Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

KLATKA B + Barbara Kwarc (internetowy serial) :) wasze opini. Strona: last

KLATKA B + Barbara Kwarc (internetowy serial) :) wasze opini Wysłany: 2008-12-05 21:35

Inermis (Primogen)
Inermis
Dublin / Londyn

[b:898aa1a8fb]O KLATCE B W WIKIPEDII:[/b:898aa1a8fb]

http://pl.wikipedia.org/wiki/Klatka_B

Zaskoczyło mnie, że jeszcze nikt o tym tutaj nie pisał (niedawno kumpela pokazała mi ten serial) i mimo że początkowo nie zachęciło mnie to zbytnio; to z ciekawości obejrzeliśmy z narzeczonym w dwa wieczory wszystkie odcinki (nie są one zbyt długie- ok 5 minut) i czekamy na kolejne! Wkręciliśmy się i tyle

Serial internetowy- może nie brzmi to zbyt ciekawie ale atmosfera i klimat ciekawy, zapowiada się niewinnie ale po jakimś czasie robi się psychodela

Poniekąd dostrzegam inspirację Lynchem i na pewno filmem "Pi"

No i na pewno nie umknie uwadze postać Baśki (Barbary Kwarc) równa babeczka :D :D :D

[b:898aa1a8fb]ZAINTERESOWANYCH ODSYŁAM DO: [/b:898aa1a8fb]

http://klatkab.tivi.pl

gdzie można oglądać na bieżąco wszystkie odcinki, poczynając od pierwszego oczywiście

Co sądzicie na ten temat? Ja poczułam pewien powiew świeżości jeśli chodzi o polską produkcję

Love your haters- they are your biggest fans!!! www.inermiss.deviantart.com Ev viva l'arte!

Wysłany: 2008-12-06 17:37

Inermis (Primogen)
Inermis
Dublin / Londyn

[quote:800bd6da6b="_ina_"]w pierwszym momencie pomyślałam, że to stara kretynka. i przyszło mi do głowy, ku*wa, kobieta robi co chce, mówi to co myśli (co myśli to inna sprawa). kto powiedział, że młodość kończy się wraz z 25 rokiem życia? :wink: najważniejsze to się bawić, nie można być do końca życia poważnym. a i mam nadzieję, że tego psa otruła 8)[/quote:800bd6da6b]

Mi podoba się, bo to kobieta z charakterem i tak zwanymi "jajami" (nie tak jak te wszystkie ciotki klotki serialowe, mamusie Maciusia i Bożenki, Marcysie itp. :P) momentami nieźle się uśmiałam słuchając jej tekstów -mimo że momentami postać agresywna i wysoce wulgarna :P to jednak zawsze gdy ją widzę na mojej twarzy pojawia się uśmiech i to nie bynajmniej z politowania :P

Co jak co zawsze ceniłam wszystko co NIEKONWENCJONALNE 8)

Oglądaj dalej! :D A znajdziesz odpowiedź... Hihi

Love your haters- they are your biggest fans!!! www.inermiss.deviantart.com Ev viva l'arte!

Wysłany: 2008-12-07 02:34

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

Heh, tak mnie to zainteresowało, że obejrzałam wszystkie 37 odcinków naraz :lol: :twisted:

tekstów niezłych było sporo, np. "baba z konia, chłopu lżej" :lol: :lol: :lol:

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Wysłany: 2008-12-07 09:47

Inermis (Primogen)
Inermis
Dublin / Londyn

[quote:c3c47e7a29="minawi"]Heh, tak mnie to zainteresowało, że obejrzałam wszystkie 37 odcinków naraz :lol: :twisted:

tekstów niezłych było sporo, np. "baba z konia, chłopu lżej" :lol: :lol: :lol:[/quote:c3c47e7a29]

No ja też nie myślałam, że mnie wciągnie bo na początku podchodziłam bardzo sceptycznie! :twisted:

Teraz czekam na poniedziałki i czwartki :P :P :P

Po prostu "Piórko w dupę i na wodę"! :D

Wysłany: 2008-12-08 01:11

elektronik_tk (Bicz)
elektronik_tk
Człuchów/Poznań

na początku odcinki były tylko co poniedziałek ;] to była masakra ;]
Bardzo mi się podoba ofkors
Jeśli chodzi o mieszkańców to widać podobieństwo do "alternatyw 4" Pierwsze skojarzenie po obejrzeniu pierwszego odcinka (naukowiec itp ;])

Wysłany: 2008-12-14 19:46

...kręcą to na Bajana we Wrocławiu... widzę ten blok codziennie idąc na przystanek. Pokręcone strasznie. I chyba dlatego oglądam.

"Muminek wyobraził sobie, że jest Buką. Zgięty wpół posuwał się wolno przez stosy martwych liści, a potem stanął, rozpościerając wokoło siebie mgłę. Wreszcie westchnął i spojrzał tęsknie w okno. Czuł się najbardziej samotnym stworzeniem na świecie."

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło