Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Hunter Fest 2007. Strona: 1

Artykuł: Hunter Fest 2007

Hunter Fest 2007 Wysłany: 2007-04-27 13:45 Zmieniony: 2007-04-27 14:00

Hmmm, zastanawia mnie tylko jak bedzie w tym roku...
W zeszłym roku pojechałem na Hunterfest, nie oszukujmy się, na Amorphis, Opeth i Children of Bodom...W sumie miałem mozliwość zobaczenia tylko Amorphisa, gdyz okazało sie że ani Opeth ani Children nie zagra. (pewnie kilka osób zarzuci mi, że przecież mogłem odebrac pieniądze za bilet - tak zgadza sie mogłem, tylko po co przejechałem pół Polski... żeby się dowiedziec, że nie zagrają zespoły na które pojechałem? ).
W tym roku z chęcia wybrałbym się na Hunterfest ponownie, ale jakos nie mam zaufania do informacji, że np Samael potwierdził przyjazd na "festiwal". A jechac znowu kawał drogi żeby się dowiedziec, że zespól/zespoły które pojechałem posłuchac nie zagrają...szkoda mi czasu, pieniędzy i nerwów...
Na wyżej wspomnianej stronie, na liście kocertów nie ma (miejmy nadzieje że po prostu jeszcze nie ma) Polski i Hunterfest Co prawda lista obejmuje daty tylko do 3 sierpnia br.(Wacken Open Air), ale jesli koncert jest potwierdzony wcześniej jak zapewnia Hunter na swojej stronie...
Na oficjalnej stronie Samaela ( http://www.samael.info/rol/tour.htm ) jest za to informacja nastepującej treści : Any gig not listed below can be taken for nothing but a rumor.
Więc w tej chwili nasuwa mi sie pytanie - czy Opeth i Children of Bodom rzeczywiście mieli zagrać w zeszłym roku ? Po przeczytaniu informacji (patrz wyżej) Zastanawiam się czy historia się nie powtórzy. Mam nadzieje że jest to spowodowane tylko opóźnieniami na stronie Samaela i niedługo sie to wyjaśni. Na chwile obecną pozostaje chyba tylko czekac ,może bedzie dobrze... może jednak rzeczywiście Samael zagra na Hunterfest. ( na stronce Kreatora tez nie dostrzegam pozycji Hunterfest).

Nigdy nie kłóć się z debilem...najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później wykończy doświadczeniem...

Wysłany: 2007-04-27 14:00

Samael jest potwierdzony, przynajmniej na stronie Hunter Festu. Póki co, zapewniają tam o przybyciu zespołów, z którymi już ma podpisane kontrakty, czyli:

KREATOR
SAMAEL
WALLS OF JERICHO
HURT
SELF RESPECT
HUNTER
FRONTSIDE
VIRGIN SNATCH
ROOTWATER
TOTEM
RASTA
ARAKAIN

A tak w ogóle to polecam przejrzeć ten wątek:
http://www.darkplanet.pl/RAMMSTEIN-MH-i-SAMAEL-na-HUNTERFEST-07-1563_0.html

Not everyone likes metal... FUCK THEM!!!

Wysłany: 2007-04-27 14:03

w zeszłym roku zapewniali o Opeth i Children a jak wyszło to wyszło. Informacje na Stronie Kreatora i Samaela sprawdzam na bieżąco, jak tylko pojawi sie tam jakas wzmianka o Hunterfest (Bedę wtedy mile zaskoczony) - nie omieszkam jej umieścić . (no chyba że ktoś mnie ubiegnie :D ).

Nigdy nie kłóć się z debilem...najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później wykończy doświadczeniem...

Wysłany: 2007-04-27 14:18

Mam szczerą nadzieję, że sie myle i że festiwal sie odbędzie dokładnie tak jak to jest w planach - przyjadą wszystkie zespoły które sa podane na stronie Hunterfest i będzie dobra zabawa.
A może byc też tak, że im festiwalu w ostaniej chwili nie pozwolą zrobić ze względu na to, ze niektóre zespoły moga nawoływać do satanizmu (jak to ostatnio prawie zrobili z moonspellem). Niezbadane są ścieżki pana.

Wysłany: 2007-05-13 11:13

Dopiero dzisiaj udało mi sie sprawdzić.
Samael oficjalnie potwierdził obecność na Hunterfest 2007. No nie powiem, czuję się bardzo pozytywnie zaskoczony.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło