów. Ja otrzymałam to od verdammt, która posiada to od znajomego. Więcej informacji nie otrzymałam... :/
Fajnie byłoby, gdyby ktoś, komu chodzi całość, przerobił to na avi. Istnieje parę programów typu swf2avi conventer. Czy ktoś byłby na tyle miły?
Wysłany: 2009-02-13 19:02
[code:1:ab26e6d1ec]masterm@hellgate:~/www/html/files$ ffmpeg -i witajcie_w_mroku.swf -sameq witajcie_w_mroku.avi
[swf @ 0x60ec68]Compressed SWF format not supported
witajcie_w_mroku.swf: I/O error occured
Usually that means that input file is truncated and/or corrupted.
[/code:1:ab26e6d1ec]Chyba rzeczywiście coś z tym filmem jest nie tak. Poza tym to muszę go obejrzeć wreszcie bo jeszcze nie miałem okazji. :P
Wysłany: 2009-02-14 14:37
Mi też się nie otwiera :/
Suffer the pain of discipline or suffer the pain of regret!
Wysłany: 2009-02-16 22:44
Obejrzałam. Pod Adobe Flash przez Internet Explorera. Ciekawe. Ale czy to całość?? Chyba nie.
Nie powiem, że wybrane przykłady ekstremalne i przerysowane. Ładny mi film z Wytwórni Filmów Edukacyjnych...
Żyjąc wiecznie - możesz błądzić w nieskończoność.
Wysłany: 2009-03-07 11:08
trochę trwa nim się odpali (ściągnąłem jakiś pierwszy lepszy swf player) ale potem już jest ok, dźwięk faktycznie do dupy ale wieczorem zobaczę co jest wart ten dokument
Fuck Redemption, Fuck Damnation, Stop being perfect, lets evolve
Wysłany: 2009-10-04 23:43
Trochę odświeżę temat, dla tych, którzy jeszcze nie widzieli. HBO wznowiło emisję - http://www.hbo.pl/TitleDetail.aspx?TitleId=-64686
Ponadto zapraszam na PW osoby, które chciałyby obejrzeć pełną wersję w jakimś ludzkim formacie divx