Wysłany: 2008-02-26 21:59
A ja idę w piątek, będzie lecic na studenckim maratonie filmowym, na który uda mi się załapac :)
Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat ... i tak wszyscy umrzemy
Wysłany: 2008-02-27 09:00
Ja byłem w poprzedni piątek i muszę potwierdzić, że film jest po prostu rewelacyjny. Zarówno wciągająca fabuła jak i niesamowita muzyka sprawiają, ze po wyjściu z sali kinowej chce ten film się obejrzec jeszcze raz.
No i tak rubionowa krew.... :)
(Tylko polskie napisy z tłumaczeniem sa okropne w kinie. :/ )
Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D
Wysłany: 2008-02-27 23:49
Ciekawi mnie bardzo jak T.Burton obszedł się z faktami.
Sweeney miał swój zakład po drugiej stronie i przekopał tunel żeby dostarczać swieże mięsko dla pysznych pasztecików a z tego co czytałem opisie filmu oba zakłady znajduja się w jednym pionie??
Ot tak mała dygresja z mojej strony co nie zmienia faktu, że na film wybiore sie z dziką rozkoszą :twisted:
Drink And Join Me In Eternal Life Desire You Turn Me On Your Blood My Ecstasy
Wysłany: 2008-03-04 20:12
To jest film jakiego jak do tej pory praktycznie nie widziałem, oby takich więcej się pojawiało.
Miód ale nie posiadający akcji w standardowym tego słowa znaczeniu.
Polecam {:
"Crudelius est quam mori semper timere mortem." ''Primus in orbe deos fecit timor!!!!'' "Si vis pacem, para bellum." "Bellum omnia contra omnes" "Que sera, sera''
Wysłany: 2008-03-05 09:28
Film arcyburtonowski :lol: a czy ta krew rubinowa to bym się kłóciła, bardziej "plastikowa", jakaś taka jaskrawa :P co tym bardziej dodaje filmowi czarnokomediowego wydźwięku :twisted: No i pośmiać się też jest z czego, choć zapewne wiele niuansów językowych nie zostało właściwie oddanych w polskim tłumaczeniu, ale nie było najgorzej :) Do tego piękne kostiumy (zwłaszcza w scenie "nadmorskiej"), choć może trochę przydługawe te romantyczne kwestie tego młodzieńca marynarza :lol:
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Wysłany: 2008-03-05 09:55
O! osobny temat a ja się w "Ostatnio" wyżywam 8O
Młodzieży! Czymże Wam dane jest ciąć się w tych jakże nieszczęsnych czasach? O żyletki ciężko, dziadkowa brzytwa zardzewiała, a jednorazówką nie dość głęboko! Jeśli jednak Wam się uda (może widelcem?) to pamiętajcie: wzdłuż żył, a nie w poprzek! Wzdłuż!
Wysłany: 2008-03-05 10:56
Tłumaczenie o niebo lepsze jest do znalezienia na internecie niż w kinie, jak dla mnie w wersji kinowej zabrakło, lub przeinaczono parę ważnych słów
Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat ... i tak wszyscy umrzemy
Wysłany: 2008-03-05 17:53
hmm, film nawet nawet, za to dżony jak zawsze ah
Wysłany: 2008-03-14 14:31
Film był bardzo dobry, Burton znów pokazał co potrafi. Trzeba też przyznać że Johnny śpiewać potrafi :D
Oczywiście wersja bez napisów jest najlepsza, tylko trzeba angielski znać.
Jestem małą śmieszną osóbką, która lubi się śmiać i uszczęśliwiać innych. Lubie muzyke, dobre filmy, książki, literature i kabarety. Kocham kawe... :) Czasem pisze wiersze.
Wysłany: 2008-03-14 14:57
sciezka dzwiekowa jest cudowna-ciagle jej słucham i staja mi sceny z filmuy przed oczami
super charakteryzacja niesamowity film
ogolnie zrył mi psychike bo nie wiem tak na serio co ja ogladałam :-)
Wysłany: 2008-03-15 12:28
Sweeney Todd szalenie mi się podobał chociaż tłumaczenie (film oglądałam w kinie) miejscami pozostawiało naprawdę wiele do życzenia Poza tym - świetna charakteryzacja. Nie zawiodłam się :D
Co Cię nie zabije to Cię wzmocni. Zbliżam się ku nieśmiertelności.
Wysłany: 2008-03-15 19:20
film genialny. a tłumaczenie-racja, momentami nie wiedziałam, czy się śmiac, czy płakać 0_o
a film już 3rfazy obejrzany, ścieżka dźwiękowa gra non stop... i w ogóle pod wrażeniem jestem
...I forgot to remember to forget... /johnny cash
Wysłany: 2008-03-23 17:28
DEPP! sorry literówka w poprzednim poście.Film genialny,poszłam dzień po premierze.Przez 2 tygodnie po nim nie mogłam się opędzić od nucenia "and never forget you, Joanna"...Cudowne dopełnienie dorobku Burtona,obrazy jak zwykle,perfekcyjne, a doskonały humor w całej okazałości.polecam!w mojej nowej galerii można se obejrzeć rys. z Deppem.
"Ostrożnie stawiaj kroki Bo w sobie masz swój Hades I w sobie cień głęboki I bezład razem z ładem" J.Kaczmarski
Wysłany: 2008-03-24 00:28
[quote:eba5cb57c6="Envy"]...a Johnny...cudowny jak zawsze :3 ( chodzi mi oczywiście o gre aktorską :D)[/quote:eba5cb57c6]
ojj nie tylko
Wysłany: 2008-03-27 14:34
[quote:673fd5cedd="SnowBlack"]sciezka dzwiekowa jest cudowna-ciagle jej słucham i staja mi sceny z filmuy przed oczami
super charakteryzacja niesamowity film
ogolnie zrył mi psychike bo nie wiem tak na serio co ja ogladałam :-)[/quote:673fd5cedd]
Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja tak miałam... Cóż, ale z większością znajomych jest podobnie, więc to może jakaś zbiorowa choroba. Cóż dodać... Podpisuję sie pod powyższymi wypowiedziami i sama mogłabym tylko bardziej słodzić...
AMO ERGO SUM / "najlepszy sposób na uniknięcie krytyki- nic nie robić i nic nie znaczyć" / "Every passing minute is another chance to turn it all around"
Wysłany: 2008-07-17 17:02
Film prześwietny. Świetna muzyka, klimat, kolorystyka, kostiumy, obsada (ach, ten Johnny Depp :) ) Jestem pod wielkim wrażeniem :)
Wysłany: 2008-07-17 19:06
Ano film wart uwagi :D jeden z moich ulubionych :D
Niczego nie można do końca przemyśleć, wszystko można do końca przetrwać.
Wysłany: 2008-07-17 22:31
[img:61ec3bf5ae]http://thecia.com.au/reviews/s/images/sweeney-todd-poster-0.jpg[/img:61ec3bf5ae]
Film rewelka , świetna rola i gra Johnny Depp,a :)
[img:61ec3bf5ae]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:61ec3bf5ae]
Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Wysłany: 2008-07-18 08:28
A ja powiem, że się mocno rozczarowąłem filmem. Lubie musicale, film jest odpicowany w kazdym detalu, ale umiejetności wokalne jak i same piosenki ... poniżej oczekiwań :/ poza tym zarówno Helena jak i John miewali już lepsze role ....
.
Wysłany: 2008-07-19 00:07
Może i miewali lepsze role :) mimo to film jest naprawdę dobry i nie będę nikogo o tym przekonywać ,nie przepadam zbytnio za filmami tego typu,ale jestem w stanie docenić to co jest dobre,oczywiście to tylko moje zdanie na temat tego filmu :)Poza tym co by to było gdyby wszystko wszystkim się podobało...
[img:9d4ddd8fd3]http://imagecache2.allposters.com/images/pic/PYREU/PP31403~Sweeney-Todd-Posters.jpg[/img:9d4ddd8fd3]
[img:9d4ddd8fd3]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:9d4ddd8fd3]
Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...