Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Polski Internet jest nielegalny. Strona: last

Wysłany: 2007-08-30 06:40

LOL.

Tak sobie myślę czy mnie to też dotyczy, bo swoje stronki mam w domenie .org

Fuck you dude!

Wysłany: 2007-08-30 07:33

nie to juz przesada - istna paranoja :evil:
a jak tam stoi sytuacja z DP :?: :!:

http://imperiummetalu.pl/

Wysłany: 2007-08-30 07:49

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

eeee już jakieś pół roku temu o tym czytałam gdzieś, chyba w "Polityce", więc mnie to nie zaskakuje... Przepis jest absurdalny, bo nakłada odpowiedzialność tam, gdzie nie można jej wyegzekwować często. I w sumie wali mnie jaka jest sytuacja z DP

TO ja jestem redaktorka naczelna? LOL 8O :twisted: :D
Co za awans :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Będzie co wpisać w CV 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Wysłany: 2007-08-30 07:59

[quote:214fe1d0d4="minawi"]I w sumie wali mnie jaka jest sytuacja z DP
[/quote:214fe1d0d4]
grunt to dobre podejscie :wink: :twisted:

http://imperiummetalu.pl/

Wysłany: 2007-08-30 09:52

Death_Dealer (Bicz)
Death_Dealer
Gdańsk/ Włocławek

Polska się cofa =) Aż nie moglam uwierzyć w to co czytałam

Schuld und Sühne

Wysłany: 2007-08-30 10:00

O moj Boze... Jestem kryminalistka :twisted:

[url=http://www.lastfm.pl/user/slashy_dp]Chasing the sun[/url] [img:446aba9c11]http://img209.imageshack.us/img209/1863/sig02aslashylo4.jpg[/img:446aba9c11]

Wysłany: 2007-08-30 10:22

Popatrzcie na to z innej strony..
Wzbogacilismy sie o cala mase dziennikarzy, redaktorow, sekretarzy redakcji..

Wysłany: 2007-08-30 10:42

[quote:6e8daae86b="amaimon"][quote:6e8daae86b="minawi"]I w sumie wali mnie jaka jest sytuacja z DP
[/quote:6e8daae86b]
grunt to dobre podejscie :wink: :twisted:[/quote:6e8daae86b]

No nie?? 8) Cóż za ciepłe słowa Rady Naczelnej DP. Mrrr..... :twisted:

Koniec i bomba, a kto czytał, ten trąba ! Witold Gombrowicz.

Wysłany: 2007-08-30 13:42

eee... dla mnie to po prostu "sranie". Wątpię, czy będą to egzekwować. to po prostu jest absurd, i przebija Romana ze wszystkimi pomysłami dot. szkolnictwa.

Rozmyślanie o śmierci - jest rozmyślaniem o wolności. -Jim Morrison

Wysłany: 2007-08-30 14:22

Pojdziecie siedziec fstrentni szatanisci ot co

-------------------
She Wants Revenge-Us

united we stand divided we fall

Wysłany: 2007-08-30 15:57

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

Władza ma to do siebie, że się zmienia - u nas nader często, więc nie ma się co Kaczek obawiać, a co ma powiedzieć taki Wałęsa, który podobno wyzwał Kaczuchy od kryminalistów i kazał iść siedzieć (byle tylko nei znosić jajka ).

Przepis absurdalny to długo się nie utrzyma.
Przypomina mi to przepis wprowadzony na zaledwie 2 tygodnie przez PKP jakieś 3 lata temu, że trzeba płacić w pociągu - który z natury swojej przewozi ludzi z bagażem, bo raczej mało kto jeździ bez niczego - za bagaż, a za taki który się nie mieści w rpzedziale jeszcze dodatkowo. Tak to rozsierdziło i zbulwersowało ludzi, że cofnęli głupi zapis po krótkim czasie.

Wysłany: 2007-08-30 15:59

O, widzę, że nie zdążyłam z nowinką. Bu, nie ma to jak nie mieć internetu

Artykuł na prawo.money.pl TUTAJ

[quote:232ff45b8b="minawi"] I w sumie wali mnie jaka jest sytuacja z DP 8)[/quote:232ff45b8b]

Minawi, nie byłabym taka siup-do-przodu, bo tak naprawdę ta sprawa może bardzo Wam/nam życie utrudnić. Głównie z powodu odpowiedzialności, jaką teraz można obciążyć redaktorów za wypowiedzi internautów. A Dark Planet nie jest portalem nadmiernie kato/kaczo-lubnym. Witaj, cenzuro! :twisted:

Wysłany: 2007-08-30 16:04

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

Kurde, pisałam posta w odpowiedzi na Twój post, Alpha-SCo, a jakimś cudem pojawił się wcześniej :lol: :lol: :lol:

Wysłany: 2007-08-30 16:23

Bo swój napisałam od nowa, bo był brzydki, to się jakoś rozminęły nasze posty

Tak, władza się zmienia, ale kwestia kiedy i czy się przepis zmieni, to już inna sprawa. Może to potrwać długo. A problemem jest to, że stanowi on piękną podkładkę dla tych, którzy bardzo chcieliby się przyczepić. To woda na młyn takich oszołomów jak np. pan Nowak.

Wysłany: 2007-08-31 14:14 Zmieniony: 2007-08-31 14:20

To, że jak, na przykład, na forum ktoś napisze "Kaczorek jest be", tylko w ostrzejszych słowach, to administratorzy i moderatorzy mogą mieć kłopocik za to, że w ich "gazecie" obrażana jest głowa państwa. A, moim zdaniem, goci generalnie do miłośników kato-prawicy nie należą. Za to Kaczorki bardzo pilnują tego, by się o nich brzydko nie mówiło :)

Więc albo będzie się grubo cenzurować albo można wpaść w tarapaty. Jak nie spojrzeć - niefajnie.

Czarnowidztwo jest chyba jedną z moich największych wad (Oj, to ja mam jakieś? )

Wysłany: 2007-08-31 14:20

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

Alpha-Sco, uważaj, bo właśnie weszłaś w polemikę z Panem :wink:
A to może grozić obopólnym niezrozumieniem

Tak czy siak - ta władza jest szczególnie wrażliwa na sądy krytyczne pojawiające sie we wszelkich mediach, więc dlatego też do niej sie nawiązuje w tym temacie, czyż nie? :)

Wysłany: 2007-08-31 14:24

[quote:398c02f170="minawi"]Alpha-Sco, uważaj, bo właśnie weszłaś w polemikę z Panem :wink:
A to może grozić obopólnym niezrozumieniem :)[/quote:398c02f170]

Oj, przepraszam, nie zauważyłam z kim polemizuję! No i z góry jestem na przegranej pozycji... Ale jak wykupię jaki mały odpuścik i dorzucę wekselek na budowę jakiegoś sanktuarium, to może Pan się nie obrazi? :twisted:

Wysłany: 2007-08-31 15:54

Death_Dealer (Bicz)
Death_Dealer
Gdańsk/ Włocławek

[quote:a565ca1c06]jestesmy zaraz po ciemnogrodzie[/quote:a565ca1c06] A mnie czasem się wydaje ze nawet ciemnogród jest bardziej nowoczesny od Polskiego rządu

Schuld und Sühne

Wysłany: 2007-09-01 09:23

Może warto w takiej sytuacji poprzeć tę inicjatywę?

http://www.partiapiratow.org.pl/

Pozdrawiam :)

Co pan robi? -Czekam na siebie.

Wysłany: 2007-09-01 12:23

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

Tu nie chodzi o odpowiedzialność za własne słowa. Tu chodzi o sztywny, niepraktyczny, kolejny biurokratyczny zapis, co on właściwie ma dać? W ten sposób to np. pani Zosia z Wielkiej Wólki stworzy sobie stronę, na której będzie zamieszczać własne przepisy na ciasta i ma już byc redaktorem naczelnym? A jeśli zamieści przepis na złe ciasto to będzie pociągnięta do odpowiedzialności? Podaję absurdalny przykład dotyczący tego absurdalnego zapisu.

Całkowita odpowiedzialność za każdego użytkownika i każde jego słowo na portalu liczącym parę tysięcy dusz, jest po prostu niepraktyczny. Myślę, że to już jest wystarczający argument. Oczywiście Pan zapewne znajdzie swój antyargument, tylko się dziwię, że Panu się chce tak je wyciągać jak z rękawa i zawsze w sumie wychodzi na to samo - wszyscy myślą tak, to "ja" będę myślał inaczej.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło