Wysłany: 2008-02-18 19:18
Są ci, którzy mają prawo powiedzieć tu AMEN, i ci, którzy nie. Tacy, którzy mają prawo osądzać, co jest idiotyczne, a co nie. I tacy, którzy jednym pozwalaja kontynuowac/partycypowac w wybranych wątkach, innym nie. Sa uzytkownicy tolerowani i nietolerowani. Tolerowani maja prawo zachowywac sie niekulturalnie i jest OK. Pozostalym nie ujdzie tak latwo. Malo tego - Admin dostanie dyspozycje, jak ma sie w danej chwili zachowac. Tym razem byla ona sluszna, ale nie zawsze tak bywalo.
Nie podoba mi sie ta sytuacja. Nie podoba mi sie wciaganie mnie w nia. Interpretacja rodzaju: jesli skrytykuje czyjs post/wiersz - nie lubie tego kogos, zrobie przeciwnie - lubie. Ciebie Doktorze (poki co) lubie, gdyby bylo przeciwnie, wiesz dobrze, ze bym tego nie ukrywala. Nie rozumiem zatem doszukiwania sie uszczypliwosci pod Twoim adresem. Chyba, ze nie do tego pijesz. I taka mam nadzieje, stawiajac na Twoj intelekt.
Izis juz w niejednym watku zachowala sie niekulturalnie. Czy idiotycznie, nie mnie to oceniac. Pozostawie to osobom oceniac lubiacym. Czy innym z fantazja nadinterpretujacym.
Na pewno ma problem z tzw. mysleniem abstrakcyjnym. Nie jest jednak jedyna.
A ze pozwolilam sobie na satyre lotow analogicznych do tego, z czego sie smialam... coz, bylo to celowe. Milo, ze to zauwazyles, choc nie jako figure stylistyczna
Wysłany: 2008-02-18 19:30
W całym tym wątku popieram Kuszę :wink: :arrow: niech sobie każdy wyraża swoje zdanie i już. Chyba tu Chomik błotem obrzucon nie został? :roll: Dla mnie humor 'fraszki' jest zrozumiały, ponieważ znam Chomika, jakbym weszła na obce forum i zobaczyła podobne cudo pisane, to pewnie też miałabym odczucia niezgadzające się z resztą ludzisk krewnych i znajomych Chomika :wink:
A płatek? No kurde, kojarzy się z zimą to raz, a z czym jeszcze to pozostawmy wyobraźni, w koncu interpretacja powinna być (do)wolna...
Co do błędu ort. celowego, to Kolezanka nie zrozumiała 'dowcipu' i tyle. A wy tu eseje piszecie :lol:
Kurde, żeby tak ktoś jakieś moje pisadło skrytykował :roll:
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Wysłany: 2008-02-18 19:47
[quote:41080afa34="minawi"]
Kurde, żeby tak ktoś jakieś moje pisadło skrytykował :roll:[/quote:41080afa34]
Hahaha, jestem gotowa :) Ale pamietaj, ze sama tego chcialas Tylko nie dzis, bo globus mnie dopadl
Wysłany: 2008-02-19 00:36
[quote:8c34ad3ed1="kontragekon"][quote:8c34ad3ed1="minawi"]
Kurde, żeby tak ktoś jakieś moje pisadło skrytykował :roll:[/quote:8c34ad3ed1]
Hahaha, jestem gotowa :) Ale pamietaj, ze sama tego chcialas Tylko nie dzis, bo globus mnie dopadl
[/quote:8c34ad3ed1]
[color=red:8c34ad3ed1]no tak. nazwij GO Globusem, a reszta powtarza :P ah. no i znowu wychodzi na to, że jestem FAJNA...
bardzo dziękuję za przyznanie mi racji - minawi...
BTW - 3 strony jak 3 dni ze śniegiem w Poznaniu tej zimy - wszystko się zgadza [/color:8c34ad3ed1]
pozamieniałam się z amebą na rozum.
Wysłany: 2008-02-19 01:34
[quote:2e84e8f57b="cross-bow"]
[color=red:2e84e8f57b]no tak. nazwij GO Globusem, a reszta powtarza :P [/color:2e84e8f57b][/quote:2e84e8f57b]
Kusza, megalomanko Widzę, że nie oglądałaś ''Nad Niemnem''.
No i dopaść mnie z tych Włoch byłoby mu trudno, nawet gdyby miał nieprzystojną ochotę na gada :wink: :lol: 8O Nawet Łojciec D. nie może wszystkiego :lol: Za dużo wierszy Chomika się naczytałaś.
Wysłany: 2008-02-19 11:38
[color=red:e0169aca92]zdecydowanie wolałam zawsze fraszki od tekstów dłużyszch niż jedna strona - co zrobić? stąd moja sympatia do twórczości Chomiczka, krótko, rzeczowo - na temat
i tak. przyznaje się bez bicia - NIE OGLADAłAM NAD NIEMNEM. ale coś tam czytałam o tym tytule wieki temu :)
no cóż rzekomo jestem wyrachowana i próżna - no to Gekko nie ma się co dziwić, że moja fajność nawet mnie samą chwilami potrafi zaskoczyć :) [/color:e0169aca92]
Wysłany: 2008-02-19 16:02
Czytam i nie wierze.Naprawde.Sądziłam, że ten portal, strona czy co tam innego jest bezhierarchiczny i że tu można w końcu wypowiedzie swoje zdanie.A czytam,że się niekulturalnie zachowuję????????????GDZIE, PYTAM?!?!?!Bo krytykuję?Bo uważam, że jest kiepskie?!Bo nie rozumiem i proszę o wytlumaczenie, jak coś się ma do czegoś?!No ludzie, ile Wy macie lat, dzisięc?Tak Was boli, że ktoś się nagle nie zgadza?
Ja nie mam zamiaru nikomu słodzic na siłę, bo dla mnie to jest żałosne.I nie będę ukrywac ,co myślę. Nie twierdzę, że mam wiedzę Przybosia, ale moje studia dały mi jakieś tam podstawy. Nie moja zasługa,a wybór. Sądziłam, że po to się wystawiac swoje teksty, by nad nimi podyskutowac. Ale nie,jestem niekulturalna. Świetnie. To ja już nic nie powiem. Myślałam,że tu jest inaczej. Ale nie.
Ps. Co do spacji- przyznaję się, że ignoruję. Postaram się to zmienic.
Co do błędu-dla mnie zupełnie nie ma ironii w przekręceniu ortografii. To jest zabieg futurystyczny i trochę na czym innym się opiera. Ale nie będę się wymądrzac, żeby mnie znów nie zakrzyczano.
Wysłany: 2008-02-19 16:28
[color=red:dc704eec17]o mamo. [/color:dc704eec17]