Kupiłam/em sobie śliczny,klimatyczny rupieć - DLA MIłOśNIKóW Wysłany: 2008-01-08 16:49
Ponieważ istnieje temat dotyczący ciuchów ("Kupiłam sobie śliczny, klimatyczny ciuch...") cieszący sie sporą popularnością pomyślałam, że może znajdzie się na DarkPlanet kilku miłośników wydawania pieniążka na inne dobra materialne
Ja do takich należę i nieraz ciężko mi odmówić sobie kupienia rupiecia, który nagle wypatrzę, a lubię przemieniać swoje otoczenie pod mój smak. :) Na szczęście jestem bardzo wybredna i niezbyt zasobna finansowo, więc udaje mi się nie wydawać pieniędzy w co drugim sklepie (zwłaszcza wobec zalewu tandety), za to pasjami uwielbiam wszelkiego rodzaju "barachołki" i pchle targi, gdzie z zaangażowaniem wyszukuję różne "skarby".
Więc, zaczynam: odkryłam świetny komis, gdzie kupiłam sobie ostatnio świecznik, z którego nie mogę się nacieszyć: wysoki (prawie 70 cm), z kutego żelaza, na jedną, bardzo grubą świecę. Zawsze mi się taki marzył, ale rzeczy z kutego żelaza są drogie, więc jeszcze bardziej ucieszyła mnie cena: 30 zł :mrgreen:
Co do ankiety:
Ja należę zdecydowanie do miłośników stylu retro. To, jaki okres "retro" mam na myśli, zależy już bardziej od nastroju, ale niewątpliwie przepadam za klimatami średniowiecznymi: gobeliny, świeczniki, kufry, ciężkie meble. (Dlatego ten kuty świecznik tak bardzo mnie cieszy )
Wysłany: 2008-01-08 21:15
mnie sie podobaja niektore duperlki w stylu secesyjnym, jest taki jeden dzbanek tylko cena ok 500zl skutecznie mnie odstrasza :)
kto mi kupi ??
Nigdy nie kłóć sie z idiotą, ponieważ najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a później wygra doświadczeniem
Wysłany: 2008-01-08 22:22
[quote:b26812ad11="cold_sea"]mnie sie podobaja niektore duperlki w stylu secesyjnym, jest taki jeden dzbanek tylko cena ok 500zl skutecznie mnie odstrasza :)
kto mi kupi ?? [/quote:b26812ad11]
Mówisz, dzbanek za 500zł? Ssskarbie, to Ty jeszcze nie widziałeś tego cudnego lusterka na toaletkę za 4000 (cz-te-ry ty-sią-ce) albo tej przepięknej lampy z witrażowym abażurem w ważki i mozaikową stópką za 2700 (dwa-sie-dem-set)! :mrgreen: Na to to ja dopiero chorowałam :) No, ale to były nad-odległe marzenia, nawet gdybym przypadkiem miała 4000 zł, nie miałabym odwagi wydać na lusterko :D
Poza tym, bardzo lubię ten dreszczyk polowania na okazje
Wysłany: 2008-01-08 22:28
przyjedz do poznania opedzlujemy jeden sklepik , fajne sa rozne pierdolki, co do cen to na lampy i inne takie strach nie pozawalal mi spojrzec :)
Nigdy nie kłóć sie z idiotą, ponieważ najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a później wygra doświadczeniem
Wysłany: 2008-01-08 22:45
Uważaj, bo jeszcze przyjadę i przytrzymam Cię za słowo
Wysłany: 2008-01-09 10:05
Alpha-Sco: ulozymy plany A i B w zycie wprowadzimy pewno i tak C
Narea: a slowo cialem ... ;P
Wysłany: 2008-01-09 14:14
[quote:b02a19f09c="cold_sea"]Narea: a slowo cialem ... ;P[/quote:b02a19f09c]
Nio, tu mnie zastrzeliłeś :mrgreen:
Wysłany: 2008-01-14 12:45
[quote:9af2ba3b47="Narea"]zbereźniki :lol:[/quote:9af2ba3b47]
Zbereźniki? Czy to Twój najnowszy nabytek? A co to takiego? Czy to takie "klimatyczne rupiecie" o jakich mowa w tym topiku? :twisted:
HA! Wycyganiłam od teściowej mojego brata samowar! Chciała go wyrzucić (ludzie nie doceniają, co posiadają) :mrgreen: Kompletny i ponoć działający, jeszcze jej matka herbatę w nim parzyła. KTO MA NA ZBYCIU KABEL DO PRODIżA?? Bo to samowar elektryczny a taki kabel ponoć pasuje.
Wysłany: 2008-01-14 20:26
Jeszcze nie wiem, ale moj prywatny lashlo zdobyl dla mnie kabelek, to bede miala okazje sie przekonac. sorki za pisownie ale wlasnie susze polakierowane na gotnacht pazurki
Wysłany: 2008-01-23 15:49
Alpha-Sco mam pytanie dotyczące wyszukiwania bibelotów, że tak się wyrażę a dokładniej czy ten świecznik zakupiłaś w Lublinie czy Gdańsku??Kurcze właśnie szukam takich rzeczy sprawdzam allegro ale zawsze w ost.chwili ceny szybuja w górę i nici z zakupu. Jeśli chodzi o kabel do samowaru spróbuj w elektrycznym może mają coś na stanie???
Drink And Join Me In Eternal Life Desire You Turn Me On Your Blood My Ecstasy
Wysłany: 2008-01-24 18:32
Świecznik w Lublinie, w przemiłym komisie u miłej pani, która teraz zawsze mnie pyta czy po kolejny świecznik przyszłam :) Pyta, bo stoją jeszcze dwa podobne i jeszcze parę mniejszych, ceny bardzo przystępne. Jeśli chęć i jesteś z Lublina - daj znać, opiszę gdzie.
Inna sprawa, że mnie najlepsze zakupy wychodzą zawsze wtedy, gdy wcale sie na to nie nastawiam i przypadkiem gdzieś zajrzę, jak do tego komisu :) Zawsze byłam przekonana, że w komisach to tylko stare widea sprzedają :D Teraz zaglądam do każdego komisu, jaki mijam :P
Z bieżących informacji na temat samowara: WYSADZIł MI KORKI! BUC. BUUUHUHUU! <SNIFF>. Teraz boję sie drugi raz podłączyć Jaka może być przyczyna? Boję się, że przy myciu mogła się woda nalać tam, gdzie się wtyczkę wtyka... Nie wiem, do kogo to zanieść by spytać... <sniff>
Wysłany: 2008-01-25 00:12
Jesli opiszesz mi mniej więcej gdzie on się znajduje to z miłą chęcią odwiedzę owe miejsce. Szukam kilku rzeczy póki mam jeszcze fundusze gdyż pod koniec lutego wybieram sie w góry na mały wspin a raczej zimowe przejście także tam już niestety moje fundusze stopnieją do zera. Szukam świecznika lub lampy ale jeśli zobacze coś nietypowego w rozsądnej cenie to któz raczy wiedzieć. Jeśli nie masz nic przeciwko to może sama mnie oprowadzisz??Zawsze co cztery nogi to nie dwie
Jeśli chodzi o samowar i bezpieczniki wow chyba potrzebuje on sporo energii. Nastepnym razem spróbuj podłączyć go do listwy a listwe do ogólnego obwodu może to pomoże przed ponownym incydentem.
Drink And Join Me In Eternal Life Desire You Turn Me On Your Blood My Ecstasy
Wysłany: 2008-05-21 20:22
Niedawno zamknęli mój ulubiony komisik... a napalałam się na jeszcze jeden świecznik z niego... i komplet krzeseł z rzeźbionymi oparciami i aksamitnym, czerwonym siedziskiem, po 35 zł/sztukę - zapewne dlatego tak tanio, bo zamykali, a ja nie wiedziałam...