Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Sondaż wyborczy użytkowników DarkPlanet. Strona: 4

Wysłany: 2007-10-23 00:15

No to PO wyborach Jak widać DP nie jest próbą reprezentatywną. Jakoś tu lewacko Jak odbieracie wyniki wyborów?

Life is complex: it has both real and imaginary components

Wysłany: 2007-10-23 06:54

Szalu nie ma, nadal za duzo lewego scierwa w sejmie. Mam nadzieje, ze w koncu kiedys Polacy wyrosna z socjalizmu wezma sprawy w swoje rece i dorosna do liberalizmu i moze w koncu jedyna prawicowa partia w Polsce wejdzie do parlamentu 8)
Powiem jeszcze, ze ja w przeciwienstwie do zdecydowanej wiekszosci nie spuszczam sie nad zwyciestwem platfusow, poczekam zobacze co Donek i jego wesola ekipa nam tu wysmaza ciekawego, mam nadzieje, ze przynajmniej zaczna cos zmieniac na lepsze, ale od jakiegos przesadnego optymizmu jestem daleki

--------------
Sinch-What They Mean When They Say

united we stand divided we fall

Wysłany: 2007-10-23 08:39

Kaczory poszły w PISdu, a więc już jest dobrze :D jaki będzie ten rząd i czy będzie lepiej - to się wszystko okaże po czasie. Bo nigdy nic nie wiadomo. Ja tam jestem dobrej myśli, ale realistką jestem także :wink: :)

Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning...

Wysłany: 2007-10-23 11:36

Death_Dealer (Bicz)
Death_Dealer
Gdańsk/ Włocławek

Pierwsza dobra rzecz ( jak narazie )która mi sie przytrafiła xD O jedną kaczkę mniej xD ( chociaz zalezy jak na to patrzeć :) )

Schuld und Sühne

Wysłany: 2007-10-23 15:14 Zmieniony: 2007-10-23 15:19

Jasne, ze w poł roku się nic nie zrobi sensownego.
Bedziemy mieli za to strajki solidarnosci, weta prezydeta, problemy na szczeblu lokalnym, glosne czystki w sluzbach specjalnych, mediach i sadownictwie.

Jezeli nowa koalicja bedzie do tego przygotowana to beda miec szanse na wynik w nastepnych wyborach. To wlasnie szum i afery podczas tego typu czystek zniechecaja wyborcow.
Nikt w koncu nie czyta programow wyborczych by kogokolwiek z tego rozliczac.
Moze poza haslami "miliard mieszkan" i "rower dla kazdego". Zdaje sie ze PO sie niczym takim przed wyborami nie kompromitowalo.

W poł roku mozna jednak sprobowac złożyc jakis efektowny pakiet utstaw sluzacy regulacji zycia publicznego a nie rozdawaniu pieniedzy.

Life is complex: it has both real and imaginary components

Wysłany: 2007-10-23 15:15

[quote:2783ac0abb]No cóż, wszystko wzięły dwie partie prawicowe PO i PiS. [/quote:2783ac0abb]
I gdzie tu niby prawica jest? PO to raczej centrum, a PiS to lewizna pelna geba czy tez dziobem ... kaczym zreszta
[quote:2783ac0abb] czyli wybory pokazaly ze lewica w Polsce sie nie liczy. [/quote:2783ac0abb]
Chcialbym, zeby tak bylo, ale niestety Polacy to narod, ktory do socjalizmu przywiazany jest strasznie, na rzady prawdziwej prawicy przyjdzie nam poczekac
[quote:2783ac0abb]SLD SdRP Demokraci itd itd)[/quote:2783ac0abb]
Wczesniej jeszcze bylo PZPR (Platni Zdrajcy Pacholki Rosji)

--------------
Sinch-Hydroplane

united we stand divided we fall

Wysłany: 2007-10-23 16:45

[quote:64a1ebb801="amorphous"]No to PO wyborach Jak widać DP nie jest próbą reprezentatywną. Jakoś tu lewacko Jak odbieracie wyniki wyborów?[/quote:64a1ebb801]

Jeśli o mnie chodzi, to wybory pokazały tylko niezadowolenie z działania obecnego rządu. PiS swój zdyscyplinowany elektorat utrzymał, przejął pewnie też elektorat innej "bożej" partii, a wysoki wynik PO tłumaczy dość spora frekwencja dotychczasowych "leniuchów wyborczych", którzy postanowili pokazać, że jednak ten kraj nie składa się tylko z katonacjonalistów Dlatego też stosunkowo niski wynik LiD - IMHO nie dlatego, że nagle zabrakło wyborców, którym bliska jest lewa strona, co z powodu próby wytrącenia PiSu z rządu.

Fuck you dude!

Wysłany: 2007-10-24 14:13

Nie ma się co czarować i oczekiwać "cudów","Japonii" czy "Irlandii". Jeszcze się nie zdarzyło w tym kraju, żeby jakakolwiek partia po wygraniu wyborów zrealizowała swoje obietnice.
Jedyne co mamy teraz do roboty to patrzeć rządzącym na ręce i w odpowiednim czasie ich ze wszystkiego rozliczyć.

Wysłany: 2007-10-24 19:11

[quote:8e898ec91b="Paskievicz"]powiem kruciutko - można gadać i narzekać, że na wysokich szczeblach władzy często kłamią lub wręcz "lecą w chuja" ... ale gwarantuję, że gdybyśmy sami się znaleźli na ich miejscu działoby się dokładnie to samo 8)[/quote:8e898ec91b]

Nie zgodzę się. Publikowałabym moje rachunki w Internecie, resztę oddawałabym ludziom, byle tylko nikt nie mówił, że rządzę dla kasy i, byle poprawić kraj :] Co ja bym z tego miała? Szansę na dobrą, uczciwą pracę po zakończeniu kadencji. Ale i tak nikt nie uwierzy, bo (również generalizując) ludzie już nie wierzą w bezinteresowność. I zupełnie pomijając to, że żadne media nie pozwoliłby mi wygrać

ps.

[quote:8e898ec91b="RuczajDJ"] Zgadzam się, na bank [b:8e898ec91b]POjeby[/b:8e898ec91b] zrobią czystki.[/quote:8e898ec91b]

A za takie wypowiedzi Polaków się wstydzę bez względu na to na kogo najeżdżają. Nic jeszcze niewiadomo, ale wielu ma swój ułożony scenariusz, wie co się wydarzy i sam się nakręca ze swą nienawiścią.

Wysłany: 2007-10-26 20:56

nomay (Bicz)
nomay
Włocławek/Bergen/Praga/Kopenh...

[quote:e5e855d44c="Selene69"]Macie racje, mnie osobiscie najbardziej wkur**a, ze dana partia polityczna po wygranych wyborach nie jest prawnie w zaden sposob zobowiazana do wykonania programu wyborczego, mozna wierzyc im tylko na slowo...[/quote:e5e855d44c]

No ale cóż zrobić gdy w naszych polskich "elYtach" rządzących panuje taka a nie inna kultura polityczna. Weryfikacja dokonuje się przy kolejnych wyborach...niemniej zastanawiam się, jak będą wyglądały kolejne wybory parlamentarne, gdy powiedzmy obecnie nam rządzący, mówiąc kolokwialnie, dadzą ciała...?
Bo jeżeli nie PiS, nie LiD, nie PO, nie PSL, o tych, którzy progu wyborczego nie przekroczyli nie wspomnę...to kto? Spotkałam się z opiniami wśród społeczności m.in młodych politologów, że jeśli ten rząd okaże się tak nieudolny jak jego poprzednicy to wyjściem będzie albo wyjazd...albo założenie nowej partii...wlanie świeżej krwi w ten spetryfikowany aparat rządzący...
Pytanie-jaką będą mieli siłę przebicia w tym stadzie hien...?

"...większość śpi nadal, przez sen się uśmiecha, a kto się zbudzi nie wierzy w przebudzenie. Krzyk w wytłumionych salach nie zna echa, na rusztach łóżek milczy przerażenie" [img:672c732866]http://www.avatary.ork.pl/avatary/3095.gif[/img:672c732866]

Wysłany: 2007-10-27 10:23

[quote:2390f29b42="Selene69"] po pierwsze, dziecino, kazdy, powtarzam KAZDY, kto poczuje zapach duuzych pieniedzy nie omieszka skubnac czegos dla siebie.
Po drugie polityka to tak brudna sprawa, ze nawet z osob ktore sa naprawde uczciwi i dobrze wykonuja swoj job zrobia ostatnie szuje, zwołaja dziwne komisje i wyciagna nawet najdrobniejsze brudy.[/quote:2390f29b42]

Dziecino? Jak miło... Jeśli nie znasz osoby, która będąc biednym studentem potrafi odmówić przyjęcia duuużych pieniędzy tylko "dla zasady" (i wcale nie chodzi o jakikolwiek sponsoring) i dalej klepać biedę, to właśnie poznałaś Ale...

[quote:2390f29b42="Selene69"] Nie powinnas sie wstydzic, taka niestety jest tendencja, ze rzad obejmujacy wladze wytyka bledy poprzedniego i jest to całkiem naturalne zajwisko w krajach w ktorych panuje demokracja jest na o wiele wyzszym poziomie niz w Polsce.
To nie jest nienawisc, to jest predzej wkurw na nadchodzaca sytuacje.[/quote:2390f29b42]

...co innego, że pewnie by mnie zaszczuli i wsiedliby na psychę. I może nie tak bardzo politycy jak wyborcy "z drugiej ligi"... bo rząd jest taki na jaki sobie zasłużyło społeczeństwo Sami bluzgamy, a narzekamy, że oni bluzgają? To chyba jakaś niekonsekwencja... przecież wśród nich jest wypadkowa poziomu kultury przeciętnego Polaka

Wkurw? Polecam moje rozwiązania...
1. Nie oglądaj programów informacyjnych Wystarczą Ci nagłówki z onetu (jak odejmiesz z tych nagłówków trend krytykowania partii rządzącej, to dowiesz się co się dzieje w kraju i na świecie .
2. Oglądaj wiadomości TVP1, TVP2, TVP3, Polsat, TVN, TVN24, TV4 i TV Trwam (do tego najlepiej niemiecką, amerykańską i angielską stację, by spojrzeć na wszystko z punktu widzenia zagranicy) każdego dnia, a potem wyciągnij średnią i zauważysz, że większość to tylko "gadanie byle gadać" i, by właśnie oglądającym żyłki z nerwów popękały
Ja w chwili obecnej pozostałam przy oglądaniu skrótów informacyjnych, czytaniu nagłówków i oglądaniu Teleskopu na TVP3 I o dziwo nic już mnie nie denerwuje

Pozdr

[quote:2390f29b42="nomay"]Spotkałam się z opiniami wśród społeczności m.in młodych politologów, że jeśli ten rząd okaże się tak nieudolny jak jego poprzednicy to wyjściem będzie albo wyjazd...albo założenie nowej partii...wlanie świeżej krwi w ten spetryfikowany aparat rządzący...[/quote:2390f29b42]

Oj, oj... najpierw trzeba założyć naprawdę niezależną, ogólnopolską telewizję, która pozwoli wybić się tym, którzy kandydują, a których nie ma w mediach. Dać im wszystkim identyczny czas na zaprezentowanie się. Bo to nasza wina, że głosuje się na trend a nie na kogoś, kto naprawdę ma ciekawe poglądy.

Nawet na Dark Planet macie dowód...
Platforma Obywatelska - 40%
Prawo i Sprawiedliwość - 8%
Lewica i Demokraci - 36%
Inna partia - 2% (?!)
reszta nie głosuje, z czego... (czy przemyślana?) "anarchia" - 2%

I tak naprawdę biorąc pod uwagę polski poziom czytania ze zrozumieniem to tak na serio kto czyta i rozumie przedstawione programy danych partii? Czy będzie to jakieś 10% głosujących? Chyba nie...

Wysłany: 2007-10-29 19:54

nomay (Bicz)
nomay
Włocławek/Bergen/Praga/Kopenh...

[quote:e1e5a3e8f6="Selene69"][quote:e1e5a3e8f6="nomay"]zastanawiam się, jak będą wyglądały kolejne wybory parlamentarne, gdy powiedzmy obecnie nam rządzący, mówiąc kolokwialnie, dadzą ciała...?
Bo jeżeli nie PiS, nie LiD, nie PO, nie PSL, o tych, którzy progu wyborczego nie przekroczyli nie wspomnę...to kto? Spotkałam się z opiniami wśród społeczności m.in młodych politologów, że jeśli ten rząd okaże się tak nieudolny jak jego poprzednicy to wyjściem będzie albo wyjazd...albo założenie nowej partii...wlanie świeżej krwi w ten spetryfikowany aparat rządzący...
Pytanie-jaką będą mieli siłę przebicia w tym stadzie hien...?[/quote:e1e5a3e8f6]
Popatrz na to z tej strony, politycy równiez sa ludźmi, starzeja się, przechodzą na emerytury i ich miejsca zastępuja nowi, młodzi politycy, którzy juz maja inne podejscie do sprawy rządzenia, cała nadzieja w młodzieżówkach :twisted:[/quote:e1e5a3e8f6]

Jesooo...boję się, że tego nie dożyję 8O
Młodzieżówki...hmmm...co do niektórych mam głębokie wątpliwości i obiekcje :twisted:
No i chodzi właśnie o to, żeby to nie było młode pokłosie obecnych partii, lecz coś nowgo...o ile w polityce można "wymyślić" coś "nowego" :roll:

"...większość śpi nadal, przez sen się uśmiecha, a kto się zbudzi nie wierzy w przebudzenie. Krzyk w wytłumionych salach nie zna echa, na rusztach łóżek milczy przerażenie" [img:672c732866]http://www.avatary.ork.pl/avatary/3095.gif[/img:672c732866]

Wysłany: 2008-02-19 12:50

mam dla was kotki złą wiadomość

Kto nie głosował na Korwina, trafi do obozu.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło