Wysłany: 2008-03-17 15:56
Ja testuję japońskie MMORPG które chyba za 100 lat dopiero wejdą na europejski rynek.
jak narazie najbardziej przypadły mi do gustu: Ragnarok Online, Ragnarok Online 2, Holy Beast i Lineage II (gram na serverze Abyss 5x razem z Zyklonem i Kambeiem )
"I'm the goth that's gother than all the other goths" - to nie prawda! ^__^ :D "~~mam słabą pamięć" v.v
Wysłany: 2008-06-17 23:09
ja osobiście polecam Ragnarok online
rozbudowany system postaci jest ^^
Grafika w miare lecz cukierkowa ;]
Wysłany: 2008-06-18 09:10
ja czasem pogram w Knight Online, ale w sumie to nic specjalnego. bardzo standardowe mmorpg
Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning...
Wysłany: 2008-07-06 10:36
ja preferuje Lineage II po wielu przejsciach z MU, Cabalem itp....chociaz doszły mnie słuchy , że jest jeszcze jedna gra godna uwagi - EVE......moi znajomi już od pół roku się w zatracają i hm.....ciekawa ciekawa....
my imagination.......
Wysłany: 2008-10-28 20:43
EVE powiadasz, trzeba sprawdzić, ale i tak raczej nie oderwę się od L2 :]
"I'm the goth that's gother than all the other goths" - to nie prawda! ^__^ :D "~~mam słabą pamięć" v.v
Wysłany: 2008-10-28 21:33
Probowalem WoWa, EVEa, WARa, AoC, Ultime online... ale istnieje dla mnie tylko L2 :] i oczywiscie tylko oficjal. Jesli ktos mowi ze gra w L2 na piracie, to tak na prawde gra w zupelnie inna gre.
The moment of laxity spawns a lifetime of heresy...
Wysłany: 2008-11-06 16:42
Tu masz rację Rakoo, widziałam u kumpla oficjala całkiem inna gra... ach chciała bym mieć tyle czasu co kiedyś :)
Wysłany: 2008-11-06 17:19
Gra na officjalu zaraz mi się kojarzy z botowaniem :wink: Jak tylko będę miał trochę kasy to dołączę do Zyka w Warhammer Online, nawet nieźle wygląda, a gra się podobno ciekawiej niż w L2 :twisted:
Dum Deus calculat, mundus fit.
Wysłany: 2008-11-21 09:34
@Orchidea_Sayomi: duzo sie pozmienialo w nowym L2. Grajac 2-3 godz dziennie mozna juz cos osiagnac :P
@Woland: Z tym WAR online to powiem Ci bywa roznie. Mnostwo ludzi zaczyna wracac z WARa do L2 czy WoWa. Po prostu pomysl pt. WoWhammer sie nie sprawdzil zbytnio. Oczywiscie jest to kwestia indywidualnego podejscia ale liczby mowia za siebie.
Tak czy inaczej WAR i AoC pokazal, ze ciezko jest ludzi przekonac do zmiany gry. AoC przez bugi, WAR przez zbytnie podobienstwo do WoWa.
Wysłany: 2008-11-21 14:56
Ta tylko ciekawe czy 2-3 godziny wystarczą na officjalu, bo gra na privach mi się znudziła :wink:
Wysłany: 2008-11-23 20:10
Wiesz, to zalezy od wielu rzeczy. Od tego co i w jakim czasie chcesz osiagnac, przez wybor postaci, klanu, faktu posiadania buffpeta, doboru spotow, czy umiejetnosci zarobienia kasy na topowe staffy.
Jesli Twoj target to 75 w miesiac to na pewno nie. Jak Twoim celem jest 75 w 4-5 miesiecy to imo jak najbardziej.
Wysłany: 2008-11-23 22:15
O kurde to chyba nie wyrobię z czasem :wink: , ale jak znajdę trochę to na pewno wrócę do zabawy :D
Wysłany: 2008-12-28 02:47
Ostatnio wrocilem do dawnych czasow. Przegralem z samym soba i zainstalowalem L2.
Obecnie poza innymi bardziej strategicznymi grami gram wlasnie w Lineage 2 Interlude. Na jakims polskim, zlagowanym masakrycznie serverze pvp. Ale coz.. nie jest zle:D
Wysłany: 2009-01-10 22:15
Taka mała dygresja - zastanawiam się po co w ogóle grać w MMORPG, jeśli gra się na prywatnych serwerach, które oferują zaledwie ułamek tego, co płatne? A na dodatek są zabugowane.
Przecież to człowieka może zniechęcić... Pomijam, że to po prostu zwykłe piractwo.
Obecnie gram tylko w WoWa, a i to tylko od czasu do czasu. Przez jakiś czas grałem w Warhammera Online, ale szybko mnie ta formuła znudziła. Gra ma potencjał, ale niewykorzystany. Poczekam jakiś czas i spróbuję raz jeszcze.
Myślę nad powrotem do EQ, ale jedynki. To była moja pierwsza MMORPG. Kupiłem ją z ciekawości w jakimś Empiku. Chyba z siedem, osiem lat temu.
Heh, jak zacząłem grać w piątek wieczorem, skończyłem z soboty na niedzielę...
Tak na marginesie - gra ktoś w EQ?
Wysłany: 2009-04-13 10:54
@AndyBlakk
Rzeczywiscie, granie na prywatnych serwerach moze stac sie bardzo zniechecajace. Wieczne bugi, gra dostosowana pod GM, od czasu do czasu serwer zostanie ususniety etc. Jedyna zaleta tego jest,ze mozna darmowo sprawdzic (dluzej niz trial) czy gra nas chociaz troche wciagnie i czy to cos dla nas.
Z drugiej strony, jest duzo osob, ktorych nie stac na Abo, badz maja te wszystkie minusy w ...
Gram w L2 na oficialu - Luna; polecam kazdemu! Moim zdaniem, najwazniejszym jest dobranie sobie odpowiedniego klanu, w ktorym bedzie dobra ekipa. Bedzie oczywiscie duzo grania samemu, jednak wspolne wyjscia, uklady i dobre towarzystwo to podstawa. Majac Venta itp. mozna nie tylko porozumiec sie z party w sprawie gry, ale z ekipa, ktora jest na odpowiednim poziomie prowadzic ciekawe dyskusje...
Nie wyobrazam sobie gry na dluzej, rozmawiajac tylko na czacie, na ktory wiekszosc osob w ogole nie spoglada...
Make the most of now!
Wysłany: 2009-04-20 10:38
Jak na razie nie wrócę do L2 bo expienie było zbyt monotonne i za długie questy były. Dla zabawy zaczęłam testować jedne z nowszych gier mmorpg postawione na Koerańskich i Japońskich serwerach. Ludzie co prawda nie za mili, ale klimat jest utrzymywany na naprawdę dobrym poziomie.
Wysłany: 2009-04-20 11:26
Ja czekam na AIONA :D
Wysłany: 2009-05-03 13:55
[quote:eb98a0d964="Woland"]Ja czekam na AIONA :D[/quote:eb98a0d964]
Hehe ja również poki co pykam sobie w L2 na Gravelandzie dokladnie na servie x13
"..Przed nikim czoła nie chylę Odrzucam te chwile I wszystkie słowa, którymi Złamali, opętali Odrzucam boga, dogmaty, świętości, herezje Odrzucam pustą poezję "
Wysłany: 2009-05-16 21:05
Ja gram w L2 na DN 5x i od wczoraj na Valinorze. Jedynym problemem z tego co widze na pirackich są ludzie -.-
v_v
Wysłany: 2009-05-17 09:48
wczesniej w WoW'a pozniej l2 teraz sobie zrobielm przerwe i czekam na gracje final a pozniej w 2011 na lineage 3 Troszke pogrywam w conana. LotR mi sie niepodoba strasznie biednie zrobiony.