Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Programy, które nie śniły się nawet filozofom. Strona: last

Programy, które nie śniły się nawet filozofom Wysłany: 2008-05-06 08:24

Ten temat poniekąd będzie dotyczyć filmów więc proszę szanownych moderatorów o nie gderanie

Ostatnio siedzę, przełączam ten durny telewizor i nic , TVP 1 TVP2, TVP Katowice, Polsat, TV 4, itd i nic. I wtem sobie przypominam o programach wręcz mało znanych.
I właśnie. Znacie może jakieś stacje, które zasadniczo są mało znane a jednak interesujące? Ja osobiście polecam TMT. Mało reklam, dużo ciekawych programów. Z muzyką też całkiem nieźle bo lecą klipy takich zespołów jak Closterkeller, Nightwish, Lacuna Coil, Evanescence oraz Within Temptation. Pokazują również klipy z innych rodzajów muzyki, wręcz dość znane. I najbardziej co mnie interesuje to niedziela, godz po 23. I wtedy lecą bajki, ale uwaga, dla dorosłych. Dość ciekawe, niektóre dziwne ale ogólnie gorąco polecam. A jak z waszymi?

"I'm not crazy. My reality is just different than yours" Alice in Wonderland "Amor ex oculis oriens in pectus cadit" Szkarłatny Kwiat

Wysłany: 2008-05-06 08:53

Złośliwości końca nie ma

"I'm not crazy. My reality is just different than yours" Alice in Wonderland "Amor ex oculis oriens in pectus cadit" Szkarłatny Kwiat

Wysłany: 2008-05-06 09:05

cold_sea (Diabolista)
cold_sea
bardzo daleko stąd

najlepsze rozwiazanie to nie ogladac telewizji. Moj telewizor zasadniczo zbiera kurz , sluzy tylko czasem do ogladania filmow

Nigdy nie kłóć sie z idiotą, ponieważ najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a później wygra doświadczeniem

Wysłany: 2008-05-06 09:18

Ja nie mam telewizora. Jedynie momentami rzadko, gdy pojawia sie coś w TV co chciałbym obejrzeć żałuję tego. W dzisiejszym świecie, gdzie prawie wszystko mozna ściągnąc lub zestreamingowac po się męczyć z ubogim programem i reklamami.
Oglądasz to co chcesz i kiedy chcesz. :D

Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D

Wysłany: 2008-05-06 10:18

[quote:d5010aad96="cold_sea"]najlepsze rozwiazanie to nie ogladac telewizji. Moj telewizor zasadniczo zbiera kurz , sluzy tylko czasem do ogladania filmow[/quote:d5010aad96]

Własnie zainstalowali mi w chacie klime i telewizor. O ile klimatyzacja sie przydaje to telewizor służy do szybkiego suszenia bielizny

Popieram kolegę.

Life is complex: it has both real and imaginary components

Wysłany: 2008-05-06 15:50

cold_sea (Diabolista)
cold_sea
bardzo daleko stąd

[quote:587d760da2="Indra"]
Jolanta Fajkowska, z którą moja uczelnia organizowała spotkanie, mówiła wiele na temat swoich starań by repertuar TV był bardziej na poziomie ale na słowach się skończyło bo ciekawszych programów nadal prawie wcale nie ma. Lepiej wtykać publiczności masowej "Taniec na lodzie". To się bardziej opłaca :/[/quote:587d760da2]

Wsnhid ? jezeli tak to pozdrawiam :D

Nigdy nie kłóć sie z idiotą, ponieważ najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a później wygra doświadczeniem

Wysłany: 2008-05-06 16:05

[quote:262105d429="th"]Ja nie mam telewizora.[/quote:262105d429]
Też nie mam i nie żałuję.
Obywam się bez niego już od około 7 miesięcy.

Za to ostatnio podczas długiego weekendu i wizyty u rodziców miałam możliwość odświeżyć sobie pamięć w zakresie tego, co TV serwuje swoim abonentom.

Nie wiem, czy może stałam się bardziej marudna, ale bez zbędnego rozprawiania się powiem krótko: miernota, miernota i jeszcze raz miernota.
I tylko pożarło to to mój cenny czas.

A na pytanie, czy znam jakieś kanały-perełki, to muszę odpowiedzieć negatywnie.
No chyba, że ktoś lubi podglądać zwierzaki, to dobre jest Animal Planet

... myślę nad problemem tym, czy można być bez duszy złym ...

Wysłany: 2008-05-06 17:13

cold_sea (Diabolista)
cold_sea
bardzo daleko stąd

kiedys ogladalem discovery ale pozniej dawali juz same powtorki ;P

Wysłany: 2008-05-10 21:27

Wg mnie w starciu tv publiczna versus komercyjna ta pierwsza odpada w przedbiegach -> opieram się na widzianych ukradkiem fragmentach różnych programów, jako że tv oglądam bardzo sporadycznie :) W miarę regularnie serwuję sobie jedynie Szkło kontaktowe na tvn24. Ot, taka odskocznia :)

Natomiast powiem jedno na obronę telewizji publicznej - dość często puszczają tam naprawdę dobre filmy tylko o kompletnie chorych godzinach (środek nocy), więc podsumowując: nie ma to jak komputer 8)

Co Cię nie zabije to Cię wzmocni. Zbliżam się ku nieśmiertelności.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło