Stargate Wysłany: 2007-09-09 22:55
Jestem milosnikiem zarowno serii SG-1, jak i kinowki rozpoczynajacej cala zabawe.
Starozytne kultury, zaawansowane technologie, dobrze napisana historia z czesta porcja klasycznego kosmicznego kiczu rodem ze Star Treka to to, co najbardziej lubie
Wczoraj obejrzalem kilka odcinkow spin off'a serii SG-1, czyli Stargate: Atlantis, na punkcie ktorego hamerykancy od jakiegos czasu maja swira.
Calkiem calkiem, plusem jak i minusem jest fakt, ze klimat jest calkiem inny. Taki atlantydzko sterylny :D
Jest to cos swiezego, ale gdzie Goa'uld'owie?
Znajdzie sie ktos, kto dolaczy do darkplanetowej rebelii Tok'Ra? ;>
Wysłany: 2007-09-10 08:35
[quote:29dfa95c38="Indra"]Fakt, SG1 jest przyjemniejszy od Atlantis. Żarty O'Neila podkolorowują nastrój a rasa Gauldów prezentuje się genialnie. Wyszło szydło z worka co to za śliczne oczęta w podpisie pan ma 8)[/quote:29dfa95c38]
Liznalem gdzies informacje, ze przygotowuja filmy kinowe, prawdopodobnie z O'Neilem i jego ludzmi. Zaraz poszukam co, gdzie i jak
A Propos kinowek i postaci pulkownika.
Wole go zagranego przez Kurta Rusella niz przez McGyver'a
Rusell ma w sobie wrodzonego cynika, to czynilo jego role jeszcze bardziej rzeczywista
PS:
Heh, a wiesz, ze dopiero teraz zauwazylem, ze moze sie kojarzyc? ;>
Cos w tym jest. Moze nie zaden Goa'uld.
Moze ktos wiecej.
Tylko nie mow nikomu :twisted:
Wysłany: 2007-09-12 16:58
o, tak
Vala to bardzo.. ciekawa postac
Aktualnie pochlaniam tego Atlantis i wiesz, Sheppard mnie nawet przekonal do siebie, zwlaszcza, ze wszystko sie rozkreca i robi coraz mniej monotonne.
Mimo innego klimatu.. polecam
Wysłany: 2007-09-12 17:08
O w końcu jakiś topic ciekawy. Oglądałem stargate jak leciał w tv, z tego co czytałem an stronach to fabula nieźle posunęła się do przodu, Ziemia dorobiła sie jakichś statków, a w galaktyce jakaś nowa wojna i nikt już sie kumplami Apofisa nie przejmuje. Ma ktoś z was może jakiegoś linka skąd można ściągnąć dalsze sezony? bo na tv nie ma co liczyc:/
'For all those who cried aloud But whose tears were never heard, For all those who died'
Stargate Wysłany: 2007-09-12 17:10 Zmieniony: 2011-01-07 11:03
Co by nie było i co by kto nie mówił . Stargate SG-1 i Stargate Atlantis to najlepsze seriale telewizyjne na świecie w tej tematyce S-F o i basta :D :P
łykam je jak świeże bułeczki :D , szkoda tylko że Stargate SG-1 sezon 10 to już niestety koniec serii
Ale, Ale szykuje się nowy serial w stylu Stargate SG-1 :!: :) > Stargate Atlantis
no i czekają nas dwie kinowe wersie Stargate SG-1
Pierwszy film nosił będzie tytuł "Stargate: The Ark of Truth". Fabuła przyniesie rozwiązanie zasadniczego wątku ostatnich dwóch sezonów, czyli sagi Ori. Tytułowa "Arka Prawdy" to potężny starożytny artefakt, który może pomóc bohaterom serialu pokonać armie Ori. Jest tylko jeden problem - magiczny przedmiot najprawdopodobniej ukryto w galaktyce tej wrogiej wobec Ziemian rasy.
Drugi film zatytułowany będzie "Stargate: Continuum" i opowiadał będzie historię w dużej mierze niezależną od historii opowiadanej w odcinkach serialu. Bohaterowie trafią do alternatywnej rzeczywistości, w której program "Stargate" został wymazany z kontinuum czasoprzestrzennego. Tymczasem na orbitę okołoziemską dociera złowroga flota goa'uld.
Stronki dla fanów Stargate SG-1 i Stargate Atlantis
www.thescifiworld.net
http://gwrota.com/
[img:71028be62f]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:71028be62f]
Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Stargate Wysłany: 2007-09-12 18:48 Zmieniony: 2011-01-07 02:07
Powstanie trzeci po SG-1 i Atlantis serial osadzony w świecie Stargate. Tytuł roboczy to Stargate: Universe.
Nie będzie on miał charakteru spin-off’a. To znaczy że nie narodzi się z wydarzeń ani SG-1, ani Atlantis. Atlantis jest spin-off’em SG-1 gdyż poszukiwania zaginionego miasta zostały sfinalizowane w Atlantis.
Pod koniec marca projekt tego serialu jest jednostronnym zarysem fabuły i postaci. Koncepcja wydarzeń zrodziła się w głowach twórców już jakiś czas temu i była oryginalnie materiałem na odrębny film poza SG-1 i Atlantis. MGM organizuje już pieniądze na produkcję. Nad szczegółami scenariuszy Brad Wright i Robert Cooper będą pracować zaraz po skończeniu prac nad dwoma filmami SG-1.
Serial pomimo swojej odrębności będzie się wpasowywał w mitologię ustanowioną przez świat Stargate. Także zachowa standardową formę – „nasze wojsko, nasi naukowcy, nasi ludzie – wyruszają w galaktykę badają wszechświat odkrywają wszystkie cuda które tam są, stawiają czoła naszym ograniczeniom przeciwko rzeczą które są znacznie bardziej zaawansowane od nas”. Czyli wydarzenia w czasie teraźniejszym.
W trzecim serialu ostatni dziewiąty chevron gwiezdnych wrót będzie odgrywał istotną rolę. Standardowo do podróży w galaktyce używa się siedmiu chevronów. Ósmy służy do podróży na dalsze odległości (do innych galaktyk). Tymczasem dziewiąty był zagadką od 10 lat. Teraz Cooper twierdzi że odpowiedź na tą zagadkę poznamy w tym właśnie serialu.
MGM chce wydać serial na początku roku 2008. :D :D :D
[img:8009261a6c]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:8009261a6c]
Re: Stargate Wysłany: 2007-09-12 19:21
[quote:626748763b="HardKill"]Powstanie trzeci...[/quote:626748763b]
Tak jest, czytalem
Akurat w przypadku MGM nie obawiam sie, ze wypuszcza jakas kompletna szmire.
Nie ma co ciagnac na sile historii, skoro mozna zaczac kolejna, dobrze dopracowana od nowa
Cieszy mnie ich decyzja, bede czekal na kolejne informacje.
[quote:626748763b="Indra"]odnoszę się do całej serii niemalże bezkrytycznie bo zawsze oglądałam to zachłannie pełnymi sezonami i nadal nie mam dosyć[/quote:626748763b]
Stargate to naprawde niesamowite Uniwersum.
Dzieki dosc skrupulatnie aplikowanym do historii mitom starozytnych kultur cala historia ma sens, trzyma sie kupy.
Osobiscie wole Jaffa od takich Klingonow, Goa'uldow miast Romulan.
W Stargate nie ma masy hiper warp blasterow, ludzkiej federacji miedzygalaktycznej, ktora budzi respekt.
Jest za to dzisiejsza, marna planeta Ziemia z garstka ludzi, ktorzy orientuja sie o co tak naprawde chodzi.
Wysłany: 2011-01-07 01:43 Zmieniony: 2011-01-07 02:05
W związku z zakończeniem serialu SG-1 na DVD ukaże się specjalna kolekcja całego serialu w którego skład wejdą 54 płyty. 214 odcinków znajduje się na 50 płytach. Cztery dodatkowe płyty zajmują dodatki w tym między innymi: materiały promocyjne nowych filmów SG-1 i proces produkcji anulowanej gry Stargate: Alliance. Zestaw zostanie wydany w USA 9 października i przed premierą na Amazonie kosztuje 231$ (~652 zł). Docelowa cena to około 330$ (~930 zł). :) no nie żle tylko kasy nam trzeba no to :D hehe, eh żeby tak posiadać taką kolekcję hmm :D
Czy wydanie to ukarze się w Polsce tego jeszcze nie wiadomo , możemy mieć tylko nadzieję że tak :D :D :D fakt drogo :) by to wyniosło :D :D :D
teraz kolej na część pierwszą : Stargate "The Ark Of Truth"
Oj widać, że dawno tu nie zaglądałem, ale nic nadrobimy to :)
[color=YELLOW:6796ead21e]No w końcu udało mi się załatwić kolejne sezony > Stargate Atlantis > 3-4-5[/color:6796ead21e]
[img:6796ead21e]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:6796ead21e]
Stargate Wysłany: 2011-01-07 04:22 Zmieniony: 2011-01-07 04:22
[quote:632679195e="HardKill"]Co by nie było i co by kto nie mówił . Stargate SG-1 i Stargate Atlantis to najlepsze seriale telewizyjne na świecie w tej tematyce S-F o i basta :D :P
łykam je jak świeże bułeczki :D , szkoda tylko że Stargate SG-1 sezon 10 to już niestety koniec serii
Ale Ale szykuje się nowy serial w stylu Stargate SG-1 :!: :D :D :D :D
no i czekają nas dwie kinowe wersie Stargate SG-1 :!: :!: :!: :D :D :D :D :D :D :D
Pierwszy film nosił będzie tytuł "Stargate: The Ark of Truth". Fabuła przyniesie rozwiązanie zasadniczego wątku ostatnich dwóch sezonów, czyli sagi Ori. Tytułowa "Arka Prawdy" to potężny starożytny artefakt, który może pomóc bohaterom serialu pokonać armie Ori. Jest tylko jeden problem - magiczny przedmiot najprawdopodobniej ukryto w galaktyce tej wrogiej wobec Ziemian rasy.
Drugi film zatytułowany będzie "Stargate: Continuum" i opowiadał będzie historię w dużej mierze niezależną od historii opowiadanej w odcinkach serialu. Bohaterowie trafią do alternatywnej rzeczywistości, w której program "Stargate" został wymazany z kontinuum czasoprzestrzennego. Tymczasem na orbitę okołoziemską dociera złowroga flota goa'uld. :D :D :D Studio MGM
Stronki dla fanów Stargate SG-1 i Stargate Atlantis
www.thescifiworld.net
http://gwrota.com/
[img:632679195e]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:632679195e][/quote:632679195e]
[color=green:632679195e]...jak chcecie to mogè Wam te dwa fimy opowiedzieç [/color:632679195e]
Żyć i kochać w biegu,umrzeć z mieczem w dłoni
Wysłany: 2011-01-07 10:48 Zmieniony: 2011-01-07 16:39
Dzięki Aliss, już widziałem te dwie kinowe wersje, na dzień dziszejszy mam wszystkie sezony, Stargate SG-1, Stargate Atlantis, no i oczywiście te dwie wersje kinowe
[color=BLUE:be1aaf1a38]Stargate Atlantis - [/color:be1aaf1a38] [color=YELLOW:be1aaf1a38] Music by Nightwish[/color:be1aaf1a38]
[img:be1aaf1a38]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:be1aaf1a38]
Wysłany: 2011-01-07 12:20
A moze kto$ jeszcze nie widzia£ ...?
Wysłany: 2011-01-08 11:28 Zmieniony: 2011-01-08 11:46
No i stało się niestety
[color=YELLOW:9ec5a1940b]Koniec Stargate Atlantis[/color:9ec5a1940b]
SciFi Channel zadecydował aby zakończyć Stargate Atlantis na piątym sezonie.
Reszta historii, ma być podobno opowiedziana w filmie, rozumiem że chodzi o wersje kinową
Na pocieszenie pozostaje nam jeszcze nowy serial :) Stargate Universe, z tej serii posiadam 2 sezony, no prawie drugi sezon :)
Ale i tu wieści są nie najlepsze >
Niestety stało się "Stargate Universe" - zostało anulowane. Stacja SCI-FI nie zamówiła trzeciego sezonu. Przyczyną prawdopodobnie jest słaba oglądalność serialu - notował coraz gorsze wyniki oglądalności. Reszta odcinków drugiego sezonu zostanie wyemitowana w kwietniu 2011 roku. Koniec "SGU" jest również jednoznaczy z końcem (póki co) Świata Stargate. Jedyną nadzieję mogą być filmy które zostały zapowiedziane przez twórców. Ze względu na produkcję Universe nie dostał zielonego światła.Mam jednak nadzieję, że świat Gwiezdnych Wrót powróci do nas niebawem, w nowym wcieleniu :)
[img:9ec5a1940b]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:9ec5a1940b]
Wysłany: 2011-01-08 11:53
A mi nie wiedzieć czemu , podoba się koncepcja Widm , Roju , Królowych ich technologia taka inna, biologiczna i postacie Widm,ich stroje , fryzury, takie drapiezne zachowanie.
Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy
Wysłany: 2011-01-08 12:02
A pro po Vincent,bluźnisz porównując Stargate SG-1, do tego gówna zwanego Star Trek :)
[img:a688cabd8f]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:a688cabd8f]
Wysłany: 2011-01-08 13:00
[quote:3a0c3b71bd="HardKill"]A pro po Vincent,bluźnisz porównując Stargate SG-1, do tego gówna zwanego Star Trek :)
[img:3a0c3b71bd]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:3a0c3b71bd][/quote:3a0c3b71bd]
Zgadzam siè z HardKillem,tyle ze to nie by£o bluznierstwo juz a raczej herezja....
Wysłany: 2011-01-08 14:06
Jestem fanem obydwu i muszę uczciwie stwierdzić, ze wiele z tego co powiedziano w SG1, wcześniej było już w TNG, DS9 i VOY. ST nie jest absolutnie gównem, po prostu nie każdy potrafi go odbierać.
Co nas nie zabije, to nas sponiewiera.
Wysłany: 2011-01-08 14:23 Zmieniony: 2011-08-27 19:14
No nie wiem,,być może...? ja jednak nie toleruję ST'ka pod każdym względem,jak dla mnie jest zbyt komiksowy, a SG-1 i SG Atlantis jest bardziej, nie wiem jak to nazwać..? taki bardziej powiedziałbym realistyczny, no cosik takiego :)
FreddyKruger, a co tu takiego w odbiorze ST'ka ,albo coś ci się podoba, albo nie, ot i tyle
Nie każdy,to może, nie chwytać (odbierać) ale filmy F.Felliniego :)
Od wczoraj lukam sobie na pierwszy sezon SG Universe, nie jest to co prawda to samo co,SG-1 i Atlantis, ale powoli SGU rozkręca się .
Obecnie jestem w trakcie oglądania drugiego sezonu SG Universe :)
[img:99e2222b5e]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:99e2222b5e]