Wysłany: 2007-10-03 17:22
[quote:d3a3042149="Lynn"]sranie powrozami bym powiedziałam :P[/quote:d3a3042149]
Jak zwał tak zwał. :P
Dla niej to najważniejsze, ze kasa leci... :twisted:
Mon Mari...666 [img:dd992acbb5]http://img2.epuls.pl/images/smilies/mood_vampire_big.gif[/img:dd992acbb5] ...^V^
Re: Tarja Turunen - I walk alone Wysłany: 2007-10-04 03:59
[quote:c504dc744d="Decadence"][quote:c504dc744d="Cross"]Nie wiele już zostało z gotyku, który reprezentowali kiedyś. Teraz grają muzykę, sam nie wiem jak to nazwać, do posłuchania dla każdego, nie tylko dla fanów gotyku.[/quote:c504dc744d]
od kiedy to Nightwish był badź jest gotykiem? może nie jest i nie był to nigdy mój ulubiony zespół, ale gotykiem to Nightwish ma mniej więcej tyle wspólnego, co nic 8) według mnie grali zawsze coś w stylu Symphonic Power Metal.......... 8) :wink: :twisted:[/quote:c504dc744d]
Ja niestety nie uznaje czegos takiego jak Symphonic Power Metal.
Tak jak i innych gatunkow muzyki wymyslonyc przez dzieciaki na podworkch.
Turbo Speed Metal, Electro Silence Gothic i inne tego typu gówna.
Mam kilka podstawowych gatunków takich jak Heavy meta, trash meta, gothic itp. Ew mozna dam jeszcze dopchac doom metali kilka innych.
A poza tym ogolnie szufladkowanie zespołów uważam za debilizm.... ale to tylko moje skromne zdanie.
Once... I had a dream....
Re: Tarja Turunen - I walk alone Wysłany: 2007-10-04 07:20
[quote:4bd2fedbe2="Cross"]Ja niestety nie uznaje czegos takiego jak Symphonic Power Metal.
Tak jak i innych gatunkow muzyki wymyslonyc przez dzieciaki na podworkch.
Turbo Speed Metal, Electro Silence Gothic i inne tego typu gówna.
A poza tym ogolnie szufladkowanie zespołów uważam za debilizm.... ale to tylko moje skromne zdanie.[/quote:4bd2fedbe2]
To dobrze, że nie szufladkujesz zespołów - tu się z Tobą zgadzam. Ale nazywanie Nightwish'a gothic'kiem jest trochę niestosowne. Poza tym tego terminu "symphonic power metal", to zespół (tzn. Nightwish) sobie sam używa (bynajmniej kiedyś używał) do określania swojej muzyki, a także poważne portale muzyczne go używają jak o nich mowa. Ale ogólnie nieważne :twisted: Koniec tego offtop'a, bo temat forum mamy inny :wink: Pozdrawiam
Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning...
I walk alone... Like you all... Wysłany: 2007-10-11 13:10
Przyznaję, teledysk mi się podobał, ale do muzyki muszę się trochę przyczepić. Jestem z tych przyzwyczajonych do muzyki z Nightwisha i jakoś trudno mi się wczuć w nowy klimat...
Świat nie zginął i nie spłonął. Przynajmniej nie cały. Ale i tak było wesoło ;]
Wysłany: 2007-10-21 18:58
Ja nie widzę zbyt dużej różnicy,Tarja czy Nightwish to zawsze były [i są nadal] takie bajki dla dorosłych,wypieszczone filtrami teledyski,poetyckie frazy,dobrze czasem dla relaksu takie rzeczy zobaczyć po tym jak się poogląda życie od dupy strony..,więc Tarja konwencji się trzyma,nawet sie cieszę,że bez Nightwish bo mnie głowa od nadmiaru klawiszy nie boli ,nawet melodia nie irytująca,spoko sympatyczna piosenka
Wysłany: 2007-10-21 20:00
ja się coś do "I walk alone" nie mogę przekonać :? czegoś mi brak w tej muzyce... jest zbyt "płaska"
Tarja Turunen.... Wysłany: 2007-11-03 23:01
Szczerze mówiąc podoba mi się ona jako solowa wokalistka. Szkoda, że nie jest już w Nightwish, bo jej głosu w tym zespole mi brakuje.
A jeżeli chodzi o " I walk alone " to mi osobiście się podoba. Ma też inne dosyć ciekawe, np: " Sanders In The Night "( o ile się nie mylę, to jest już teledysk) lub
" Like Teen Spirit " Polecam :D :D :D
angel
Wysłany: 2007-11-04 10:00
No cóż, Tarja jest świetną wokalistką - co do tego nie mam wątpliwości. Nic dziwnego więc, że daje sobie sama radę. Wolałam jej w Nightwish'u, ale trudno się mówi... tak czasem bywa. Całego jej "My Winter Storm" jeszcze nie słyszałam, a więc może się jeszcze do pani Turunen solo przekonam :D
Wysłany: 2007-12-11 15:01
chyba was głowa boli Tarja teraz spiewa duzo gorzej w Nightwishu jej to o wiele lepiej wychodzilo :D
Wysłany: 2008-01-15 19:42
TARJA wroc lepiej do nightwish :twisted: :twisted: :twisted:
życie to gotyk
Wysłany: 2008-02-20 20:39
[quote:582c89294a="gotyk69"]TARJA wroc lepiej do nightwish :twisted: :twisted: :twisted:[/quote:582c89294a]
A ja jestem przeciw. Może dlatego, że nigdy nie lubiłam Nightwisha. Niemniej sporo tej muzyki (nie z własnej woli :P) słuchałam i porównując z solową płytą Tarji muszę powiedzieć że rozstanie wyszło jej na dobre. Kompozycje i aranże oraz linie wokalne są znacznie ciekawsze i na zdecydowanie wyższym poziomie niż w Nightwishu. Bardziej zróżnicowane, trochę nowocześniejsze. Oczywiście, jej wokal zachował swój charakter ale pokazała się też z innej strony - z tej perspektywy wydaje się, jakby Nightwish wtedy znacznie ograniczał jej możliwości i wpychał ją w pewien kanon, tymczasem jak widać wokalistka potrafi wiele więcej Nigdy nie lubiłam tego typu muzyki ale do jej solowej płyty jestem w stanie się przekonać - rzadko zdarza się by jedna osoba łączyła świetny technicznie głosowy warsztat oraz otwarty umysł.
Przy okazji porównując z ostatnim dziełem aktualnego Nightwisha ten ostatni przegrywa z kretesem. Widać teraz kto tak naprawdę nadawał charakter temu zespołowi (jaki by on nie był). Cieszę się, że Tarja śpiewa solo bo powstało wreszcie coś ciekawszego :>
Just because I don't care doesn't mean I don't understand
Wysłany: 2008-02-20 21:26
Mam oryginała i muszę powiedzieć, iż ta płyta podoba mi się. Jest ciekawa, jest to coś innego. Głos nie podlega ocenie, Tarja to Tarja. W mojej ocenie jest po prostu dobra. A Tarja do NW nie wróci, ponieważ obie strony popełniły wiele błędów w porozumiewaniu się, a brak porozumienia w zespole kończy się jak widać. Pozatym... to też sprawa kogoś z poza zespołu, prywatnie faceta Tarji, który spowodował to wszystko, ale nie chce mi się o tym pisać... tak czy inaczej trzeba zrozumieć zaistniałą sytuację. Nie ważne kto jak śpiewa czy gra - to czy zespół to zespół to kwestia prywatnego porozumienia ludzi w nim będących. Myślę, że następna płyta Tarji będzie mocno oczekiwana i mam nadzieję, że będzie jeszcze lepsza.