Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

przetrwać jesień 2007. Strona: last

przetrwać jesień 2007 Wysłany: 2007-10-28 17:27

Co prawda od dawna jest z nami i na razie jest piękna i złota, ale zdążyła mnie już zarazić swoją melancholią.
Co zrobić aby przetrwać jesień i nie umierać z tęsknoty za latem??

Wysłany: 2007-10-28 19:27

browar???hmmmm...może jednak drinka sobie zrobię 8)

Wysłany: 2007-10-28 20:33

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

nie tesknie za latem, jesien jest piekna wiec po co "przetrwac"? mnie tam dobija wiosna i lato - wszyscy ludzie sa tacy szczesliwi wowczas, ze az sie rzygac chce, nawet w parku usiasc nie mozna, bo wszedzie same...parki :lol:

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Wysłany: 2007-10-29 10:35

[quote:1fe13fe85d="efunia"]browar???hmmmm...może jednak drinka sobie zrobię 8)[/quote:1fe13fe85d]

dla mnie najlepsz opcja to właśnie jakaś żubróweczka + sok jabłkowy + dobry film. jako że nastrój melancholijny to wychodzić się nie chce, ale i po co skoro zimno jakoś tak... lubię się zadekować w ciepłym pokoju na driny, film i ploty z przyjaciółkami. najprzyjemniejsza z jesiennych opcji odnośniedługich wieczorów :D

poza tym nie lubię lata bo za gorąco

[url=http://www.lastfm.pl/user/bloodflower_87/?chartstyle=purple] [img:c7f7fdac9a]http://imagegen.last.fm/purple/recenttracks/4/bloodflower_87.gif[/img:c7f7fdac9a][/url]

Wysłany: 2007-10-29 13:42

Ja to chyba jakas dziwna jestem!!!Uwielbiam lato, słonko, jeziorko i takie tam bla bla bla!!!To jeien na mnie źle wpływa i nie umiem sobie z tym poradzić.

Wysłany: 2007-10-29 18:12

[quote:a4b0984409="Narea"]....i jeszcze ciepły grzejniczek w postaci męskiej i nigdzie nie wychodzę... 8)[/quote:a4b0984409]

echhh... niezły sposób, jedyny chyba słuszny i niezawodny.
Bida się zaczyna, kiedy kończą się zapasy, albo cóś i trzeba wyjść na ziąb. A jeszcze większa bida, kiedy trzeba codziennie rano do pracy wyłazić na mróz, po ciemku :roll:
To mnie jesienią i zimą boli najbardziej: ZIMNO i cimno.

I can't look it in the eyes Seconal, Spanish fly, absinthe, kerosene... Cherry flavored neck and collar I can smell the sorrow on your breath, The sweat, the victory... and sorrow The smell of fear, I got it

Wysłany: 2007-10-29 18:17

[quote:ce654ced78="androgyne"]
A jeszcze większa bida, kiedy trzeba codziennie rano do pracy wyłazić na mróz, po ciemku :roll:
To mnie jesienią i zimą boli najbardziej: ZIMNO i cimno.[/quote:ce654ced78]

Skąd ja to znam??hmm??Na razie jeszcze nie jest tak źle, ale niech tylko przyjdzie zima...to dopiero będzie porażka. Wtedy to już max. Do pracy...ciemno, z pracy...ciemno!!!Lipa

Wysłany: 2007-10-29 20:15

ja rowniez obawiam sie zimy.mrozu ii wogole sniegu.
jesien jest piekna szczegolnie ta zlota ale ta handra to daje sie we znaki

... jestem treścią obrazu i tłem ....

Wysłany: 2007-10-29 22:44

Nenar (Anciliae)
Nenar
Bielsko-Biała / Gliwice

[quote:9e6b9f58e4="minawi"]nie tesknie za latem, jesien jest piekna wiec po co "przetrwac"? mnie tam dobija wiosna i lato - wszyscy ludzie sa tacy szczesliwi wowczas, ze az sie rzygac chce, nawet w parku usiasc nie mozna, bo wszedzie same...parki :lol:[/quote:9e6b9f58e4]
wkurzające są parki, no ale w sumie lac na te w parku o wiele gorsze są na jesień parki szkolne miziające sie na korytarzu -.-

A ja lato lubiem, bo sie wyjeżdża w wiele ciekawych miejsc, a jesień też lubiem, bo można usiąśc z kubkiem akwy pod kocysiem, puścuci sobie jakąś muzyczkę w tle i czytac książkę, latem to nie ma tego uroku

Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat ... i tak wszyscy umrzemy

Wysłany: 2007-10-29 22:56

Chyba każda pora roku ma swoje uroki. Nawet zima jak jest piękna i biała to potrafi urzec. Nie ma to jak zimowy bałwanek i zjazdy na sankach :D

Wysłany: 2007-10-29 22:59

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

[quote:ddaa88c051="Nenar"][quote:ddaa88c051="minawi"]nie tesknie za latem, jesien jest piekna wiec po co "przetrwac"? mnie tam dobija wiosna i lato - wszyscy ludzie sa tacy szczesliwi wowczas, ze az sie rzygac chce, nawet w parku usiasc nie mozna, bo wszedzie same...parki :lol:[/quote:ddaa88c051]
wkurzające są parki, no ale w sumie lac na te w parku o wiele gorsze są na jesień parki szkolne miziające sie na korytarzu -.-

[/quote:ddaa88c051]

Cóż, to już mnie nie dotyczy :P Ale dobra, jesienią wkurzają mnie studenci w tramwajach, którzy nie znają innych tematów tylko kolokwia i zaliczenia :evil: Ja nie wiem, ludzie pasji juz nie mają, czy jak :|
To juz ciekawsze jest plotkowanie dwóch moherowych babcinek :lol:

Ale co do jesieni - kto powiedział, że od razu musi być smutna i deszczowa? Cały urok w tym, że jest i tak i tak :)

Wysłany: 2007-10-30 15:23

A ja kocham jesień, to moja ulubiona pora roku, wieczorami powietrze ma taki charakterystyczny zapach i jest takie przejżyste, wszystko jest piękniejsze, niebo, drzewa... Jest jeszcze dość ciepło, ale mniej słońca... I jesienią są takie fajne dni jak moje urodzinki czy Halloween. :D

AMO ERGO SUM / "najlepszy sposób na uniknięcie krytyki- nic nie robić i nic nie znaczyć" / "Every passing minute is another chance to turn it all around"

Wysłany: 2007-10-30 16:50

Mi sie zajebiscie podoba tego roczna jesień. Jesień 2007 rulez, pasuje mi do muzy więc nie bede narzekac, hehehe. Ogólnie wszystko zajebiscie wygląda i ma jakiś taki większy urok o tej porze. Moze tak trwac do maja 8)

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Wysłany: 2007-10-30 20:43

Kurde ja to chyba jestem jakaś dziwna Nie wiem czemu ale jesień pozbawia mnie energii. Nic mi się nie chce, nie mam power do działania i w ogóle kicha

Wysłany: 2007-11-04 18:51

Dobra to ja się wbijam :wink:

Wysłany: 2007-11-11 12:39

U mnie też brzydko Pada śnieg z deszczem i nawet ciepły swetr i kaloryfer nie pomagają w polepszeniu mi humoru. Niestety trzeba się juz szykować na nadejście zimy i jeszcze niższych temperatur. Chociaż wizja świata w bieli bardzo mi się podoba. Oby tylko ta biała płachta nie topniała za szybko, bo wtedy jestem jeszcze bardziej przygnębiona.

Wysłany: 2007-11-12 12:49

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

Ja bym zapadała najchętniej w sen od poneidziałku do piątku wieczór, resztę chętnie przeżyję, nie mogłabym sobie odmowić weekendowego piwka :twisted:

Wysłany: 2007-11-12 21:05

Muszę się nauczyć hibernować chyba. I zainwestować w rękawiczki by sie przydało. Ale jakoś się przetrwa, wiosna jest o wiele gorsza myślę...

"You gotta put your faith in a loud guitar..."

Wysłany: 2007-11-12 21:39

Ja nie mogę nosić rękawiczek, bo w nich się czuję jak niepełnosprwana. Po prostu nic nie umiem zrobic w rękawiczkach, ani zapiąć guzika od płaszcza ani suwaka od kozków :roll:

Wysłany: 2007-11-13 21:38

Glanów też nie zawiążę w rękawiczkach buuuuu a co do biegania na golasa to lubię, ale tylko w domku i jak jest cieplutko :wink:

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło