Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

odmienny stan świadomości. Strona: 2

Wysłany: 2010-09-01 18:27 Zmieniony: 2010-09-01 18:40

>pisał, że żeby osiągnąć stan OOBE trzeba
>wpierwej osiągnąć stan pełnego relaksu,
>aż do odrętwienia kończyn.
wydaje mi się, że to głupota. Odrętwienie kończyn chyba właśnie świadczy o tym, że coś jest nie tak z naszym relaksem. Ja tak mam jak np. gdzieś jestem i u kogoś zbyt długo siedzę na podłodze. Potem mnie nogi drętwieją.

>był jeden facet, ktoś kto przetarł szlaki
>wychodzenia z ciała nawet jak w barze
>sięgał po piwo w barze :
dużo jest chyba takich co po kilku piwach tracą panowanie nad swoim ciałem. Czy turlanie się po podłodze to już OOBE? :P

Wysłany: 2010-09-02 18:47

ale on sięgając po pierwsze, takie odloty to ja już miałem nie raz :P

Gdy pogoda Ci nie sprzyja, to pierdolnij browar w ryja.

Wysłany: 2010-12-20 00:51

Gorg666 (Bicz)
Gorg666
Wakefield (UK)

[quote:1f82392b70="shagi666"]Fajnie jest być gdzieś indziej , tylko że później przewalone jest wrócić. A miał ktoś takie uczucie , że już tu nie wróci ?[/quote:1f82392b70]

Ja tak raz miałem, nie mogłem wrócić do ciała.... na szczęście był ktoś inny z zewnątrz kto mnie wyciągnął. Podobno nie powinno się często uskuteczniać podróży astralnych, bo duch może właśnie chcieć pozostać w tamtym świecie i wtedy nie ma odwrotu, no i istnieje ryzyko związane z larwami astralnymi - podobno mogą się przyczepić i nie pozwolić powrócić do świata zewnętrznego.

Ale teraz już tego nie praktykuję, z całego OOBE uskuteczniam tylko medytacje bo oczyszcza umysł.

Aetas dulcissima adulescentia est

Wysłany: 2011-01-07 17:53

Arakab (Bicz)
Arakab
Sandomierz

Praktykowałem OOBE, raz tylko udało mi się wyjść duchem po 2 godzinnym seansie, ale się przestraszyłem tego co ujrzałem i zaprzestałem dalszych prób. Potem zacząłem, próbowałem wchodzić w stany wampiryzmu astralnego, ale że to wyższa szkoła jazdy, brak zaparcia i wiele nie udanych prób spowodowały zaniechanie nauki. Na pewno nie polecam narkotyków do prób w chodzenia w inne stany świadomości, chociaż jak ktoś lubi mieć potem spazmy i ostre odchyły to czemu nie.

"Bóg to ja" "Wiedza to potęga Niewiedza to błogosławieństwo"

Wysłany: 2011-01-07 20:58

Pare razy zdarzylo mi sie doswiadczyc snu swiadomego. Wyglądało to tak, ze nagle "budzilam sie" w snie, stwierdzalam ze ten sen m sie nie podoba (bo miewam koszmary, wtedy to sie dzieje w kulminacyjnym momencie) ze trzeba cos zmienic. Manipuluje wtedy tokiem wydarzen, lub stwoerdzam ze mam dosc i sie celowo wybudzam.

uczucia wyjscia z ciala zdarzylo mi sie raz.
za pomoca pewnych srodkow. zdarzylo to sie na lekcji matematyki. Kojarzycie teledysk slipknota - vermilion? cos w ten deseń (wtedy nie widzialam tego teledysku, wiec nie zasugerowalam sie)Czas biegł szybko, minuta jak sekunda. Widzialam siebie jak siedze w lawce. nie moglam poruszyc cialem. Najgorsze jest to, ze nauczycielka cos zaczela do mnie mowic. Wiec nie moglam odpowiedziec. To bylo nieco traumatyczne.

W wakacje natomiast doswiadczylam dziwnego stanu. Ne spalam wtedy ok 5-6 dni (no, z malymi drzemkami). Wiem ze to granica, ale mialam tak traumatyczne przeycie ze tak wyszło.
Chodzilam odrealniona, mialam halucynacje, falowanie, nakładanie sie geometrycznych wzorków, lęki.

Fakt, kazde to wydarzenie zmienia czlowieka i to bardzo. Mialam pare mnejszych, wiekszosc wywolana sztucznie, wiec nie bede opisywala bo to nie temat o fazach.
Za bledy przepraszam, nawala mi klawiatura.

...

Wysłany: 2011-03-29 00:34

Tomnord15 (Bicz)
Tomnord15
Kotlina Kłodzka

Też miałem kiedyś, samoistne paraliże senne i początki wejścia w OOBE. Ale od kiedy naprawdę dowiedziałem się co to takiego, jakoś już mi się to nie zdarza. Próbowałem osiągnąć ten stan przez medytację i program I-doser i miałem już tzw. wibracje, bardzo przyjemny stan po którym można wejść w OOBE. Lecz coś blokuje mi wejście na tamtą stronę. A wcześniej zawsze pojawiała się czarna postać w kapturze, która skutecznie odstrasza wejście w OOBE. Dodam iż pojawia się ona każdemu, który tego próbuje.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło