Wysłany: 2007-04-23 20:55
Hahahahahahahaaaaaa... przepraszam ale inaczej na ten trailer nie potrafię zareagować. Wygląda na to, że otrzymamy kolejną, trzecią już część, obrazuj pokazującego nam doskonale jak można SKASZANIĆ doskonały produkt. Jak można do granic możliwości ŹLE wykorzystać pomysł na dobry dreszczowiec co najmniej... jak można z Residenta zrobić film o kobiecie mutant, walącej z dwóch magnumów (lub z czego tam to ona nie strzelała), kopiącej jak Trinity po koksach i wychodzącej z każdej opresji lepiej niż Serious Sam. A między tymi scenami rozpierduchy na odwał wkleja się kilka scen nawiązujących fabularnie do gry... może się to fajnie ogląda i nawet idzie się przy tym zrelaksować tylko...
JAKIM DO CHOLERY PRAWEM TO NOSI TYTUŁ "Resident Evil" ?!
Wysłany: 2007-04-23 21:18
jestem cholernie ciekaw 3 odsłony residenta. Chodx po tym małym filmiku zastane bajke a nie film;/
Wódki nie pij, trawy nie pal, słuchaj tylko HEAVY METAL
Wysłany: 2007-04-24 20:22
Z czystego sętymentu do gry film obejrzę
1 cieakawa była
2 nudna
3 jakoś nie wiem czemu donoszę wrażenie że będzie raczej lipą i będzie miała na celu zgarnięcie kilku dolarów z kieszenie nachapanych na sieczkę dzieci(co nie oznacza że takową znajdzie się w filmie)...
Szkoda gadać bo gra jest była i będzie świetna, a film przeminie jak zgaga... ;/
Kto nie umie przysiąść na progu chwili, puszczając całą przeszłość w niepamięć, kto nie jest zdolny trwać w miejscu jak bogini zwycięstwa, nie doznając zawrotu głowy ani lęku, ten nigdy nie dowie się, czym jest szczęście. -Frederyk Nietazsche
Wysłany: 2007-04-25 01:36
[quote:1a26817661="Adnistral"](...)
3 jakoś nie wiem czemu donoszę wrażenie że będzie raczej lipą i będzie miała na celu zgarnięcie kilku dolarów z kieszenie nachapanych na sieczkę dzieci(co nie oznacza że takową znajdzie się w filmie)...(...)[/quote:1a26817661]
No niestety jak większość (bardzo znaczna większość) wszelakich kontynuacji (seaqueli i prequeli) jakichkolwiek filmów.
A najgorsze w tym wszystkim jest to, że jakiś film jest naprawdę genialny, wspaniały i tylko można się zachwycać. A tu takie zasrane hollywood się uweźmie żeby wycisnąć z tego jak najwięcej kasiory, kosztem wypaczenia sztuki. Tym samym X muza dla mnie tracie wiele na wartości. Kurwa czy te cholerna amerykańce nie mają już pomysłów, że tylko, kontynuacje, ekranizacje jak nie komiksów to gier i reameki, echh szkoda gadać.
Not everyone likes metal... FUCK THEM!!!
Wysłany: 2007-04-25 09:08
Nie da się ukryć... pomysły sie ludziom kończą, a zwłaszcza tym ze Świętego Drewna Najbardziej nie mogę im wybaczyć Matrix'a... który stał się pośmiewiskiem pomimo tego, że pierwsza część odniosła ogromny sukces.
A co do stwierdzenia, że na film nie powinno się patrzeć pod kątem gry... więc po co ten film (nie mający wiele wspólnego z grą) określa się tym samym mianem co grę? Nazwaliby to sobie "Wylew Zombie cztery tysiące trzysta osiemdziesiąt trzy" i nie było by problemu. A tak mamy wielu fanów rozczarowanych "tym czymś".
Narzekam wiem... ale nie lubię takiego chrzanienia tematu. Podobnie jak Zet z tego co widzę.
Wysłany: 2007-04-25 09:16
:wink: otóż właśnie.
I krótki offtopic, zgadzam się co do Matrixa, pisałem o tym już wywód, w którymś z filmowych tematów więc nie będę się powtarzał, ale zrobili z tego niezłą kupę.
Not everyone likes metal... FUCK THEM!!!
Wysłany: 2007-04-26 15:50
Ja tam poczekam jak nakręcą Resident Evil 15 może byc ciekawy i pewnie lepszy od 14 będzie - lepsze efekty itd.
Gra bardzo fajna, sporo czasu się nad nią spędziło. Co do filmu...no cóż...będzie to będzie...
Nigdy nie kłóć się z debilem...najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później wykończy doświadczeniem...
Wysłany: 2007-04-26 18:10
No dokładnie- jak będzie to będzie.
Ja grałem tylko w 3 i to dość długo. Jedynka mi się wieszała (emulowałem ją z płytki do PS1) i dwójka niestety też (zassana z neta uniemożliwiała robienia save'ów). No ale jako serię to lubię tę grę mimo, że dłuższą styczność miałem tylko z 3.
Wysłany: 2007-05-01 15:27
Gra RE to symbol horroru (dobrego), który zawsze potrafił przestraszyć. A filmy - jak na razie na stół rzucono dwa marne ochłapy, od których fani dobrego kina (a tym bardziej fani gry) powinni uciekać.
RE w wersji filmowej prezentuje całkowicie odmienny scenariusz w stosunku do swego "growego" pierwowzoru.
Po obejrzeniu 2 filmów, niby opartych na grze, wydaje mi się że i 3 odsłona filmu nie przyniesie spodziewanych rezultatów niszcząc tylko, i tak mocno nadszarpnięty w ostatnim czasie, wizerunek serii.
http://www.basilicaigni.xlx.pl
Wysłany: 2008-02-20 16:58
Ja ogladalem.
Nawet dosc fajny film. :twisted:
Smierc jest czasem najlepszym rozwiazaniem, a czasami przeklenstwem. Czasem lepiej uciec i miec wszystko z glowy, miec swiety spokuj.
Wysłany: 2008-02-20 18:12
Zgadzam się rewelacyjny to on niejest...ale ujdzie w tłoku...
Kocham głupote bo nigdy mnie nie opuszcza, i śmierć bo tylko ona na mnie czeka.
Wysłany: 2008-02-20 18:42
ten film jest tragiczny!
a jego twórcy powinni wziąć sie ekranizację 'Pac-mana' albo 'Tetris' moze wtedy nic nie spieprzą!
It is my fate... I am pagan born!!!
Wysłany: 2008-02-20 18:54
Film oglądałem, ale zastanawiam się po co? Wg. mnie poprzednie części były dużo lepsze, zwłaszcza dwójka, ale i tak jeśli chodzi o filmy w tym klimacie to dużo lepszy był "28 dni później" i jego kontynuacja.
Okręt mój płynie dalej Gdzieś tam... Serce choć popękane, chce bić.
Wysłany: 2008-02-20 21:08
O gustach podobno się nie dyskutuje
Dwójka dla mnie była lepsza bo działa się w mieście(kocham rozwałkę wieżowców / wśród wieżowców :) ), a nie w jakiejś piwnicy :P Obie części miały ten sam klimat czyli żaden, strachu żadna z tych części nie była wstanie wzbudzić
Okręt mój płynie dalej Gdzieś tam... Serce choć popękane, chce bić.
Wysłany: 2008-02-22 20:42
Bylam na III w kinie jakos w listopadzie,czy grudniu i nie podobala mi sie.Mialy byc fajne efekty,a nie byly w cale fajne,fabula tez nie specjalna...I czesc zdecydowanie lepsza
Nie po to umiem mówić,żeby siedzieć cicho :P
Re: RESIDENT EVIL III Wysłany: 2008-04-22 12:27
[quote:8c744841ea="digichaos"]:twisted:
http://www.youtube.com/watch?v=GMnl-Dahzvk&mode=related&search=trailer, a moze moze widzial juz ktos caly...[/quote:8c744841ea]
Ja w najblizszy weekend bede ogladal REIII
Czasami warto uciec od zycia...
Wysłany: 2008-04-23 14:02
[quote:e16bf208ca="OskareQ"]cala trylogia to jedna wielka tragedia![/quote:e16bf208ca]
Zgadzam się! Istna hańba dla tak wspaniałej i podniosłej serii gier.
Wysłany: 2008-04-23 14:07
[quote:842dfa2f76="Kosiarz"][quote:842dfa2f76="OskareQ"]cala trylogia to jedna wielka tragedia![/quote:842dfa2f76]
Zgadzam się! Istna hańba dla tak wspaniałej i podniosłej serii gier.[/quote:842dfa2f76]
Jak najbardziej popieram :)
Suffer the pain of discipline or suffer the pain of regret!
Wysłany: 2008-05-19 12:13
Film nigdy nie zastapi gry.
Czasami warto uciec od zycia...
Wysłany: 2008-05-22 14:22
[quote:ec59abc30f="Allanon23"]
A tak propo Residen Evil jeszcze. Co chcielibyście zobaczyć w filmie, aby Wam w jakiś sposób dogodzić? :)[/quote:ec59abc30f]
Oryginalny scenariusz pokrywający się z grą.