Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Przegląd filmów ANIMEwanych. Strona: last

Przegląd filmów ANIMEwanych Wysłany: 2007-10-10 15:44

Horsea (Primogen)
Horsea
Kościan/Poznań

To ja tu wcisnę ten wątek, bo tematu Anime nijak znaleźć nie potrafię.
W dniach 9-18 października w poznańskim kinie Apollo odbędzie się "Przegląd filmów ANIMEwanych".
Szczegóły tutaj: http://www.apollo.poznan.pl/index.php?link=anime.php

Dobra okazja do nadrobienia zaległości! :lol:

Młodzieży! Czymże Wam dane jest ciąć się w tych jakże nieszczęsnych czasach? O żyletki ciężko, dziadkowa brzytwa zardzewiała, a jednorazówką nie dość głęboko! Jeśli jednak Wam się uda (może widelcem?) to pamiętajcie: wzdłuż żył, a nie w poprzek! Wzdłuż!

Wysłany: 2007-10-10 17:45

Może jakaś wieksza ilość chetnych - ja bym sie wybrał, ale tak samemu.... :/

Ten zamek Haru mógłbym w koncu obejrzec by mieć podstawy by go zbesztać na forum. (lub wyrazić swój zachwyt oczywiście )

Ale jako że jestem fanem Urszuli K. Le Guin to wybiore raczej "Opowieści z Ziemiomorza"
Szczerze mogli by dac jakies anime dla dorosłych... nie hentai lecz coś w rodzaju Berserk lub Hellsing - i puszczać odcinki przez całą noc.

Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D

Wysłany: 2007-10-11 09:15

Horsea (Primogen)
Horsea
Kościan/Poznań

Piątek odpada, bo ostrzę ząbki na debatę w TV. :P Pewnie znowu się rozczaruję, ale co tam. Przynajmniej żadne medium nie będzie mi wciskało, kto wygrał. :twisted:
W sobotę wybieram się i na Laputę i na Ziemiomorze, ale to moje pobożne życzenia są, więc co ma być to będzie.

Młodzieży! Czymże Wam dane jest ciąć się w tych jakże nieszczęsnych czasach? O żyletki ciężko, dziadkowa brzytwa zardzewiała, a jednorazówką nie dość głęboko! Jeśli jednak Wam się uda (może widelcem?) to pamiętajcie: wzdłuż żył, a nie w poprzek! Wzdłuż!

przegląd anime Wysłany: 2007-10-11 12:58

Heh... Czemu w Łomży takiego przedsięwzięcia nie ma?!! A tak by się przydało...

Świat nie zginął i nie spłonął. Przynajmniej nie cały. Ale i tak było wesoło ;]

Wysłany: 2007-11-23 17:31

Orchidea_Sayomi (Anciliae)
Orchidea_Sayomi
Katowice / Zielona Góra

u mnie w mieście tego nie było, jak zawsze mam pecha :/

"I'm the goth that's gother than all the other goths" - to nie prawda! ^__^ :D "~~mam słabą pamięć" v.v

Wysłany: 2007-11-23 19:49

Ev-ciu - moze to dobrze, ze biletów juz nie było. 'Opowieści z Ziemiomorza' to chyba najsłabszy film z proponowanych. Nie pamietam, jaki zestaw był w Poznaniu, ale chyba podobnie jak w Wawie - tylko ten nie był ojca Miyazakiego, tylko potomka. I to ponoć widac w tym obrazie mooocno.

Za to 'Totoro' jest boski i uroczy Polecam wszystkim :D

Wysłany: 2007-11-23 19:55

Odnosnie wypowiedzi th:

'Ruchomy zamek Hauru' jest bardzo dobry, a już 'Spirited Away' to moim zdaniem arcydzieło, Oscar w pełni zasłużony.

P.S.
Czy nie ma szansy, żeby porócił przycisk edycji? Na moim komputerze zakładka nie działa...

Wysłany: 2007-11-24 13:44

Oskarq w Warszawie przede wszystkim jestem ja :D Lansik bansik :D I niech moder usunie te ostatnie wpisy, bo to temat o filmach ANIMEwanych :D

Wysłany: 2007-11-24 13:49

A Przegląd Filmów ANIMEwanych wyruszył właśnie z Warszawy :D :D :D A dokładnie z Kinoteki :P

Wysłany: 2008-02-05 22:55

A propos anime to oglądałem ostatnio Elfen Lied, coś świetnego polecam :twisted:

Dum Deus calculat, mundus fit.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło