Wysłany: 2008-08-11 15:35
To Antichrisisa polecam, np. Dancing in the Midnight Sun albo Lumsk - Bloster czy jakos tak. Wlasnie tego 2. slucham :) Ale tego jest od .... i jeszcze trochę :roll:
"Nagość, phoszę państwa, jest demagogiczna, jest wphost socjalistyczna, bo i cóż by było, gdyby gmin odkhył, że nasza dupa taka sama?!"
Wysłany: 2008-08-11 16:45
hmmmm rzeczywiście dużo jest takich kawałków
ja głównie słucham tego:
moonspell - scorpion flower
within temptation - what have you done now
cradle of filth - nymphetamine
pewnie jakby pomyśleć to się znajdzie dużo więcej :P
"Uważam, że powinieneś zabić, za to, w co wierzysz"
Wysłany: 2008-08-11 17:01
Nick Cave & Kylie Minogue "Where The Wild Roses Grow"
W życiu ważne są tylko dwie rzeczy: podjąć decyzję i być konsekwentnym.
Wysłany: 2008-08-12 12:53
Freddie Mercury i Montserrat Caballe - Barcelona
Opeth - Coil
.
Wysłany: 2008-08-13 19:24
[quote:1fbfd8a3e1="shamankha"]Mimo tego, iż za Himem nie przepadam to polecam duet Ville Valoo i Natalia Avelon "Summer wine" (dobrze napisałam te nazwiska? :P) w każdym razie wiadomo o co chodzi :) Kawałek dość stary, ale w nowej aranżacji mi bardziej wpada w ucho :)[/quote:1fbfd8a3e1]
Własnie miałem to napisać A pozatym
Nightwish - The Siren
"W samym akcie oddania się złu nie ma jeszcze wykluczenia możliwości kochania" Anne Rice "Wampir Lestat"
Wysłany: 2008-08-14 13:14 Zmieniony: 2008-08-14 13:24
Jak można było zapomnieć o Dead Can Dance i Theatre of Tragedy.
A poza tym to:
Tiamat "Brighter than the Sun",
Moonspell "Raven Claws"
Liv Kristine & Nick Holmes "3 AM".
I moje najnowsze odkrycie - Forever Slave - "Alice's Inferno". Jak dla mnie płyta nr. 1 ostatnich miesięcy.
[quote:411c816651="shamankha"]Mimo tego, iż za Himem nie przepadam ...[/quote:411c816651]
Tak każdy pisze, gdy ma zamiar nadmienić coś o HIM, czyżby był to jakiś gorszy zespół od innych goth-rockowych grup? Ja ich lubię na równi np. z Type o Negative czy Paradise Lost. Ludzie się boją, że zostaną wysmiani przez "twardzieli", którzy gdy usłyszą HIM to rozwalają odtwarzacz na tysiąc kawałków. Jedyne, co mogę zarzucić HIM, to dość słabe teksty, ale na ostatniej "Venus Doom" już są ciekawsze.
Chosen by death don't disagree.
Wysłany: 2008-08-19 22:33
"Alleine zu zweit" Lacrimosy i "Mercyside" Tristanii. Rewelacja:)
"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi
Wysłany: 2008-09-02 13:46
Górniak & Kaczyński - Mazurek Dąbrowkiego
Tina Turner & Eros Ramazotti - Cose De la Vita
.
Wysłany: 2008-09-03 13:53
Nosowska & Kazik "Zoil" :P na pohybel krytyce
Carpe jugulum