Fantastyczność i cudowność. Źródła literatury fantasy. Wysłany: 2008-03-29 12:05
W dniach 7-8 IV po raz drugi na Uniwersytecie Zielonogórskim odbędzie się Międzynarodowa Konferencja Naukowa pt. Fantastyczność i cudowność. Źródła literatury fantasy.
Program dostępny na stronie ZKF Ad Astra: http://www.adastra.zgora.pl/index.php/n126?PHPSESSID=85638c46457413ac2ac7f20cf0d7be3f
Zjawisko godne polecenia, ja dotarłam w zeszłym roku tylko na kilka wykładów (ach, urocza polityka UZ, która wcale nie zwalnia studentów z zajęć w czasie trwania TAKICH konferencji, a jak coś beznadziejnego się dzieje, to na siłę nas ciągną ;D), zdecydowanie warto.
Wysłany: 2008-03-31 10:44
Chętnie bym się wybrała ale chyba nie będę miała ku temu możliwości. Szkoda, bo temat ciekawy - bardzo podobny zdawałam na ustnej z j. polskiego :P
Co Cię nie zabije to Cię wzmocni. Zbliżam się ku nieśmiertelności.
Wysłany: 2008-04-08 14:31
W tym roku przypadło mi w udziale być w biurze owej konferencji, więc znów koło nosa przeszła mi część referatów, ale udało mi się czasem wyrwać na te (moim zdaniem) najciekawsze. Wiem, że dla wielu osób z dp Zielona to takie zadupie, na które ciężko dotrzeć, ale zielonogórzanie też jakoś nie przesadzili z obecnością
Cóż, w przyszłym roku kolejna konferencja...