Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Francuski Gothic. Strona: 2

Wysłany: 2006-11-24 22:10

Theatres Des Vampires to włoski zespół, przynejmniej tak słyszałam, ale pewna nie jestem

:)

Wysłany: 2006-11-25 22:34

Włoski, włoski ^^ ja ich poprostu uwielbiam. Coprawda ostatnio bardzo eksperymentuje z muzyką, ale czasem gdy najdzie mnie klimat puszczam wampirzy teatr...ach Tenebra Dentro :)

Szalona, wariatka, marzycielka, romantyczka, ciepła, chodź i pyskata. Jestem wielkim kontrastem ^^

Wysłany: 2006-11-26 00:42

Khamill (Anciliae)
Khamill
Toruń/Września

KostuH bój się Boga :twisted: Theatres Des Vampires francuskie <bryyy> aż się wzdrygam na samą myśl :) pewnie, że włoskie
VampirePandora widać wiesz co dobre ja ten zespól wrecz kocham :) mam ich 8 płyt i za cholere pozostałych 2 jeśli się nie myle nie mogę dostać
Tenebra Dentro fajny kawałek choć osobiście wole Lacrima Christi, Dracole Waide i Love Never Dies :)
Zresztą wszystkie ich piosenki są boskie nawet te kiczowate ( a niestety mają pare takich )

...miej żabę zawsze pod ręką

Wysłany: 2006-11-27 14:30

T.D.V. jest włoskie? Wow, dzięki za info. Nie wiedziałem. No to do francuskiego grania moge jedynie zaliczyć Seth (ale to BM) :twisted:

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Wysłany: 2006-12-06 18:35

[color=violet:b21d5e0d6e]Posty dotyczące braków w Waszych dyskografiach i oraz sposobów obsługi eMule zostały usunięte. Przypominam o trzymaniu się głównego topicu.[/color:b21d5e0d6e]

"Uważaj, żeby nie pomylić nieba z gwiazdami odbitymi nocą na powierzchni stawu."

Wysłany: 2007-01-03 11:24

a Notre Dame to nie jest zespół z Francji?

Wysłany: 2007-05-16 20:57

nomay (Bicz)
nomay
Włocławek/Bergen/Praga/Kopenh...

Jeśli chodzi o mnie, to francuskim faworytem jest grupa [b:b1808d0324]Rosa Crux[/b:b1808d0324].
Stwarzają niepowtarzalny klimat...taki...okultystyczny...rytualny. Nie wiem do czego to przyrównać.
Zakochałam sie w utworze "Terribilis". Pamętam pierwszy raz słuchałam go późnym wieczorem a za oknem malował mi się widok podświetlanego latarnią pruszącego śniegu...i te dzwony...odpłynęłam.

Polecam gorąco. :twisted:

"...większość śpi nadal, przez sen się uśmiecha, a kto się zbudzi nie wierzy w przebudzenie. Krzyk w wytłumionych salach nie zna echa, na rusztach łóżek milczy przerażenie" [img:672c732866]http://www.avatary.ork.pl/avatary/3095.gif[/img:672c732866]

Wysłany: 2007-06-24 21:03

Może płyta Dada's Noise - Corps et Ame? Główną jej zaletą jest to że wszystkie utwory są w języku francuskim...

[ tutaj można poczytać trochę więcej... ]

Wysłany: 2007-07-27 12:09

la floa maldita spiewają po francusku niektore piosenki ale to raczej gotyk z elementami pop i duża dawką elektroniki, wokal kobiecy taki sobie,może byc...

Wysłany: 2007-11-29 16:18

no wreszcie ktos slucha Theatres Des Vampires :twisted: :twisted: :twisted:

Smierc jest czasem najlepszym rozwiazaniem, a czasami przeklenstwem. Czasem lepiej uciec i miec wszystko z glowy, miec swiety spokuj.

Wysłany: 2007-11-29 16:30

Death_Dealer (Bicz)
Death_Dealer
Gdańsk/ Włocławek

=)Chetnie widzialabym ich na CP =) wiecie moze cos na temat koncertow tejze grupy :twisted: chetnie sie wybiore :D

Schuld und Sühne

Wysłany: 2007-12-03 13:24

przykro mi bardzo Death_Dealer ale nic nie slyszalem na ten temat. :evil: :evil: :evil:

Smierc jest czasem najlepszym rozwiazaniem, a czasami przeklenstwem. Czasem lepiej uciec i miec wszystko z glowy, miec swiety spokuj.

Wysłany: 2008-01-07 10:24

Dark Sanctuary gra muzykę specyficzną, do sluchania w nocy lub w czasie szarego dnia,smutek ,mrok i nostalgia- francuskie piesni żalobne duchów i wampirow-tak to odbieram.Polecam ich najnowsze płyty tzn."Les memoires blesses" i dwuczesciowy album "Exaudi vocem meam...".

Wysłany: 2008-01-07 10:28

cold_sea (Diabolista)
cold_sea
bardzo daleko stąd

jezeli idzie o Dark Sanctuary znacie moze jakas strone gdzie mozna znaslesc tlumacznia ich tekstow na np polski,angileski, lub w ostatecznosci rosyjski ? francuski jest mi jezykiem calkowicie obcym niestety

Nigdy nie kłóć sie z idiotą, ponieważ najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a później wygra doświadczeniem

Wysłany: 2008-01-07 21:30

cold_sea (Diabolista)
cold_sea
bardzo daleko stąd

[quote:6d1d16b164="Wilathane"][quote:6d1d16b164="cold_sea"]jezeli idzie o Dark Sanctuary znacie moze jakas strone gdzie mozna znaslesc tlumacznia ich tekstow na np polski,angileski, lub w ostatecznosci rosyjski ? francuski jest mi jezykiem calkowicie obcym niestety[/quote:6d1d16b164]

http://www.dark-sanctuary.com/discography/index.php
Są teksty i francuskie, i angielskie. Ale np. tłumaczenia do "Miserere", które jest po łacinie, nie ma.

A co do nowszych płyt, musiałbym je zdobyć, bo z tego, co słyszałem, są świetne.

Co do "L'autre Monde" - uwielbiam to, tak cudowne i pełne emocji i mrocznego piękna...[/quote:6d1d16b164]

dzieki za linka , bylem na tej stronie wiele razy, ja chyba slepy jestem ze nie zauwazylem tyle czasu napisu Lyrics. Co do plyt to mam wszystkie poza singlami, wiec jakby co to sluze pomoca

ps. cala plyta royaume melancholique jest poprostu piekna :)

Nigdy nie kłóć sie z idiotą, ponieważ najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a później wygra doświadczeniem

Wysłany: 2008-01-08 10:05

piekna muzyka tylko ze wymaga skupienia od sluchacza,poza tym mam wrazenie ze jednak wkrada sie trochę monotonii w kompozycjach ale to tylko moje zdanie

Wysłany: 2008-01-08 11:05

cold_sea (Diabolista)
cold_sea
bardzo daleko stąd

[quote:4c6afef82a="ganzallein"]piekna muzyka tylko ze wymaga skupienia od sluchacza,poza tym mam wrazenie ze jednak wkrada sie trochę monotonii w kompozycjach ale to tylko moje zdanie[/quote:4c6afef82a]

moze jest troche monotonii ale przynajmniej wiadomo czego sie spodziewac , po drugie kto slucha na okraglo tego samego

Wysłany: 2008-01-09 10:34

na okrąglo nie slucham niczego, ciągle szukam czegos nowego,czasami wracam do starszych płyt i co do Dark Sanctuary to jakos nie trafia do mnie-oni bardziej skupiają sie na tworzeniu klimatu a nie melodii dlatego zdecydowanie wolę np. Arcanę czy mroczne kołysanki Amber asylum.

Wysłany: 2008-02-07 18:50

Coś po francusku.. ostrzej niż gothic, ale raczej zespół ten powstał do tego, żeby się troszeczkę pośmiać, a to można zrobić w każdym temacie:D
Truu mrochny teledysk zespołu Eths :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=S97oUM_fjs8

A to nasuwa mi skojarzenie z Ringiem :P:

http://www.youtube.com/watch?v=l7nGyry2zFw

Wysłany: 2008-02-10 20:25

Godkiller - album: Deliverance, ewentualnie End of the world, pierwsza płyta zespołu była blackowa. Zespól nie jest z Francji, ale mają teksty po francusku, dostępny tylko przez e mula. Niektóre utwory jak się w słuchać mają w tle polskie pieśni sakralne.
http://en.wikipedia.org/wiki/Godkiller

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło