Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Dobre miejsce do spotkań w Trójmieście. Strona: 2

Wysłany: 2008-09-16 21:02

dokładnie, też się wybieram do GDańska a mimo że mieszkam niedaleko to za cholere nie wiem gdzie by tu się udać. Mój kumpel polecał mi 'Szafie' niedaleko teatru w Głównym ale jest jakieś miejsce gdzie można poimprezować przy fajnej muzyce?

Fuck Redemption, Fuck Damnation, Stop being perfect, lets evolve

Wysłany: 2008-09-16 21:28

W piątek w Uchu odbędzie się 75 edycja +TOG. Jak zawsze polecam :)

Wysłany: 2008-09-16 21:42

odrade (Bicz)
odrade
Trójmiasto

[quote:8fd94ea73a="manson"]dokładnie, też się wybieram do GDańska a mimo że mieszkam niedaleko to za cholere nie wiem gdzie by tu się udać. Mój kumpel polecał mi 'Szafie' niedaleko teatru w Głównym ale jest jakieś miejsce gdzie można poimprezować przy fajnej muzyce?[/quote:8fd94ea73a]

Jeśli chodzi o Gdańsk to ostatnio przekonałam się do Velvet we Wrzeszczu. Miejsce jak miejsce, bywają lepsze, ale są tam teraz, organizowane co 2 miesiące, imprezy DM 8) Na razie byłam na jednej i było naprawdę dobrze (chociaż może to kwestia towarzystwa i okazji :wink: ) więc wybieram się znowu.
Aha i jak napisali na swojej stronie: w środy organizują Metal Party, a w piątki Motorock Party, ale nie miałam okazji ich "wypróbować".

Jeśli chodzi o trójmiejskie kluby/puby różnego autoramentu i ich adresy to www.trojmiasto.pl jest pomocne.

In meiner Badewanne bin ich Kapitän.

Wysłany: 2008-09-17 09:30

Dakota (Bicz)
Dakota
Elbląg / Zabrze

Manson to proponuje moze sie wybrac wieksza ekpia i 'pozwiedzac'? W grupie zawsze razniej :)

Wysłany: 2008-09-17 11:10

no trzeba będzie pozwiedzać i powybierać co lepsze miejsca. Najpierw musze troche uregulować sytuacje z kończącą się sesją.. :/

Fuck Redemption, Fuck Damnation, Stop being perfect, lets evolve

Wysłany: 2008-10-04 21:41

[quote:c0942dc1df="Dakota"]Teraz ja troche odswieze ten temat. Za dwa tygodnie sprowadzam sie do Gdanska i pytanie brzmi, gdzie na chwile obecna najlepiej sie wybrac na sam poczatek? Prosze o dokladne wskazowki bo przyznam, ze w topografii miasta jestem calkowicie zielona[/quote:c0942dc1df]

wiesz jezeli chodzi o imprezy typowo gotyckie ale nie electro to jedyne robi Alkor, najblizsza w Anawie w Gdyni 1.11.2008
A tak to niestety ale Trojmiasto nie ma nic do zaoferowania, no chyba ze akurat organizuja TOGa

Z tego co pamietam w klubach studenckich czasami sa imprezy rockowo-metalowe itp

Mysle poprostu ze najlepiej bedzie jak dorwiesz kontakt ( mozesz przeze mnie) do Alkora on wie wszystko

Mysle ze cos tu napisze ale teraz mi sie nie chce, zapytaj tak bedzie najprosciej

Wysłany: 2008-10-15 19:17

Dakota (Bicz)
Dakota
Elbląg / Zabrze

[quote:d1c658cd7e="LadyKaren"]
Mysle poprostu ze najlepiej bedzie jak dorwiesz kontakt ( mozesz przeze mnie) do Alkora on wie wszystko [/quote:d1c658cd7e]

Electro tez mi nie przeszkadza chociaz wole cos bardziej klimatycznego. To co LadyKaren, podzielisz sie tymi kontaktami? :) Bo tak dziwnie jak siedze tutaj juz 3. tydzien a nie mialam jeszcze okazji zobaczyc czegos ciekawszego.

Wysłany: 2008-11-08 16:34

usłużnie informuję:

12.12.2008 10-lecie TOG.
Gdynia ucho g.21.00 wjazdy pewnuie jak zawsze dychę.

prawie w każdą sobotę jest jeszcze Indie night. (independent... itp, moja kumpela mowiła że zajebiste, ale ja jakoś nie miałam okazji jeszczy być.) panie 5 zł, panowie: 8. g.21 albo 22.

Wysłany: 2009-02-26 22:15

Viljar (Bicz)
Viljar
Gdańsk Oliwa

28.02 w klubie Siouxie jest DM party, jeśli ktoś reflektuje, to zapraszam :)

Wysłany: 2009-03-20 11:53

Nie zauwazylam, zeby ktos wspomnial o malym klubiku w centrum Gdanska- Patio. Tuż przy zieleniaku. Często odbywają się tam imprezy w gotyckich klimatach, ale i nie tylko. Bywają i imprezy tematyczne, albo poswiecone konkretnym zespolom. Często jest Depeche Mode party, ostatnio byłam na imprezie poswieconej Diary of Dreams i Dioramie. Polecam :)
Negatyw i Orbital też oczywiście miewają fajne imprezy; nie wspominając już o Uchu.
A z tego co widze, wiekszosc mniejszych klubow zostalo juz poleconych... pozdrawiam :)

Wysłany: 2011-01-31 15:31

Odkopuje ten tamat,jakoże jestem z Gdanska centralnego i Mnie od dotyczy.Na 3 stronach topicu odnalazłem 6 klubów.Ludzie,czy aby to nie troche mało? Zważywszy,że temat ostatni raz był aktualizowany ponad rok temu i napewno pare klubów przybyło i jest godnych wpisania tutaj.Apeluje do Juserów z Gdańska o uaktualnienie listy wartych do odwiedzenia miejsc.Pozdrawiam pana nawigatora.Twoje pytanie o co chodziło z baniem się,moge wytłumaczyć.Otóż dwa razy w swoich wypowiedziach podkreśłałeś,że szukasz miejsca,gdzie nie oberwiesz od łysych dresów.Dlatego inny użytkownik potraktował to jako słabość i zadrwił z Ciebie.Nie wiem ile ma lat,ale nie bylo to na miejscu,bo nie dziwie się,że pytasz o kluby do których nie jest wpuszczane dresiarskie bydło.Bo to nie miłe,jak wracasz z kilkumiesięcznego kursu i chcesz się odprężyć a tu lipa bo trzeba miec się cały czas na bacznośći.

Wódka najlepszym doradcą

Wysłany: 2011-10-28 21:03

Haarhus (Bicz)
Haarhus
Danzig/Thorn

Również podbijam temat i pytanie do ludzi z Gdańska: Czy jest jakieś miejsce godne odwiedzenia lub spotkania "pokrewnych dusz" w Gdańsku poza RockOut'em (Troll) i Szafą?
Kiedyś była Piwnica Krugera, ale chyba już zamknięta?

Wysłany: 2011-11-24 01:49

Istnieje prawdopodobieństwo dobrego towarzystwa w Igreku. Niby studencka spelunka, a jednak.

A tak to trzeba raczej liczyć na spędy... pardon, imprezy w danym klimacie. Electrauma, Dark Entries, TOG, imprezy tematycznie związane z danym gatunkiem lub daną grupą odbywają się w różnych miejscach. W Mechaniku ma być jutro wieczór z TOOLem czy jakoś tak. Plakaty są na mieście.

Ci, co śnią za dnia, wiedzą o wielu rzeczach niedostępnych dla tych, co śnią tylko nocą - E.A. Poe

Wysłany: 2011-12-03 15:52

Haarhus (Bicz)
Haarhus
Danzig/Thorn

@myszabella

Dzięki za info.

Ygreka znam, chociaż rzadko tam bywam (ostatni raz chyba po panelu o Ulverze na UG rok temu).
Wyszedłem z zapytaniem, bo w RockOucie (Trollu) coraz częściej wieje stypą, brak nowych ludzi jakoś...

No nic, poszukam, popatrzę...
Może ktoś jeszcze coś ma do polecenia? Małe knajpki pojawiają się i znikają cały czas.

Wysłany: 2011-12-03 16:23 Zmieniony: 2011-12-03 16:24

Kawiarnia-księgarnia "Fikcja" na ul. Grunwaldzkiej (nad dawną Newską, koło DarlesDance).

Smacznie i sympatycznie. Można też przynieść książki na "book-crossing", czyli wymienić sobie swoją na inną.

Niegotycko. Ale kotycko

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło