Dyskografia grupy to zarówno ROCK jak INDUSTRIAL Wysłany: 2007-12-08 19:38
ale przedewszystkim pokazują jak wiele wniosła elektronika do rocka i są dowodem na to, że nazwy stylów są jedynie próbą ułatwienia klasyfikacji a nie ostatecznym "wyrokiem" dla wykonawcy.Szufladki są jednak konieczne dlatego...znalazłem w sklepie FRONTLINE ASSEMBLY obok BEHEMOTH :) cóz... wazne czy muza jest "dobra" choc to też pojęcie względne.Tak czy inaczej R. ma duże znaczenie dla muzyki w obu rodzajach bo fajnie wszystko łaczy... :)
Re: Dyskografia grupy to zarówno ROCK jak INDUSTRIAL Wysłany: 2007-12-08 22:14
[quote:1dd4271313="GOTARD"]ale przedewszystkim pokazują jak wiele wniosła elektronika do rocka i są dowodem na to, że nazwy stylów są jedynie próbą ułatwienia klasyfikacji a nie ostatecznym "wyrokiem" dla wykonawcy.Szufladki są jednak konieczne dlatego...znalazłem w sklepie FRONTLINE ASSEMBLY obok BEHEMOTH :) cóz... wazne czy muza jest "dobra" choc to też pojęcie względne.Tak czy inaczej R. ma duże znaczenie dla muzyki w obu rodzajach bo fajnie wszystko łaczy... :)[/quote:1dd4271313]
zgadzam sie :)
Nie po to umiem mówić,żeby siedzieć cicho :P
Wysłany: 2008-01-25 16:17
....a ja myślę, że to folk bawarski :lol: :lol: :lol:
Nie wierzycie? :wink:
Koniec i bomba, a kto czytał, ten trąba ! Witold Gombrowicz.
Wysłany: 2008-01-27 01:55
[quote:f00202c9f4="Semjanek"]..a ja myślę, że to folk bawarski
Nie wierzycie?[/quote:f00202c9f4]
:D:D:D:D:D Godne! :D:D:D:D:D
To musiał ktoś z północnych Niemiec wpaść na taki pomysł.
Bawaria naprawdę w Niemczech uchodzi za szczyt wioski!
No i bęc
Też znalazłam udany klip z kawałkiem Rammsteina.
Może nie będzie tak zabawny, ale tym co pamiętają jeszcze i lubią ruską kreskówkę o Wołku i Zajacu zakręci się łza w oku:
... myślę nad problemem tym, czy można być bez duszy złym ...
Wysłany: 2008-10-16 21:39
Ani Ind... ani rock, oni są jedyni w swoim rodzaju nie klasyfikują się nigdzie, jak już gerogoth wspomniał Rammstein to Rammstein.
Wczoraj przyszedł czas, aby już dziś pomyśleć rozsądnie o jutrze...
Wysłany: 2008-12-28 13:23
[quote:70ca082606="gerogoth"]Rammstein to Rammstein ciekawa muza I TYLE :lol:[/quote:70ca082606]
Dokładnie :)
choć na codziń nie słucham ale lubię sobie od czasu do czasu puścić coś z Rammstein-ów
Non interest, quid morbum faciat, sed quid tollat
Wysłany: 2008-12-28 13:31
[quote:b3e47e8c11="SolitaryAngel"][quote:b3e47e8c11="gerogoth"]Rammstein to Rammstein ciekawa muza I TYLE :lol:[/quote:b3e47e8c11]
Dokładnie :)
choć na codziń nie słucham ale lubię sobie od czasu do czasu puścić coś z Rammstein-ów[/quote:b3e47e8c11]
Ja mam to samo :wink:
carpe diem
Wysłany: 2009-02-01 18:18
[quote:0fbe620ac5="Poltergeist"][quote:0fbe620ac5="Vika"]ja też uważam że Rammstein to Rammstein i cieżko ich zakwalifikować, lubie ich praktycznie od czasów podstawówki :)[/quote:0fbe620ac5]
Rammstein to nic innego jak industrialny metal powstali na bazie takiej legendy jak Laibach czy chociazby wczesnego Oomph, najwyzej cenie album Reise Reise a tak poza tym to juz dawno mi sie znudzili :) :)[/quote:0fbe620ac5]
Z kopiowania artykułów z Wikipedii - 5. Napisz o nich coś od siebie zamiast zalewać forum kolejnymi komunałami.
Wysłany: 2009-02-03 16:47
Poltergeist napisałeś...:)
*** proponuje ci dobrze zapoznac z dyskografia tych dwoch znakomitych grup a dopiero potem wysuwac jakies tam wnioski ***
Jak zwykle tylko ty masz rację i tylko ty wiesz najlepiej co jest co...... mógłbyś chociaż napisać (proponuje ci dobrze zapoznac z dyskografia tych dwoch znakomitych grup ,moim skromnym zdaniem...!!!!!) bo nie dla każdego, grupy te są znakomite ot co..... :P to tyle.... :wink:
[img:eeb18b9f69]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:eeb18b9f69]
Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Wysłany: 2009-02-03 17:46
mysle ze hardkill moglby cie troche o muzyce nauczyc
Wysłany: 2009-02-03 17:51
Zapewniam cię Poltergeist ,że znam doskonale te zespoły to znaczy: Laibach ,Oomph i wiele innych i mam także wiele swoich ulubionych kapel... :P jednak nigdy nie ośmieliłbym napisać że są one wybitne ,a jeśli już to dodałbym (moim skromnym zdaniem) chyba nie kumasz o co mi chodzi.... :P no ale trudno.... :wink:
[img:772901a6bb]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:772901a6bb]
Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Wysłany: 2009-02-04 12:16
Just 5 też było industrialne bo uzywałi klawiery i beatów :lol:
.
Wysłany: 2009-02-04 12:18
[quote:7363c2bf32="Vika"]Rammstein nie należy do nurtu metal...[/quote:7363c2bf32]
A do jakiego nurtu należy?
Pisanie o Oomph! i Rammstein jako zespołach identycznych (według Ciebie delikatnych) to lekkie niedociągnięcie.
Oomph! to troszeczkę inna bajka. Spoglądając na ich dyskografię a zwłaszcza wcześniejsze albumy, śmiało mogę powiedzieć, że nie są zespołem czysto industrialnym. Zespół wykorzystuje w swojej muzyce sporo elektroniki, ale tylko w celu unowocześnienia i wzbogacenia brzmienia. Oomph! to łatwo przyswajalne, dobre i świeże melodie, które u Rammsteina zastępowane są ciężkimi, gitarowymi riffami i mocno brzmiącą perkusją. W takim razie według mnie, Rammstein bliżej do zespołu industrial metalowego.
Wysłany: 2009-02-04 17:27
[quote:947331b350="Vika"]verdammt, gdybyś UWAŻNIEJ czytał[/quote:947331b350]
gdybyś Ty czytała uważniej, zauważyłabyś, że nie jestem płci męskiej
[quote:947331b350="Vika"]Nie jestem w przeciwieństwie do Ciebie i paru jeszcze innych osób wypowiadających się w tym temacie, zainteresowana wyłącznie muzyką elektroniczną, dlatego też mam większą skalę porównawczą i Rammstein wydaje mi się delikatny...[/quote:947331b350]
skoro nie mam wpisanej w profil całej masy zespołów metalowych to idąc Twoim tropem myślenia nie wolno mi się wypowiadać na ich temat, ehh, skoro zalecasz mi uważne czytanie Twoich postów, to ja proponuję Ci zajrzeć w profil mój i kilku innych użytkowników aktywnych w tym temacie w celu zapoznania się z ich muzycznymi gustami, zanim wyciągniesz pochopne wnioski
[quote:947331b350="Vika"]delikatne w porównaniu z mnóstwem innych rzeczy, których słucham - np. delikatne w porównaniu z wymienionym przeze mnie Dimmu Borgir...[/quote:947331b350]
co ma piernik do wiatraka? czy Dimmu Borgir jest industrial metalowym zespołem, żeby nazywać przy nim Rammstein zespołem "delikatnym"? Jak już chcesz coś porównywać, to zestaw ze sobą grupy o podobnym brzmieniu i uprawianym gatunku
Wysłany: 2009-02-04 18:28
Dyskusja jest czysto akademicka :roll:
Wysłany: 2009-05-26 11:12
Ani industrial ani tym bardziej Rock.
Jesli ktos naprawde lubi Rammstein'a nie jest dla niego wazny gatunek.
Liczy sie tylko i wylacznie muzyka i tego nalerzy sie trzymac.
Czasami warto uciec od zycia...
Wysłany: 2009-05-26 13:29
Z tego co pamiętam, to zespół określa swoją muzykę jako zupełnie inny gatunek - tanz metal :) W jakimś wywiadzie to czytałem.
Suffer the pain of discipline or suffer the pain of regret!
Wysłany: 2009-07-26 06:30
Przyjaciel, który jest dla mnie absolutną wyrocznią w kwestii muzyki, powiedział, że to industrial metal :)
A moje zdanie jest takie, że zespół jest zbyt oryginalny, żeby go szufladkować. Zresztą jak ich zobaczę w listopadzie, to zweryfikuję tego posta :)
Wysłany: 2009-08-03 11:16
14 do 20 dla Rocka :) ale są też i tacy, co Rammstein-ów podpięliby pod grindcor :) dla tego też tagowanie przez jednostkę jest bardzo subiektywne.
Non interest, quid morbum faciat, sed quid tollat
Wysłany: 2009-08-16 06:08
A czy oni sami nie określają swojej muzyki jako tanz metal? Dla mnie osobiście to taki industrial metal z przymrużeniem oka. Zresztą po co szufladkować na siłę, najważniejsze, że są dobrzy w tym co robią, jakkolwiek to nazwać.
Prawda jest córą czasu poczętą w przypadkowym i krótkotrwałym romansie ze zbiegiem okoliczności.