Wysłany: 2007-12-22 13:15
[quote:087c957929="Allanon23"][quote:087c957929="Woland"]Szkoda, że nikt nie napisał żadnej fajnej powieści dziejącej sie w czasach Karola Wielkiego, zwłaszcza na jego dworze :twisted: , tam dopiero to sie działo!! :twisted:[/quote:087c957929]
Możesz napisać jak chcesz Będziesz pierwszy :D[/quote:087c957929]
W sumie kiedyś pisałem monografie na temat Karola Wielkiego, ale powieść wymagałaby bardziej dogłębnych badań i polotu literackiego, którego ja chyba nie posiadam
Dum Deus calculat, mundus fit.
Wysłany: 2007-12-22 13:44
Dla wszystkich miłośników Wikingów pozycja niemalże obowiązkowa: "Rudy Orm" F.G. Bengtsson.
Wredne, złośliwe i uparte bydlę. ;-)
Wysłany: 2008-01-07 15:11
Czy czytał ktoś coś z serii Marki Krajewskiego o detektywie Mocku z Breslau. Generalnie nie lubię kryminałów, ale jakoś ciągnie mnie do tej serii. Nie wiem, czy warto...
Suffer the pain of discipline or suffer the pain of regret!
Wysłany: 2008-12-28 03:18
A ja goraco polecam ,,Sprawe Honoru" autorstwa Lynne Olson i Stanley'a Cloud'a
Ksiazka(chwila, siegne po nia:P) opowiada o polskich pilotach z dywizjonu kosciuszkowskiego(303).
Historia samego powstania dziela jest dosc ciekawa. Autorzy chcieli napisac ksiazke przygodowa, jednak zaglebiajac sie w archiwa i inne materialy stwierdzili ze nei moga. Oto powstala ksiazka historyczna. Niecale 500 stron. Powiem tyle.. jest mocna i to cholernie. Nie raz czytajac ja sie usmiechalem, ba kilka razy nawet zasmialem, a i byly chwile smutku, ciezkiego smutku. Warto przeczytac. Polecam.