Wiedźmin Wysłany: 2007-10-18 10:44
26 października długo wyczekiwana premiera nowej gry na podstawie książek Sapkowskiego [b:088a7b15c4]The Witcher[/b:088a7b15c4].
Z tego powodu w sieci wciąż można znaleźć nowe smaczki przygotowane przez producenta by zachęcić do zapoznania się z gra.
[color=blue:088a7b15c4]Opis zaczęrpnięty z sklepu Empiku[/color:088a7b15c4]
]Wielowątkowa, intrygująca fabuła gry oparta na bestsellerowej powieści Sapkowskiego. Widowiskowy, tętniący życiem świat, oparty o silnik mistrzów gatunku cRPG - BioWare - gwarantuje rozgrywkę na najwyższym poziomie. Realistyczny, wzorowany na średniowiecznych traktatach system walki, zrealizowano z rozmachem dzięki technologii motion capture.
Rzuć wyzwanie przeznaczeniu i odkryj świat, w którym nie istnieje prosty podział na dobro i zło, a ludzie często okazują się gorsi niż potwory. Stań sie częścią legendy, która nie ma zakończenia...
:arrow: Najbardziej oczekiwana gra RPG roku 2007!
:arrow: Gracz wciela sie w postać legendarnego Geralta z Rivii,
:arrow: Nieliniowa, wciągająca fabuła, w której każda decyzja ma wpływ na jedno z trzech możliwych zakończeń gry,
:arrow: Każde z zadań można ukończyć na różne sposoby,
:arrow: Ponad 150000 nagranych słów dialogów!
:arrow: Niezwykle szczegółowa, bogata oprawa graficzna oparta na silniku Aurora firmy BioWare z licznymi :arrow: modyfikacjami twórców gry.
:arrow: Unikalny, rozbudowany i dynamiczny system walki oparty na sześciu odmiennych stylach,
:arrow: Setki sesji w technologii motion capture, by gra wyglądała jeszcze bardziej realistycznie,
:arrow: Ponad 250 zróżnicowanych umiejętności pozwalających na indywidualny rozwój bohatera,
:arrow: Przejrzysty interfejs gry pozwoli cieszyć sie rozgrywką na każdym poziomie zaawansowania,
:arrow: Kilkadziesiąt godzin przygód wypełnionych intrygującą historią, akcją i magią,
:arrow: Profesjonalne filmiki do gry zrobione przez nominowanego do Oscara Tomka Baginskiego i Platige Image,
:arrow: Niepowtarzalne, bogate i ekskluzywne polskie wydanie.
W skład podstawowego wydania gry Wiedźmin wchodzą:
DVD z grą Wiedźmin
:arrow: Dysk bonusowy z materiałami Video, oraz innymi materiałami kolekcjonerskimi (tapety, arty itp.)
:arrow: Soundtrack z gry Wiedźmin
:arrow: Instrukcja do gry
:arrow: Poradnik Gracza
:arrow: Opowiadanie Andrzeja Sapkowskiego
:arrow: Mapa świata gry oraz mapa Wyzimy
Tutaj możecie zapoznac się z pierwszą recenzją gry na Gazeta.pl
Próbka muzyki z gry Wiedzmin (Gazeta.pl)
System walki przedstawiony przez producentów gry.
Trailer oficjalny gry
Nagranie z polskiej prasowej premiery gry
I link do tematu o teledysku Vadera do Wiedźmina
Vader nowy teledysk do gry Wiedzmin - video
A teraz wymagania :/
[quote:088a7b15c4] :idea: Wymagania minimalne:
:arrow: Microsoft Windows XP Service Pack 2, Vista (System Operacyjny musi posiadać dostępne aktualizacje)
:arrow: Procesor: Intel Pentium 4 2.4GHz lub AMD Athlon 64 +2800
:arrow: Pamięć RAM: 1024 MB RAM w przypadku Microsoft Windows XP / 1536 MB dla Microsoft Windows Vista
:arrow: Karta graficzna: 128 MB Video RAM, z obsługąDirectX9 Vertex Shader/ Pixel Shader 2.0 (NVIDIA GeForce 6600 / ATI Radeon 9800)
:idea: Wymagania optymalne:
:arrow: Microsoft Windows XP Service Pack 2, Vista (System Operacyjny musi posiadać dostępne aktualizacje)
:arrow: Procesor: Intel Core 2 Duo 2.13 GHz lub AMD X2 5600+
:arrow: Pamięć RAM: 2 GB RAM
:arrow: Karta graficzna: NVIDIA GeForce 7900 GTX / ATI Radeon X1950 PRO
[/quote:088a7b15c4]
I ostatnie... kto mnie przygarnie na kilka nocy bym mógł sobie pograc na Jego kompie? :D
Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D
Wysłany: 2007-10-19 05:12
Hmm hmmm.
Ciekawa sprawa.
Myślałem, że serial to gówno, ale przy grze z tego co widzę będzie wypadał całkiem nieźle.
Trailer nawet ładne. Szkoda, że ta dobitnie zerżnęli walkę ze strzygą.
Gameplay lepeiej nie będę komentował bo tu chyba przeklinać nie wolno...
Ciężko powidzieć czy ten koleś tak dziwnie walczy bo tak trzeba czy robi to ewidentnie na pokaz. Bo z reguły w RPGach albo sie wali ile w lezie albo ew. walisz, uciekasz, potki do HP i znów walisz.
"Najbardziej oczekiwana gra RPG roku 2007! "
Ta linijka mi się podoba. Nie zdziwie się jak za miesiące ktoś ją podmieni na:
Najbardziej oczekiwane gówno RPG roku 2007!
"Ponad 250 zróżnicowanych umiejętności pozwalających na indywidualny rozwój bohatera, "
Tu się spodziewam, że skoro jest ich aż tyle to będzie tam trzeba nawet chodzenie ćwiczyć...
"Gracz wciela sie w postać legendarnego Geralta z Rivii, "
Mam nadzieje, ze nie oznacza to za na stacie dostaniesz gotowa postac. Robienie postaci to jedna z fajniejszych czasci gier RPG.
No i oczywiscie mam nadzieje ze to co napisalem wyzej sie nie sprawdzi i gra bedzie zajebista =]
Once... I had a dream....
Wysłany: 2007-10-19 10:51
...już niebawem, już za chwileczkę. Gdy tylko gra pojawi się na półeczkach sklepowych, ja tam będe, pochwycę i wrócę z łupem do swej kryjówki. Z tego, co czytałem w CDA, zapowiada się dooobrze i raczej już nic tego stanu nie zmieni. xD
Wysłany: 2007-10-19 11:58
Ja najpierw przetestuję czy na moim kompie będzie w miarę płynnie chodzić :wink: Mam nadzieję, że na minimalnych odpali, hehe :)
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Wysłany: 2007-10-19 18:35
Hehe... śmiertelnicy ;]<br />Ja juz zamówiłem pre-ordera i bede miał gre przed wami wszytskimi ^_^<br />I to na pełnych detalach!<br /><br />Normalnie czuje sie fajny <br />
"Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego nie jestem w stanie zmienić. Daj mi siłę, bym zmienił to, co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego."
Wysłany: 2007-10-23 22:50
Hmm...
Jezeli chodzi o gre zapowiada sie ciekawie. Watek fabularny nie jest powiazany z saga doslownie, raczej nastepuje po niej (wystarczy poczytac).
Postac tworzymy od strony umiejetnosci i charakteru sami. Jedynie wyglad z gory ustalono.
Jezeli idzie o sprzet to wymagania ma znoasne, zobaczymy jak w praktyce (mam nadzieje ze mi ruszy).
Nie jeschal bym czegos na podstawie serialu i filmu ...
Tam poprostu rezyser dal dupy... chcial stworzyc wlasna wersje sapkowskiego i mu nie wyszlo (a historia kto wymiekal i usowal swoje nazwiska z listy na koncu to tez ciekawostka).
Gra bardzie odzwierciedla tworczosc sapkowskiego (klimat, miejsca, postacie) niz nieudolny i za przeproszeniem chujowy serial i film.
raczej nik nie zmieni tej nazwy na shit roku itp...
CD Project tym razem sie postaral (budzet gry jest porownywalny jesli, nie wiekszy, do filmu Ognim i Mieczem a wydawca i tworca tym razem sie postaral.
.... żyć to rżnąć ....
Wysłany: 2007-10-24 07:21
...no niestety moj Intel Pentium 3, 512 ram i grafa 128 nie wyciaga a to sa niby minimalne wymagania, wiec coz z tego ze gra juz na kompie jest, jak bedzie musiala poczekac na tunig kompa :cry: :evil:
http://imperiummetalu.pl/
Wysłany: 2007-10-24 08:48
mnie na szczęście pójdzie :D czekam do piątku i kupuje sobie "Witcherka" :twisted: na razie mam przedsmak tylko u siebie na komórce, ale wiadoma, że to nie to samo :wink: ech.... ale sobie pogram :D zapowiada się genialnie, a jak będzie :?: :!:
Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning...
Wysłany: 2007-10-24 09:02
Słyszałam, że Wiedzmin już ponoć jest w Empikach? Chyba że to plotka :>
Wysłany: 2007-10-24 10:10
[quote:e7876669c5="minawi"]Słyszałam, że Wiedzmin już ponoć jest w Empikach? Chyba że to plotka :>[/quote:e7876669c5]
Owszem jest, ale na razie tylko karcianka :D gra na PeCeta wychodzi w ten piątek :D
Wysłany: 2007-10-24 10:25
http://www.empik.com/produkt?productId=prod70001
proszę 8)
Wysłany: 2007-10-24 10:34
[quote:5436e4b986="minawi"]http://www.empik.com/produkt?productId=prod70001
proszę 8)[/quote:5436e4b986]
no niestety narazie orginalu sobie nie kupie - musze zakupic nowa grafe i dokupic ramu :wink: 8)
http://imperiummetalu.pl/
Wysłany: 2007-10-24 11:27
[quote:dbebf400a1="minawi"]http://www.empik.com/produkt?productId=prod70001
proszę 8)[/quote:dbebf400a1]
dzięki, ale dobrze napisałam, że premiera jest w piątek 8) w sklepach internetowych zawsze jest wcześniej :wink:
Wysłany: 2007-10-27 14:15
wczorajszy wieczór spędziłam zapoznając się z tym, cóż to nasi rodacy zdołali wyprodukować... no i jestem pod wrażeniem. bardzo pozytywnym oczywiście tylko przeraża mnie stopień rozbudowania coponiektórych elementów...
w każdym razie zamierzam nabyć. oryginał oczywiście, chłopakom się należy.
life * is a state * of mind
Wysłany: 2007-10-27 20:39
Dołączam się do ludków, narzekających na brak sprzętu, bo Wiedźmin jest miodny i to bardzo. {:
Aż szkoda, że tylko kilka godzinek udało się mi zagrać.
"Crudelius est quam mori semper timere mortem." ''Primus in orbe deos fecit timor!!!!'' "Si vis pacem, para bellum." "Bellum omnia contra omnes" "Que sera, sera''
Wysłany: 2007-10-27 23:25
już mam :!: trochę mi się długo wczytuje (trochę za mało Ram'u), ale ogólnie chodzi zajebiście :D
Wysłany: 2007-10-28 18:43
Właśnie nie wiedzieć czemu otrzymałam kupon rabatowy z Empiku, co przeważyło o zamówieniu Wiedźmina 8)
Bo gdzie dostanę za 64,90 PLN? :twisted: Mam nadzieję, że do środy będzie do odbioru w Empiku i że mój RAM będzie wystarczający, bo na Viście to ponoć 1,5 GB trza mieć :?
Wysłany: 2007-11-04 18:00
Właśnie skończyłem Wiedźmina.
Przez tydzien siedziałem nad tym po kilka godzin dziennie...i opłaciło sie ^^
Zaprawdę powiadam wam, od czasów Planescape Torment zdana gra nie wciągnęła mnie tak mocno jak wiedźmin!
Oczywiscie są wady takie jak wolne rozkręcanie sie akcji i stuczne wydłuzanie czasu gry poprzez questy typu idz na koniec miasta i wróc o północy.
Gra nasuwa do refleksji... nad mniejszym złem ^^ Gwarantuje ze osoby które sie wkręcą będą długo dumać czy podjęły właściwe wybory.
Ostatni filmik (bodaj jeden z 3 możliwych) Sprawił ze az zaniemówiłem...
"Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego nie jestem w stanie zmienić. Daj mi siłę, bym zmienił to, co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego."
Wysłany: 2007-11-04 19:16
[quote:04bea4afd0="Elvis"]Właśnie skończyłem Wiedźmina.
Przez tydzien siedziałem nad tym po kilka godzin dziennie...i opłaciło sie ^^
Zaprawdę powiadam wam, od czasów Planescape Torment zdana gra nie wciągnęła mnie tak mocno jak wiedźmin!
Oczywiscie są wady takie jak wolne rozkręcanie sie akcji i stuczne wydłuzanie czasu gry poprzez questy typu idz na koniec miasta i wróc o północy.
Gra nasuwa do refleksji... nad mniejszym złem ^^ Gwarantuje ze osoby które sie wkręcą będą długo dumać czy podjęły właściwe wybory.
Ostatni filmik (bodaj jeden z 3 możliwych) Sprawił ze az zaniemówiłem...[/quote:04bea4afd0]
grrrrr.... :evil: :evil: :evil: :evil:
Zgiń przepadnij... (objaw zazdrości - chorej i zlej zazdrości )
Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D
Wysłany: 2007-11-04 22:47
[quote:4e87f8a78b="th"]
grrrrr.... :evil: :evil: :evil: :evil:
Zgiń przepadnij... (objaw zazdrości - chorej i zlej zazdrości )[/quote:4e87f8a78b]
Cóz moge powiedzieć... evil me :twisted:
Teraz czeka mnie jakies 1-2 tygodnie przerwy i zacznę grac od nowa ^^ Boje sie tylko ze bede podejmował te same wybory... moralnie moim zdaniem najlepsze, ja po prostu nie potrafie byc zły :P
Na youtube jest intro, całkiem fajne. Zrobione przez twórce Katedry. Jest tez outro (filmik po napisach) Mozna obejrzeć bo nie zdradza wiele z fabuły.
Słowem koncowym... "Na pochybel sk***ysynom!" :twisted: :twisted: :twisted: