Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Nieodwracalne. Strona: last

Nieodwracalne Wysłany: 2007-08-23 16:23

Khamill (Anciliae)
Khamill
Toruń/Września

Jak w temacie, widzial ktos ten film ?? Jesli tak to co o nim myslicie ?? Ponizej podaje link do ciekawej recenzji, jesli ktos chce sie dowiedziec czegos wiecej to prosze czytac:
http://www.europaeuropa.pl/rc/rc_0301302.php

...miej żabę zawsze pod ręką

Wysłany: 2007-08-23 17:38

Khamill (Anciliae)
Khamill
Toruń/Września

No film jak dla mnie dobry i ciekawy, choc momentami hmm oblesny... :F ale i tak uwazam ze warto obejrzec

...miej żabę zawsze pod ręką

Wysłany: 2007-08-23 20:18

Generalnie rzecz na jeden raz, to nie jest cos do czego sie wraca, ale obejrzec warto ... jak ktos nie lubi mocnego, brutalnego kina to raczej powinien sobie odpuscic, jest pare konkretnych scen, juz na dzien dobry dostajemy niezle po ryju hehe, nie dziwie sie, ze na ten obraz do kin wpuszczali od 21 lat :wink:

---------------
Strata-The Dotted Line ...

united we stand divided we fall

Nieodwracalne Wysłany: 2007-08-23 22:09

fakt, film jest momentami mocny (np. akcja z gaśnicą lub scena gwałtu), ale ogólnie, moim skromnym zdaniem, to nic specjalnego. pomysł ciekawy, ale robi wrażenie tylko za pierwszym razem

Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning...

Wysłany: 2007-08-24 05:07

Mammawombwomb (Bicz)
Mammawombwomb
Torun/Houston/Buenos Aires

Dobry film. Na pewno nie na pierwsza randke. :evil:

Jestem pasazerem na statku Ziemia.

Wysłany: 2007-08-24 06:33

eee, chyba nie lubię tego nurtu we francuskim kinie... wolę wczorajszy Grindhouse. Momentami też makabryczny, ale przynajmniej bardzo komiczny :)
Do podobnego worka na śmieci co Nieodwracalne wrzucam też francuskie perełki kinowe jak Gwałt i Dobermann

Fuck you dude!

Wysłany: 2007-08-24 07:21

Dosyć mocny filmik, a scena gwałtu niezbyt apetyczna, a dokładniej mówiąc brutalna jak diabli. ja miałem film po francusku, więc nic nie rozumiałem co gadają, ale z tego co odczułem to bardzo ... psychologiczny.

.

Wysłany: 2007-08-24 08:27

...no ja tez sporo o nim slyszalem wiec chyba na weekend sobie pozycze bo kumpel na Dvd ma :twisted:
a co do podobnych filmow to czy widzail ktos:
"Cannibal Holocaust" :?: :!:

http://imperiummetalu.pl/

Wysłany: 2007-08-24 11:47

Jedna z najbardziej (chyba) wiarygodnych scen gwaltu w historii kina. To kulminacja tego filmu.

Przerazajace co nieco 8)

Wysłany: 2007-08-24 12:47

Inyaloome (Bicz)
Inyaloome
Poznań / moje

Moim zdaniem, poza zamierzeniami rezysera i pokazaniem okrucieństwa przemocy w różnej postaci-to ten film jest nudny i po prostu mało ciekawy. Poza tym scena gwałtu -z niezbyt dobrą aktorką M.B. - jest przerysowana i ...sucha...
A prawda jest jedna-nie chciałabym zostać tak potraktowana... :evil: (musiałabym zdjąć szpilki i spierdal...ć :twisted: )

8)

Mon Mari...666 [img:dd992acbb5]http://img2.epuls.pl/images/smilies/mood_vampire_big.gif[/img:dd992acbb5] ...^V^

Wysłany: 2007-08-24 16:41

Uważam Monikę Belucci za dobrą aktorkę, bardzo lubię jej kreacje (polceam: "Malenę"). Zresztą, jest jedną z moich ulubionych aktorek.

Film oglądałam dawno, ale faktycznie, wydał mi się nudny. Może dlatego, że wszyscy z takim napięciem czekali na scenę gwałtu , że cała reszta wydawała się dłużyć. A owa wspomniana scena naprawdę robi wrażenie, jest realistyczna i jakoś bardzo wyraziście unaocznia, jak wygląda gwałt i jaki jest niefajny. Oooczywiście zależy kto i o jakich gustach ogląda

Wysłany: 2007-08-24 17:32

paTh (Bicz)
paTh
Eternal Chaos

Oglądałem ten film w okresie kiedy siedziałem w wawie.

Wyglądało to tak, że zamówiłem dwie duuuże pizze z telepizzy,
rozwaliłem się na łóźko i ogladałem.

Jedyne co mogę zarzucić to fakt, iż telepizza ma niedobre sosy.
Jakieś takie wodniste i do niczego.

To chyba najbrutalniejsza rzecz jaka mnie tamtego wieczora spotkała.

A Panna Deva patrzyła na mnie z podziwem jak można coś przełknąć w trakcie takiego filmu.

Jak dla mnie film żenada.
Chodziło chyba tylko o to żeby ludzi tą sceną gwałtu poruszyć a reszta to tylko otoczka.

P.S: a to do autora postu: Ty żulu niewyjęty a mnie żeś się nie zapytał czy nie oglądałem.Sam wiesz że ja kinoman na wieki wieków amen xD

Wysłany: 2007-08-24 21:14

Mammawombwomb (Bicz)
Mammawombwomb
Torun/Houston/Buenos Aires

[quote:21dc06e749="Inyaloome"]Moim zdaniem, poza zamierzeniami rezysera i pokazaniem okrucieństwa przemocy w różnej postaci-to ten film jest nudny i po prostu mało ciekawy. 8)[/quote:21dc06e749]

Bo moze potrzeba troche intelektu, aby go zrozumiec?

Jestem pasazerem na statku Ziemia.

Wysłany: 2007-08-24 21:50

paTh (Bicz)
paTh
Eternal Chaos

Intelektu??

To znaczy że intelekt ewoluuje wraz z ludzką głupotą.
Ponieważ jeszcze kilka lat temu taki film nie byłby dopuszczony do publicznego obiegu.

O tym że ludzie ciągną do takich filmów świadczy raczej degeneracja społeczeństwa, które potrzebuje coraz to nowych bodźców.

A to z tego względu, iż to co niedawno szokowało, teraz jest puszczane na kanałach dla dzieci.

Brzydzimy się brutalnością, gwałtami a jednak ciągniemy do tego.

I to jest sprawa "wysoce rozwiniętego" intelektu??

Moim zdaniem jedynie zezwierzęcenia...

Wysłany: 2007-08-25 06:27

Większość ludzi obejrzała ten film ze względu na okrzyczaną brutalność i osławioną scenę gwałtu. Przyznaję, że sam też obejrzałem aby zobaczyć czemuż to ludzie mdleli w kinach. A sam film? Ani nie zmuszający do reflesji, ani jakiś porywający fabulą. Po prostu zwykła opowiastka jakich kręci się mnóstwo i które przechodzą bez większego echa.

Wredne, złośliwe i uparte bydlę. ;-)

Wysłany: 2007-08-25 08:39

[quote:7c8c60fdf8="paTh"]A to z tego względu, iż to co niedawno szokowało, teraz jest puszczane na kanałach dla dzieci.
[/quote:7c8c60fdf8]

Załóż o tym nowym temat to napisze dłuuugą wypowiędź co o tym myślę. (oczywiście nie zgadzam się z Tobą :D)
Pozdrawiam.

A film widziałem i jak większość osób już stwierdziło miał on jedynie szokowac sceną gwałtu. Nic więcej w tym filmie nie było godne zbytnio uwagi... :/

Film miał szokować - szokował. Wszystko się więc udało.

Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D

Wysłany: 2007-08-25 17:31

paTh (Bicz)
paTh
Eternal Chaos

Te słowa były lekką przenośnią dla obecnej sytuacji.

A co do tematu, to nie ma problemu by ktokolwiek inny go założył.
Mnie ten temat nie nurtuje i nie interesuje.

Dziś na względzie mam wieczorne spotkanie integracyjno - negocjacyjne połączone z degustacją, na które niezwłocznie sie wybieram.

miłego wieczorka ^^

Wysłany: 2007-08-27 12:28

Inyaloome (Bicz)
Inyaloome
Poznań / moje

[quote:00847b496d="Mammawombwomb"][quote:00847b496d="Inyaloome"]Moim zdaniem, poza zamierzeniami rezysera i pokazaniem okrucieństwa przemocy w różnej postaci-to ten film jest nudny i po prostu mało ciekawy. 8)[/quote:00847b496d]

Bo moze potrzeba troche intelektu, aby go zrozumiec?[/quote:00847b496d]

Uwielbiam takie osądy! :twisted: I nie uważam by brakowało mi intelektu. :wink:
A film ten był prosty jak konstrukcja cepa-więc każdy go zrozumieć mógł. :twisted:
Takie jest po prostu moje zdanie-szkoda czasu na takie filmy... :wink:

Mon Mari...666 [img:dd992acbb5]http://img2.epuls.pl/images/smilies/mood_vampire_big.gif[/img:dd992acbb5] ...^V^

Wysłany: 2007-08-27 21:16

Podkreslę tu jedynie tezę, która padła w opinii kilku osób - film dobry, ale na jeden raz. Właściwie nie ma do czego wracać. Gra aktorska świetna, bardzo sugestywna - cóż, zawodowstwo. Historia, dla mnie banalna. Ubarwiona rzecz jasna brutalnością (nawet ja musiałam odwrócić oczy w dwóch momentach) i odwróconą chronologią.
Obejrzeć można, warto nawet. Szału nie robi. :wink: Podziwiam Monice B. rola niezbyt przyjemna i chyba jakoś zniknęła w jej bogatej filmografii.

I can't look it in the eyes Seconal, Spanish fly, absinthe, kerosene... Cherry flavored neck and collar I can smell the sorrow on your breath, The sweat, the victory... and sorrow The smell of fear, I got it

Wysłany: 2007-08-31 15:18

[quote:d2a21deda9="Kapitan_Mineta"] Wyjaśnienie tego, że takie sceny przyciągają jest proste - większość facetów chciałaby tak potraktować kobietę, ale nie przyznają się do tego nawet przed samymi sobą. Nie przeczę, kręcą mnie takie rzeczy, ale raczej nigdy bym tego nikomu nie zrobił, bo nie jestem jakimś skurwielem. Więc mogę sobie tylko o tym myśleć albo to oglądać. Oczywiscie nikt się tu ze mną nie zgodzi i wszyscy będą oburzeni, mimo że gdzieś tam głęboko w sobie myślicie (faceci) tak samo jak ja :roll:[/quote:d2a21deda9]

I tu się mylisz, Minetko :twisted: Ja się zgodzę. Są powody, dla których takie sceny przyciągają i to, o czym piszesz, na pewno jest jednym z nich, jeśli nie głównym. Zresztą, nie raz i nie dwa czytałam, że same kobiety bardzo często marzą o tym, by zostać... no, przynajmniej wzięte siłą. :) Oczywiście absolutnie nie twierdzę, że to, co kobieta sobie wyobraża a to, jak gwałt wygląda w rzeczywistości w jakikolwiek sposób sobie odpowiada. Po przeżyciu prawdziwego gwałtu raczej każda kobieta skończyłaby się zabawiać tego typu marzeniami erotycznymi. Nie mniej uważam, że wiele kobiet, nawet jeśli boi przyznać się choćby przed sobą, lubi o tym marzyć.

[quote:d2a21deda9="Kapitan_Mineta"]Więc mogę sobie tylko o tym myśleć albo to oglądać. [/quote:d2a21deda9]
Cóż, kapitanie, nie pozostaje nic innego, jak znaleźć kobietę o odpowiednich preferencjach :) Przecież są takie. :twisted:

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło