... Wysłany: 2008-11-29 23:36
W 'Uwadze' ich dzisiaj pokazywali.
Mojej mamusi się podobało :twisted:
Wysłany: 2008-11-30 17:24
Fajni i sympatyczni ludzie. Niestety Polska jest krajem, gdzie dla większości ludzi wszystko co inne, odbiegające od utartych stereotypów jest nienormalne.
Mam do Nich szacunek, bo nie dają za wygraną tym ludziom. Mają swoje hobby:D.
Chętnie bym z tych usług skorzystała, np. gotyckie wesele, albo wieczór kawalerki, ale dlaczego są tylko stiptizerki??:P:P hehe
"Ostatni akt jest krwawy choćby cała sztuka była i najpiękniejsza: gruda ziemi na głowę i oto koniec na zawsze"
Wysłany: 2008-11-30 20:45
sama opcja przeprowadzania bardziej "rytualnych" wiktoriańskich pogrzebów jest godna uwagi. za bardzo myślę w dzisiejszych czasach to wygląda: "odwalić i na stypę"
Carpe jugulum
Wysłany: 2008-12-01 20:15
A ja nie chciałabym być tak wytykana palcami jak oni. Mają prawo do takiej odmienności, ale cena jaką płacą jest stanowczo za wysoka.
"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi
Wysłany: 2008-12-01 20:20
A ja nie chciałabym być tak wytykana palcami jak oni. Mają prawo do takiej odmienności, ale cena jaką płacą jest stanowczo za wysoka. Widocznie bardzo lubią wzbudzać kontrowersje.
"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi
Wysłany: 2008-12-02 16:07
Czemu się dziwicie że budza takie kontrowersje?
Ludzie przeraźliwie boją się wszystkiego co inne i odstające od normy. Taka jest mentalność naszego społeczenstwa o bardzo wąskim światopoglądzie.
Małomiasteczkowa mentalność jest straszna, poznałem jej smak dosłownie. Kilka dobrych lat jeździłem w pewne miejsce, na miesiąc,dwa. Jedna z miejscowości turystycznych w woj.Lubuskim. Nikomu nie zawadzałem odpoczywałem,lowiłem ryby,fotografowałem....ale jeździłem sam!! Ojj jaki to bylem inny-bo taki bo owaki, "bo może pedał..."/// Znam kilka osób w tej miejscowości(tych normalnych) ,kiedy jeździ sie w jakieś miejsce wiele lat i spędzam się tam nawet 2 miesiące,to chcąc lub nie chcąc jest się rozpoznawanym. Przykre sa tylko oceny prymitywnych ludzi,kompletnie wyssane z palca. Jaka to była inność-to że sam przyjeżdzałem-zersztą poznalem tam trochę osob które też spędzały tam wolny czas. Kazdy nawet w inny spośób spędzający czas i mający na to kasę budzi kontrowersje wśród zawistnej społeczności malomaisteczkowej. Innośc bywa banalna-kwestia spędzania czasu wolnego.Jednak ludzie dorabiają do tego cuda. Ich wyobraźnia oraz postzreganie innych jest spłycone do granic możliwośći-a katalizatorem jest zawiść.
Co się wiec dziwić podejściu ludzi oraz komentujących na portalu typu onet....wychodzi mentalnośc ograniczonych umysłów...Inny=zły! Tak w prymitywny spośób ludzie szufladkują często uinnych a jakie bajki jeszcze dopisują (sam jeździ= pedał) no litości....prymitywna łatwość w ocenianiu innych właściwie nie mając prawie o kimś zielonego pojęcia...
"Wyrażać siebie i tylko siebie, własną unikalność, nie być baranem w stadzie szarości i schematów.."
Rodzina Adamsów Wysłany: 2008-12-05 14:26
Witamy wszystkich. Dzięki za zainteresowanie tematem. Co do naszej rodziny - nie jesteśmy gotami, choć mamy wielu znajomych gotów, znamy kulture gotycką i trochę muzykę. Nasza fascynacja śmiercią, nekrofilią, pogrzebem i innymi powoduje, że wielu ludzi z grupy gotyckiej zbliża się do nas. M.in. stąd nasza propozycja ślubów i imprez gotyckich. Zainteresowanych zapraszamy na naszą oficjalną stronę www.pogrzebowy.trumna.pl i bloga www.sterben.wordpress.com .
W kwestii mediów - same do nas dotarły i same robią hałas wokół czegoś co dla nas jest dniem codziennym. Sensacja to machina, której nie da się zatrzymać - wybaczcie polakom głupotę, ciemnotę i zacofanie. My nigdy nie zwracaliśmy na to uwagi - dlatego tak bardzo nas nienawidzą. Reakcja społeczeństwa umacnia nas w naszych racjach i wizjach.
Tak, to my jeździliśmy czarnym karawanem Cadillac na ostatnim CP. Już wkrótce zaprosimy Was do oglądania największego dokumentu o polskim ruchu goth i śmierci. To właśnie na CP miały miejsce pierwsze zdjęcia - produkcja HBO. Szczegóły wkrótce.
Pozdrawiamy wszystkich Użytkowników Dark Planet.
Memento Mori
Wysłany: 2008-12-05 16:10
Bardzo ciekawa jestem tych nagrań z CP, które mnie ominęły, toteż sama dołączam do grona tych, którzy oczekują styczniowej premiery. :)
PS. Wypadliście świetnie w wypowiedziach na onecie.
Pozdrowienia z Krakowa
jeśli raz wejrzysz w Ciemność, nigdy nie uwolnisz się od Jej brzemienia. /blood luna.