Wysłany: 2008-02-07 10:40
[quote:11e5951683="Paskievicz"]
druga sprawa - słyszałem że Peter akurat swoje dziecko ochrzcił 8) właśnie "dla spokoju" :lol: [/quote:11e5951683]
ja go w sumie rozumiem, jestem osobą nie ochrzczoną, nigdy nie uczęszczałam na religie i wiem jakie to ma skutki w Polskiej szkole... ale ja sobie dałam radę i czuję się przez to silniejsza i wiem że ludzie mi najbliżsi nie patrzą na to w co ja wierze (w sensie religii) tylko są ze mną dla mojej osoby...
[quote:11e5951683="Paskievicz"]
sprawa trzecia - Nergal wielokrotnie podkreślał, że szatan jest cool i bardzo go ta sylwetka rajcuje 8)[/quote:11e5951683]
ale to czysty marketing!!! uważam że tzw "metale" z podstawówek i gimnazjów patrzą przez to na niego jak na bóstwo i kupują: koszulki, płyty i gadżety - na tym ON zarabia...
w sumie to ta sprawa jest całkiem niezła zapłaci za zniszczenie książeczki, a zwróci mu się potrójnie za rozgłos
si vis amari, ama
Wysłany: 2008-02-07 12:22
Jedna rzecz to jak patrzą dzieci z gimnazjum - ale powiem wprost, to co te dzieci myślą się nie liczy. Druga sprawa to to, że Nergal naprawdę tak odbiera postać szatana. Tak jak nauczyciele od polskiego odbierają pewne postacie z powieści czy wierszy i się nimi fascynują. Każdy może czymś się fascynować. Nie widzę w tym marketingu ponieważ byłoby to niepoważne. Jeśli ktoś oglądał jego występ u wojewódzkiego to pamięta to co mówił o tzw. "dwóch pokojach" z czym ja się zgodzę, sam podważam wiele rzeczy w społeczeństwie. Ale pytanie w takim razie jest inne: czy na Behemotha przychodzą tylko dzieci w wieku 15 lat? Nie ma ludzi starszych? Bez przesady. Myślę, że jego słowa należy odbierać symbolicznie, a nie brać wszystkiego mocno na poważnie. W końcu chodzi tylko o głupotę jaka dzieje się w tym kraju, o brak prawdziwej wolności. Może nie powinno się tu stawiać postaci szatana bo nie każdy musi to pojąć, możnaby ująć pewne kwestie w inny sposób, ale myślę, że wiadomo o co chodzi. A że Nergal czasem jest dużym dzieckiem no to cóż.. przynajmniej się nie nudzi
Wysłany: 2008-02-07 15:01
[quote:ac82a27160="RuczajDJ"]I tak sie rajcował, ze az dostal wpr..ol od naszych poznanskich kolegow z kregow NS black metalu i folku (zrobili mu wjazd na chate i oklep w domu).[/quote:ac82a27160]"Pozazdrościć" mentalności przeciętnego dresa. Gratuluję prymitywizmu. [quote:ac82a27160="Isaac Asimov"]Przemoc to ostateczność, do której uciekają się tylko nieudolni.[/quote:ac82a27160]
A co samego Adasia podpisuję się pod ostatnią wypowiedzią Xardasa. Nic dodać nic ująć. :)
Wysłany: 2008-02-07 16:39
[quote:38b22c3123="RuczajDJ"]
[quote:38b22c3123] "Pozazdrościć" mentalności przeciętnego dresa. Gratuluję prymitywizmu.[/quote:38b22c3123]
No... tez tak mysle. Tak samo jak beszczeszczenie Biblii, uwazanej za swieta ksiege przez iles tam miliardow ludzi.[/quote:38b22c3123]Za wyjątkiem tego, że zniszczenie biblii nikomu krzywdy nie wyrządziło (pomijając przerośnięte ego części chrześcijan), a brutalne pobicie zdecydowanie tak.
Wysłany: 2008-04-06 18:15
a żaden prawdziwy chrześcijanin nie powinien się sprawą zbytnio przejąć bo przecież potrafi wybaczać 8)
na tym powinna się skończyc dyskusja. Ale zastanawiam się czemu wszyscy czują się tacy oburzeni? Bo niektórzy mówią tak, jakby oni byli tymi obrażonymi chrześcijanami. No chyba że waszym bogiem jest Nergal
"To see a World in a Grain of Sand
And A Heaven in a Wild Flower,
Hold Infinity in the palm of your hand
And Eternity in an Hour."
Wysłany: 2008-04-19 16:29
osiągnal sukces bo podpisal cyrograf :lol:
Glejt Wysłany: 2008-06-22 15:33
.. Ważne że płaci :P
"Mądrzy zastanawiają się, głupcy decydują." Anakarsis
Wysłany: 2008-06-23 13:53
Gdyby Nowak nie istniał to mroczno-metalowe środowiska musiałyby go wymyślić.W końcu bez niego nie mieliby o czym pisać.
Forever Begins.
Wysłany: 2008-06-26 22:11
Nowak czy Kawon? oto jest pyyytanieeee?
Ciekawe czy jeśli perkusista Behemotha zapytany czy był Kawon przed próbą? odpowie nawet dwa Kawony czarne bez śluzu.... :lol:
"Mądrzy zastanawiają się, głupcy decydują." Anakarsis
Wysłany: 2009-02-10 20:59
Pomijając moją prywatną opinię, że czegoś takiego jak Behemoth nie uważam za muzykę, to sam czyn Nergala mi się, mówiąc delikatnie, nie podobał. Przede wszystkim dlatego, że to woda na młyn dla wszystkich ludzi, którzy utożsamiają metali, gotów itp. z chuliganami i pseudosatanistami obdzierającymi koty ze skóry.
Wysłany: 2009-02-12 21:31
Kościół Katolicki ma prawo obrażać każdego kto ma poglądy sprzeczne z jego.na KK za to powiedzieć nic nie można bo od razu jest to obraza uczuć..Sami święci... Niech się od Negrala odwalą,a osoby ktore piszą ze to nie jest muzyka to niech spróbują tak zagrać. Ilu ludzi tyle gustów, trzeba to szanować!
Kraj w którym istniej grupa fanatykow myślących ze mają monopol naprawdę ze swoją sekciarską ideologią.
Chcą narzucać wszystkim co mają robic w lóżku,czego sluchać i zabraniać InVitro...a ja sobie nie życzę żeby wpieprzali się do wszystkiego.Nie mam najmniejszej ochoty podporządkowywać się im nakazom które chca wprowadzac do ustaw(patrz InVitro)
Wszystko można wrzucić do obrazy uczuć, chocby ubieranie się na czarno o chodzenie z odwróconym krzyżem na szyi moze być wrzucone do tego worka.
Przepraszam ale żaden nawiedzony nie bedzie mi narzucał co mam robić...Ja nie wtracam się do jego życia, więc niech on odzcepi sie od ludzi ktorzy widza świat inaczej(czytaj znacznie szerzej niż za zamknietymi klapkami religii wywodzacej się z wierzeń starożytnych(Matki Boga-było ich mnóstwo-chrześcijanska maryja jest tylko następną)
Religie w zamyśle miały kontrolowac ludzi....chca to za wszelką cene robić, na szczęście wielu ludzi stawia opór i nie boi się swoich kontrowersyjnych postaw.
Hehe już swoimi fotami mogę uczucia obrażać....ale mam w planie naprawdę gotyckie sesje...i nic mnie pzred tym nie powstrzyma. Mroczny klimat nie ma w zamyśle nikogo obrazac, to sami "chrześcijanie" doszukują się wszędzie obrażania ich jedynej i prawdziwej religii....ja im nie narzucam w co mają wierzyć ,wolna wola...
Już sam Woodstock jest atakowany za "satanizm",nie tak dawno słyszałem od "szatańskiej krwii" oddwanej w darze na operacje ....no przecież to jest tragicznie. Kazdy kto jest inny i ma poglądy spzreczne z KK oraz nie boi sie ich wyrażać jest klasyfikowany jako satanista itp....żałosne..
Ileż to wypocin powstało po Woodstcoku....szatan,orgie,krew,alkohol i same satanistyczne zepsoly buhahah a sie produkowali pismaki z prasy okołochrześcijanskiej. Tylu ludzi oddalo krew...no ale byli nazywani brudnymi,satanami, satanska krew oddali....gest honorowy oddają krew na ratownie zycia a takie ścierwa z pewnych mediow opluwają tych ludzi ponieważ nie są tepymi owcami które ida za "pasterzem" czy.księdzem ,bo potrafią samodzielnie myśleć i nikt nie musi im dawać gotowej"prawdy" na talerzu.
"Wyrażać siebie i tylko siebie, własną unikalność, nie być baranem w stadzie szarości i schematów.."
Wysłany: 2009-02-12 22:47
dla mnie to cyrk dla dzieci ,rozumiem Nergal stary czciciel mrocznych capów leśnych zakuty w zbroję goni moherowe babcie wywijając plastikowym mieczem ale to juz było nuda i wtórność ,powinien się zająć robieniem muzyki a nie dyskusją z klerem
Wysłany: 2009-02-12 23:16
Kolega wyżej słusznie prawi. Ogólnie nie zabraniam niczego Nergalowi i za naganne uważam wszelkie akcje typu "niech idzie za to siedzieć", ale gdyby doszło do realnej konfrontacji, nie stanąłbym na froncie po stronie Nergala, bo uważam, że jego czyn był, łagodnie mówiąc, infantylny. Gość jest autorytetem dla pewnej grupy młodzieży, a szerzy swoim zachowaniem zwykły kindermetalizm. Muzyka na pierwszym miejscu, a daleko potem wszelkie ozdóbki.
Wysłany: 2009-02-13 09:46
W temacie, chociaż tym razem na tapetę wzięto inne zespoły.
Tym razem to muzyk Krzysztof Skiba oskarża na łamach jednej z gazet zespoły, m.in. Infernal War, Saltus, Iperyt o propagowanie w swoich utworach treści faszyzujących, nazistowskich i pogańskich.
Info z :
http://muzyka.interia.pl/szukaj/news/ciezki-kawalek-metalu,1258260
I'm a sect of mine so my mind is my church.
Wysłany: 2009-02-13 12:13
Z tego co wiem to goście z INFERNAL WAR
byli członkami faszystowskiego HONOR. Tak więc może warto się zastanowić czy Skiba nie ma choć cienia racji zamiast oskarżać z góry każdego kto ośmieli się skrytykować black/death metal. Powiem więcej, NSBM to coś co dla mnie wogóle wypacza ideę metalu, tematykę jaką w tej muzyce się podejmuje i dlatego winno się to tępić.
Rzadko tu bywam, ale panny modelki zapraszam na: www.dryp.maxmodels.pl
Wysłany: 2009-02-13 14:18
[quote:762bb41cf4="Dryp"]Z tego co wiem to goście z INFERNAL WAR
byli członkami faszystowskiego HONOR.[/quote:762bb41cf4]
Żadna z osób wchodząca w skład IW, nie należała do składu Honor.
"Zespoły Infernal War i Iperyt oświadczają, że nigdy nie miały i nie mają nic wspólnego z ruchem NSBM (narodowo-socjalistyczny black metal). Nigdy nie propagowały i nie propagują treści rasistowskich ani faszystowskich" - oświadczenie takiej treści pojawiło się, 15 października 2008 roku, na oficjalnej stronie pilskiej Agonia Records, wydawcy obu związanych ze sobą formacji.
Natomiast zespół Saltus został skrytykowany za odniesienia do słowiańskiej mitologii w tekstach swoich utworów.
I'm a sect of mine so my mind is my church.