Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

O tym jak to chcieli odwołać Moonspell w Wawie. Strona: 2

Wysłany: 2007-04-28 16:01

To co robią ci ludzie z odwoływaniem koncertów jest moim zdaniem chore. Tyle mówią i piszą na temat zła i nienawiści w tych koncertach o w ogóle tekstach zespołów a sami powszchnie pokazują swojązłośc i nienawiśc robiąc to co robią. To co z tym krajem robią ( fanatyczni i niezbyt mądrzy ) katolicy tacy jak ci którzy chcieli koncert odwołac budzi we mnie tylko jedno przekonanie lub myśl: „co ja tu jeszcze robię ?”. Tu chodzi tylko o brak szacunku dla innych i klapki na oczach. Aż mi się paszport w kieszeni otwiera jak to widzę. Koncerty napewno będą dalej odwoływane a za parę lat za samo wypowiedzenie słowa "metal" lub słuchanie tego grozić będzie więzieniem. NIEmyślący katolicy niszczą ten kraj.

(nie mam nic do katolików którzy używają mózgu lecz ci którzy żądzą naszym krajem nie posiadają tego narządu)

Wysłany: 2007-04-29 10:44

Teraz ja. Skomentowalem tak sprawe koncertu Moonspella, jak i zmiane artykulu 256 przez pana Wierzejskiego w pewnym artykule, ale spamowal tu nie bede. Wiec tylko parę zdan. Odwolywanie koncertow metalowych to nie nowosc. Zazwyczaj, to odwolywanie wynika z niewiedzy osob ktore do tego nieodwolania chca doprowadzic. Mozna to w sumie tez nazwac ignorancja. Zazwyczaj wynika to z tego, ze ktos gdzie rzuci (zreszta moje ulubione haslo) : xxxx to Szatanisci. I juz mozna byc pewnym ze odezwa sie sami znawcy tematu, ktorzy to zaczna przytaczac przyklady jakoby to dany zespol : jadl koty, gwalcil kozy, poił małolatow. Taki mamy niestety poziom wyedukowania spoleczenstwa na ten temat. I w sumie coz, zrobic. A poniewaz okreslenie "satanista" dziala w Polsce na spoleczenstwo niemal rownie ciekawie jak Żyd, to wystarczy o danym zespole tak powiedziec i juz mozemy byc pewni, ze z koncertem moze byc problem
Co do listy zakazanych zespołow. O wystarczy sobie przypomniec jak np. Vader nie mogl grac w Polsce. Zgadnijcie z jakiego powodu.

To nie moje są słowa, to legenda ludowa.

Wysłany: 2007-05-05 13:22

[quote:e7752d69e6="Diabolek"](...) A poniewaz okreslenie "satanista" dziala w Polsce na spoleczenstwo niemal rownie ciekawie jak Żyd, to wystarczy o danym zespole tak powiedziec (...)[/quote:e7752d69e6]

Miejmy nadzieje ze żaden pokroju wierzejskiego nie przegląda takich for, bo za niedługo nie usłyszymy ze jakiś zespół heavy metalowy jest satanistyczny tylko satanistyczny i grają w nim żydzi... Wtedy pewno oprócz mocherów skandujących ze sataniści (choć mochery też żydów nie lubią) bedzie taki zespół miał kiboli na karku...
Najbardziej mnie martwi że o tym wielkim i złym wydarzeniu jak ten koncert nie mówili w żadnych wiadomościach oprócz tych w TV Trwam, a nasi rządzący (pani prezydent) chciała to odwołać choć nie spotkało sie to z wielką odezwą od narodu (choć może sie myle)

http://www.lastfm.pl/user/Zwierzax

Wysłany: 2007-05-13 01:47

Dobrze, że nie odwołali, szkoda tylko, że nie byłem bo koncert świetny podobno był...

Wysłany: 2007-05-16 16:34

To, że próbowali odwołać zresztą z idiotycznego powodu, to mnie to wcale nie dziwi, jednak cieszmy się, że nie odwołali. Ale swoją drogą dalej będą takie akcje robione, bo zawsze jak zespól będzie z mroczniejszych klimatów, to już satanistyczny.

Wysłany: 2007-05-17 21:09

Devilish...no zjemy jakiegoś kota w Krakowie, no co ty :wink:

a tak w ogóle to sądzę, że w sumie koncert moonspell mnie g*** obchodził, ale uważam, że nasz władza jest chora i łamie wszelkie prawo, łącznie z konstytucją i umowami międzynarodowymi stojącymi ponad nią.

...I forgot to remember to forget... /johnny cash

Wysłany: 2008-10-05 14:18

Co do władz... Frija - nic dodać, nic ująć...

Kota w Krakowie? Piszę siena to, nie mam daleko ;P
Kto udostępni szczepionego kota? ^^

"The fear is not the fate I seek. My destiny will build upon, the mighty turbulence beyond. If I fall I will rise again"

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło