Cradle of Filth totalna klapa !!! Wysłany: 2006-07-24 18:26
Cradle of Filth to poraszka na całej lini . Ten zespół to czysta komercja, śmieszny wokal black metalowy ...typu jesteśmy złe wampirki hehehe :D KULT to Emperor w muzyce symonicznej - black metalowej a nie COF, co dał tyle razy d.... Ciekawe czemu ta kultowa
grupa nigdy nie wystąpiła na festwalach black metalowych gdzie były grupy typu (Mayhem, DarkThrone, Emperor, SatYricon, Immortal..etc) bo by zostali wyśmiani
:D :D :D
Wysłany: 2006-07-24 18:34
a ja się nie zgadzam....tyle powiem, bo o gustach się nie dyskutuje.
...I forgot to remember to forget... /johnny cash
Wysłany: 2006-07-24 18:36
racja..kazdy lubi co innego..ja do nich nic nie mam..tworza jak chca i to co czuja...jesli oni sie spelniaja to jestem za nimi calym sercem :)
Idziesz po to by upaść na ziemię, upadasz aby nigdy już nie powstać...
Wysłany: 2006-07-24 18:50
Ja lubię się pośmiać z teledysków Kredek - hehe, to dopiero horrorki :P
Osobiście aż tak bardzo nie przepadam za nimi, no może poza dwoma kawałkami "Nymphetamine "(ale tu głównie ze wzgl. na żeński wokal) i dość oryginalnę przeróbkę "Hellowed by the name". Generalnie, nie przeszkadzają mi, niechże urozmaicają scenę muzyczną 8)
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Black czy Gotyk Wysłany: 2006-07-24 19:05
COF coraz bardzie ciągniej do muzyki gotyckiej a black metalowa furia dawno sie wniej się skonczyła , najwiekszą głupotą są opisy że COF to BM jak to nie jest BM tylko kompilacja "alternatywa" moim zdaniem całkowicie komercyjna wole inne kompilacje Black Metalowe typu Emperor, Mercyfull Fate co znaja się na tej muzyce a nie, trywialne i tandetne COF
Wysłany: 2006-07-24 21:05
A ja tam Kredkom nie mam nic konkretnego do zarzucenia, mimo iż fanem ich nie można mnie nazwać. Cradle Of Filth jest dość charakterystyczne, ale nie jest złe.
Podzielam wyrażane już poniżej zdanie, że to kwestia gustu, a o tym się nie dyskutuje :)
[img:c20ec57fc2]http://images21.fotosik.pl/277/bb0cde48e364092a.jpg[/img:c20ec57fc2]
Wysłany: 2006-07-24 21:08
Fajnie, w ten sposób można by wszystko tak skrytykować...
To jest niefajne, bo jest niefajne...
A tanie wino jest dobre bo jest dobre i tanie! 8)
Skoro jedynym argumentem jest to, że są komercyjni i nie grają BM, no to gratuluję...
Pytanie: co to jest - "665,95" Odpowiedź: szatan z Biedronki:-P
Wysłany: 2006-07-24 21:59
dla mnie uznanie zespołu za komercyjny jest dosyć śmieszne... bo tak można by nazwać wszystkie zespoły, które odniosły większy sukces, nagrywają płyty dla większych wytwórni i zarabiają kasę... a moim zdaniem o to zespołom przeważnie chodzi. chyba po to się gra, by trafić do jak największej grupy ludzi, by odnieść sukces. wszystko można nazwać komercją, jeśli się ze chce...
...I forgot to remember to forget... /johnny cash
Wysłany: 2006-07-25 11:50
ja lubie COF...a szczegulnie podoba mi sie nieprzecietny wokal Daniego...no ale cala reszt...teksty i teledyski...tam juz ktos pisal...ale te teledyski to sa powalone...a szczegulnie From Cradle To Enslave....
a fajny teledysk to Her Ghost In The Fog...
a pozatym nie cierpie takiego stylu jaki prezetuje COF...oni maja makijaz jak Britney :D...i te wymalowane oczy...ropisalem sie...
Wysłany: 2006-07-25 15:26
To on jest tak babski... :wink:
Wysłany: 2006-07-26 08:29
no...chyba masz racje..moze on jst babski...ale mi tam sie pdooba poloczenie jego glosu i ciezkiego grania...ale wiecice...oni sa tacy pedalscy...wypudrowani, takie' Hello, My jestesmy male zle Vampirki, SZATAN!!' tak jak behemoth...tylko ze mi sie nie pdoodba Growl Nergala...i jego ksywa tez jest drnna :D
Wysłany: 2006-07-26 09:14
No śmieszni są,wiem...
Ale klimat w utworach zbudować potrafią (albo potrafili - na pierwszych płytach)
Wysłany: 2006-07-26 10:31
zdecydowanie się nie zgadzam, ale faktycznie jak ktoś mądry zauważył, nie będę się sprzeczać o gusta i guściki.. Faktem, któremu nie mogę zaprzeczyć, jest to, że ten zespół chyba jakoś się zgubił w tym co robi, do płyty "Cruelty And The Beast" byli genialni, potem..nie sposób im odmówić perfekcji wykonania muzyki, wokalu, image - ale ostatnie płyty nie mają w sobie już tego ducha, co kiedyś. Może zawiniły tu rozliczne zmiany składu?..Dani to inteligentny zwierzak , jego ekwilibrystyczne popisy w textach są niezrównane, wychodzą daleko poza schemat typu "jestem zły, jest mi zimno, przyjdź Szatanie" ;D
Byłam na ich koncercie w 1998 roku, i wrażenia mam jak najbardziej pozytywne.Nadal jest to jeden z moich ulubionych zespołów..
I Rule The Ruins, Yet Next Thirty Years Will Be Mine
Wysłany: 2006-07-26 23:13
heh....no...ja tam wole Theriona...ale COF jest ok...
Wysłany: 2006-07-27 20:18
heh...jedno jest pewne...ne mozna przejsc obok COF obojetne :d
*************EDit
a jaki byl perwsz DM? no bo poczatki punk a to Sex Pistols i Ramones...a DM... tylko nie piszcie ze Emperor :D