Wysłany: 2009-01-10 12:08
Mary E. Wilkins Freeman "Zagubione duchy" :)
Wysłany: 2009-01-12 17:36
[quote:9f392fe01e="Kirie"]Ja właśnie zaczęłam "Kiedy Bóg zasypia" Rafała Dębskiego. Wciąga jak głębokie bagno Gorąco polecam!
Dla smaczku i ogólnego poglądu co to za pozycja, cytuję: "Kiedy Bóg zasypia słychać lament nieszczęśników rozszarpywanych przez strzygi, ożywieńców, dziwożony czy południce, prócz ciała wyżerające i duszę (...) Kiedy Bóg zasypia... Ty nie zaśniesz. Do kartki ostatniej. A i później lęk Cię nie opuści (...) Spokoju nie zaznasz pomyślawszy nawet, że to wszak za Piastów wszystko się działo."[/quote:9f392fe01e]
ha, znam, znam, BARDZO dobrze 8)
polecam Tegoż Autora Łzy Nemezis, teraz ma wyjść wydanie z opowiadaniami (nie tylko dla zafascynowanych klimatem Assasin's Creed), ale przede wszystkim Gwiazdozbiór kata - absolutnie obowiązkowo!
pozdrawiam, Kirie :)
ja w tym tygodniu (poza sesyjnymi lekturami): Pablo Neruda, Sonet LXXXI
http://www.poemhunter.com/poem/sonnet-lxxxi/
oraz Song of Fairies Robbing an Orchard pióra Jamesa Henry'ego Leigh Hunta
http://www.poemhunter.com/poem/song-of-fairies-robbing-an-orchard/
a także wspaniałą Ednę Millay :)
odrobina poezji :)
"wybrednie w różach wymarzając kolor czarny"
Wysłany: 2009-01-13 12:32
"Pantaleon i Wizytantki" Mario Vargas Losa.
Taki ot humor przesycony sexem:))). Troche rubasznego dowcipu dla każdego.
Wysłany: 2009-01-13 14:38
A ja niestety czytam ostatnio tylko literaturę zawodową : Thinking in Java, Head First Servlets & JSP i tutoriale na necie :)
Suffer the pain of discipline or suffer the pain of regret!
Wysłany: 2009-01-13 17:31
andrzej pilipiuk - 'oko jelenia. srebrna łania z visby'
tom drugi najnowszej książkowej serii [miała być trylogia, ale w przygotowaniu jest już 4 tom :P] wielkiego grafomana. trochu jestem rozczarowana, bo powieść mdława i mało porywająca.
life * is a state * of mind
Wysłany: 2009-01-13 18:44
W tym tygodniu będzie Analiza Matematyczna. Autora nie pamiętam. Książka napisana dość niezrozumiałym językiem i strasznie ryjąca beret :D Cieszę się na samą myśl :D
"Nagość, phoszę państwa, jest demagogiczna, jest wphost socjalistyczna, bo i cóż by było, gdyby gmin odkhył, że nasza dupa taka sama?!"
Wysłany: 2009-01-13 19:43
a w tym tygodniu znowu pan Turowski wraca do łask :D Nie ma to jak zgłębianie lektury socjologicznej :roll:
Wysłany: 2009-01-13 19:52
U mnie trochę ciekawiej - "Studia z dziejów filozofii zła", "Dlaczego zło?", no i oczywiście "Historia filozofii", dla odmiany Coplestona :D
On and on we keep growing inside, hopefully for a long, long time...
Wysłany: 2009-01-13 21:27
hehehe
wbrew wszystkim sesjom-presjom (w końcu to już IX):Emil Cioran "Ćwiczenia z zachwytu" :D
i trochę "kolokwialnie": Robert Heinlein "Władcy marionetek" i Lovecraft :)
no i wspaniały Aubrey B. - do oglądania :D :D :D
Wysłany: 2009-01-13 22:00
Ciorana sama z siebie? To się chwali
On and on we keep growing inside, hopefully for a long, long time...
Wysłany: 2009-01-13 22:21
"Senność" Kuczoka, tak na marginesie.
wszystko o Sylvii Plath - do pracy licencjackiej.
notatki z zajęć - na co dzień, żeby życie zbrzydło.
Wysłany: 2009-01-14 00:42
[quote:f484be9bdf="Arantasar"]Ciorana sama z siebie? To się chwali
[/quote:f484be9bdf]
ano :) dzisiaj Ciorany, Watermany i Moleskiny :lol:
@amy: piszesz pracę o Sylvii? a o czym dokładniej? :)
Wysłany: 2009-01-15 17:46
Neil Gaiman "Księga cmentarna" :D
Wysłany: 2009-01-26 12:16
"Pasja życia" Irving Stone. Piękna, bardzo mnie wciągnęła. Ogólnie nie przepadam za biografią, ale ta jest znakomicie napisana. Już dla samego stylu pisarskiego warto po nią sięgnąć.
Wysłany: 2009-01-26 14:58
Po raz trzeci " Imię róży " .
W przelotach jeszcze " Listy starego diabła do młodego" na które czekałam ponad miesiąc :?
Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum.
Wysłany: 2009-01-27 10:29
to, co pan powyżej ;o) choć ciągnie mi się ta saga niemożebnie...
Wysłany: 2009-01-28 08:50
dobrze ze piszcie o tym oku jelenia bo zastanawialem sie czy to czytac , ale po takich opiniach to juz chyba nie mam problemu z wyborem :)
Nigdy nie kłóć sie z idiotą, ponieważ najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a później wygra doświadczeniem
Wysłany: 2009-01-28 10:14
warsztat literacki trochę kuleje, a fabuła straszliwie się ciągnie, choć wciąga. mam mieszane odczucia, ale chyba jednak z przewagą pozytywnych.
Wysłany: 2009-01-28 11:18
[quote:b196ba5911="LadyWitch"]warsztat literacki trochę kuleje, a fabuła straszliwie się ciągnie, choć wciąga. mam mieszane odczucia, ale chyba jednak z przewagą pozytywnych.[/quote:b196ba5911]
ostantnia ksiazka tego typu ktora mnie wciagnela to narrenturm jak by wytrzymala porownanie ?
Nigdy nie kłóć sie z idiotą, ponieważ najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a później wygra doświadczeniem
Wysłany: 2009-01-29 13:02
John Moore Heroizm dla początkujących