Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Cyrki w polityce. Strona: last

Wysłany: 2007-09-02 00:46

Prawdziwy cyrk to oglądałam właśnie na TCM: "Freaks" z 1932r. Kiedyś robiłam prelekcję na temat "Prawdziwych potworów" i niesamowicie było zobaczyć ludzi, o których opowiadałam, "na żywo".

Koniec offtopa.

W Lublinie nie mam telepudełka, ale wystarczy, że przyjadę do Gdańska, obejrzę jeden program informacyjny i mam dość. Ostatnio osoba mieszkająca w USA (ach, znów ten cudowny Zachód... ŻART, ŻART!! ; )) powiedziała, że u nich w programach informacyjnych nie politykują tak. Oczywiście, nikt nie mówi że u nich nie ma afer czy wzajemnego podkładania sobie świń - po prostu nie ględzi się o tym tyle. To mnie zaciekawiło, bo myślałam, że to wszędzie tak jak u nas :D A tu się okazuje, że akurat my się lubimy babrać w tym szambie (nie mylić z perfumerią ;P ). Ciekawe, jak w innych krajach?

Nie wiem, czy nasi politycy są jacyś wybitni pod względem obciachu, czy też to nic nadzwyczajnego w świecie. Może po prostu faktycznie TV zbyt wiele nam tego serwuje. Z drugiej strony, skoro się dużo dzieje, to dużo pokazują, jak dużo pokazują, to dużo ględzą, a jak dużo ględzą, to ludzie mają dość. Są zmęczeni. Oglądając serwisy informacyjne można pomyśleć, że Polska to tylko ul. Wiejska w Warszawie. Prawie dobrze, że się dwa samoloty zderzyły, to TVN 24 ma drugi temat, obok kolejnej afery, którym może przez parę dni zapychać ramówkę.

Może dla odmiany ja przestanę ględzić, chyba zbyt zmęczona na to jestem. :?

Wysłany: 2007-09-02 09:58

ja powiem krótko: dość : )
i chyba kazdy bedzie wiedział czego :P

wolę oglądać wiadomosci o kolejnych pięcioraczkach czy kózce z dwoma ogonami niz ciągle to samo..
te bzdety zżeraja 3/4 jak nie wiecej, informacji :/

bo całą kwestie sytuacji to ja w ogole pomijam.. gówniarze którym dano władze do łapy i tyle..

Wysłany: 2007-09-02 10:40

Nenar (Anciliae)
Nenar
Bielsko-Biała / Gliwice

Paskievicz skoro masz dośc to po co zaczynasz ten temat na forum? Chyba, ze jednak chcesz to roztrącac ... a oficjalnie nażekac, ze już nie możesz słuchac o tym

Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat ... i tak wszyscy umrzemy

Wysłany: 2007-09-02 12:03

Z całym szacunkiem, ale zakładanie tego tematu było najzupełniej bezcelowe. Znasz może jakąś chociażby jedną osobę, która popiera działania naszych polityków w 100 %?

No chyba, ze dreszczyk emocji będzie powodować to czy więcej osób ma to gdzieś czy ma dość oglądania jak to określiłeś "telenoweli".

Jest rzeczą jasną, że każdy ma już dość powtarzających sie od początku tej kadencji albo i nawet wcześniejszych afer, obietnic nie mających pokrycia czy już nawet widoku polityków.
Bo nawet kabareciarze są pozbawiani pracy, bo gdy wyśmiejemy rzecz samą w sobie śmieszną to zakrawa to o tragedie.

[url=http://www.lastfm.pl/user/slashy_dp]Chasing the sun[/url] [img:446aba9c11]http://img209.imageshack.us/img209/1863/sig02aslashylo4.jpg[/img:446aba9c11]

Wysłany: 2007-09-02 12:04

Ostatnio gdy rozdawałem nowe wydanie "Samorządna Rzeczpospolita" starsza pani do mnie podeszła zapytała się czy jest coś o Kaczyńskich napisane ? ja odpowiedziałem że jakaś wzmianka o nich jest, a ona wzieła gazetkę i powiedziała że oni są <dosłownie> "Popier..leni"

A well-tied tie is the first serious step in life.

Wysłany: 2007-09-02 13:23

margott (Bicz)
margott
Piekary Śląskie

[quote:deb3fff874="Geffer"]Ostatnio gdy rozdawałem nowe wydanie "Samorządna Rzeczpospolita" starsza pani do mnie podeszła zapytała się czy jest coś o Kaczyńskich napisane ? ja odpowiedziałem że jakaś wzmianka o nich jest, a ona wzieła gazetkę i powiedziała że oni są <dosłownie> "Popier..leni"[/quote:deb3fff874]

to powiem tylko że bardzo dobrze ich podsumowała. Zresztą to nie tylko ich dotyczy... Wszystkie te partie które namnożyły się nie wiadomo po co, a chcą jednego: władzy i pieniędzy, są sobie równe... Każdy obsmarowuje każdego krótko mówiąc. Już chyba 3/4 obywateli nie wie komu wierzyć. Ten mówi to, ten co innego i niby oboje mają rację... Koszmar, cyrk na kółkach.

Komisje śledcze to zakładają u nas od czasów Kwacha pod byle pretekstem.
Jak ktoś komuś nie spasuje wędruje od razu do prokuratury.
Co nam się tu niedługo zrobi?
Nowa lepsza komuna, o!

(nawiązując do podobnego tematu- i jak tu być patriotą i o co walczyć? Za Kaczyńskich? Giertycha? Ziobro?)

"Kto ma miękkie serce, musi mieć twardą dupę"

Wysłany: 2007-09-02 20:47

Chce aby to wszystko wreszcie się skończyło, jednocześnie staram sie być na bieżąco z informacjami i cały czas czekam na dalszy postęp tej telenoweli. Osobiście wiem komu wierzyć i wierze co nie zmienia faktu, że cała reszta jest w ogóle nie wiarygodna. Oczywiście wszyscy za granicą nie mogą wyjść z podziwu co tu sie wyrabia i pewnie tak samo niecierpliwie czekają na dalszy bieg wydarzeń no i oczywiscie na sensowny koniec.

Dopóki polacy nie nauczą sie chodzić na wybory i sensownie wybierać swoich przywódców kraju to nie ma o czym rozmawiać. Uważam, że obowiązkiem obywatela jest pójsć na wybory. A jeśli nie ma na kogo głosować, to wrzucić choćby nawet pusty głos. Ale niech pójdzie i zrobi to co dla jego własnego kraju sie liczy. Tyle sie mówi o ptariotyźmie, a przyjdzie co do wyborów i co? I gdzie ten zasrany patriotyzm? Gdzie Ci wyborcy? Nawet jeśli ktoś leży w szpitalu albo nie ma rąk powinien mieć możliwosć zagłosowania choćby nie wiem jak bardzo to było skomplikowane. Osobiście nie uważam sie za takiego przysłowiowego patriote ale odkad mam prawo, chodze na wybory i chodzić będe. Choćbym sie miał zesrać to pojde :!:

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Wysłany: 2007-09-02 22:44

[quote:91a0959e0a="KostucH"] Choćbym sie miał zesrać to pojde :!:[/quote:91a0959e0a]

I nawet miałbyś czym się podetrzeć! Ale lojalnie ostrzegam, że karta do głosowania jednak kiepsko się nadaje na papier toaletowy bo słabo chłonie :twisted: :mrgreen:

Wysłany: 2007-09-03 23:33

[quote:3e80b60cdd="Alpha-Sco"][quote:3e80b60cdd="KostucH"] Choćbym sie miał zesrać to pojde :!:[/quote:3e80b60cdd]

I nawet miałbyś czym się podetrzeć! Ale lojalnie ostrzegam, że karta do głosowania jednak kiepsko się nadaje na papier toaletowy bo słabo chłonie :twisted: :mrgreen:[/quote:3e80b60cdd]A niech słabo chłonie i niech śmierdzi na potęge ale oddać glos w wyborach musze i nie ma gadania.

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Wysłany: 2007-09-04 06:12

[quote:a65e10f969="KostucH"][quote:a65e10f969="Alpha-Sco"][quote:a65e10f969="KostucH"] Choćbym sie miał zesrać to pojde :!:[/quote:a65e10f969]

I nawet miałbyś czym się podetrzeć! Ale lojalnie ostrzegam, że karta do głosowania jednak kiepsko się nadaje na papier toaletowy bo słabo chłonie :twisted: :mrgreen:[/quote:a65e10f969]A niech słabo chłonie i niech śmierdzi na potęge ale oddać glos w wyborach musze i nie ma gadania.[/quote:a65e10f969]

A nie przyszło Ci do głowy, że taki "gówniany" głos będzie g... nieważny? :P

Wysłany: 2007-09-04 06:53

Ja już nie nadążam...

Wysłany: 2007-10-24 15:23

ja powiem krótko: polityki nigdy nie będe mial dość! to mnie kręci! to moje zainteresowanie zaraz po muzyce oczywiście!

"Niech Mrok bedzie z Wami"

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło