Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Ukrzyżowanie. Strona: last

Artykuł: Ukrzyżowanie

Ukrzyżowanie Wysłany: 2007-10-21 11:13

Chciałbym zwrócić uwagę nie tylko na ten, ale na wszystkie zamieszczone tutaj wiersze tej autorki. Są to moim zdaniem wiersze pisane świadomie od początku do końca, oszczędne w słowa, pozbawione z reguły patosu, niepotrzebnej egzaltacji, wiersze w których autor wie o czym chce pisać, szuka swych własnych metafor - jednym słowem ma pomysł na niebanalne przekazanie treści. Biorąc pod uwagę wiek autorki jest to zjawisko dość rzadkie, co moim zdaniem zasługuje w pełni na wyróżnienie. Mi się czyta te wiersze z przyjemnością, pomimo obecnych nieraz błędów stylistycznych i czasem niefortunnego doboru słów.<br />Ten wiersz oraz &quot;Lodowata duszo&quot; podobają mi się najbardziej&nbsp;głównie&nbsp;ze&nbsp;względu&nbsp;na&nbsp;treść&nbsp;i&nbsp;sposób&nbsp;w&nbsp;jaki&nbsp;ją&nbsp;odbieram.&nbsp; <br /> Nie wiem czy to pisanie jest tylko chwilowe, podyktowane potrzebą duszy, ale będę śledził z zaciekawiem kolejny próby (o ile będą).<br />Pozdrawiam<br /><br />

no pain - no gain

Wysłany: 2007-10-21 11:53

Popieram: bardzo przyejmna twórczość. A co do błędów -&gt; myślę, że z biegiem czasu dziewczyna się wyćwiczy i będzie ich mniej. Pozdro SheIsTheDark i oby tak dalej. ;]

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło