Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Galerie. Strona: 1

Galerie Wysłany: 2007-04-04 09:46

Pomyślałem o stworzeniu galerii temetycznych. Np:

Epitafia, Portrety, Goth, Artystyczne itp. Wystarczy ze w tutule zdjecia poda sie w nawiasie kwadratowym tytul galerii np. [Portrety] i automatycznie wpada do takiej galerii. Mysle ze ulatwiloby to troche przegladanie. Kto ma ochote poogladac cmentarze nie bedzie musial przedzierac sie przez rożne paszcze. Poza tym moderator galerii mialby w koncu cos do roboty Co wy na to?

Life is complex: it has both real and imaginary components

Re: Galerie Wysłany: 2007-04-04 09:49

[quote:8fd906c2d8="amorphous"]Pomyślałem o stworzeniu galerii temetycznych. Np:

Epitafia, Portrety, Goth, Artystyczne itp. Wystarczy ze w tutule zdjecia poda sie w nawiasie kwadratowym tytul galerii np. [Portrety] i automatycznie wpada do takiej galerii. Mysle ze ulatwiloby to troche przegladanie. Kto ma ochote poogladac cmentarze nie bedzie musial przedzierac sie przez rożne paszcze.[/quote:8fd906c2d8]

ja jestem za !!

[quote:8fd906c2d8="amorphous"] Poza tym moderator galerii mialby w koncu cos do roboty [/quote:8fd906c2d8]
może poza tym punktem
tylko spis wszystkich działów musiałby być w dostepny wszytskim

Hexe ist ein Beruf mit Zukunft. ;)

Geleria Wysłany: 2007-04-04 10:24

Kiedys fafal wyszedl z pomyslem poprawienia menu - zdecydowalem sie w koncu na kontekstowe. Na lewej belce beda pojawiac sie rozne rzeczy w zaleznosci od tego gdzie aktualnie jestesmy. Tam wlasnie bedzie spis po wejsciu do galerii. Podawajcie tylko prosze wiecej pomyslow na dzialy.

Wysłany: 2007-04-04 12:52

Wiele osób wrzuca swoje zdjęcia z imprez, wiec podejrzewam, że takowa kategoria jak Imprezy/Koncerty także by sie przydała. Poza tym zdjęć przedstawiających naturę. - więcej powinien wiedzieć admin galeriowy.

Może stworzyć kategorię "Tylko dla dorosłych"? :>

Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D

Wysłany: 2007-04-04 13:31

Th kategoria tylko dla doroslych moglaby byc ale musialaby byc odpowiednio zabezpieczona... mamy przeciez mase niedoroslych uzytkownikow i to zarowno umyslowo jak i wiekowo...

jesli chodzi o kategorie... to wstepnie proponuje:
Cmentarze
Krajobrazy
Noc
Goci / Portrety (można to rozdzielić choć niekoniecznie)
Zwierzęta
no i musimy miec cos w stylu Różne albo inne bo niektorych nie da sie niegdzie zakwealifikować... tyle obecnie wpadło mi do głowy...
pomysł z kategoria koncerty imprezy nie jest najlepszy... ammy juz taka galerie... i jesli ktos chche zamiescici tam swoje zdjecia to kontaktuje sie zazwyczaj ze mna... no chyba ze nie chce to wstawia dfo siebie... dla takich sytuacji byalaby kategoria Inne/Różne
no to narazie tyle :twisted:

a tak na marginesie admin galerii wcale sie nie nudzi... czasochłonne jest przegladanie wszytskich zdjęć i jeszcze zcasami trze3ba coś napisać

i szkoda że narazie admini tylko sie tu wypowiadają, gdyby to miała byc tylko nasza decyzja to bez sensu byłby ten temat

Foto Wysłany: 2007-04-04 13:44

Horsea (Primogen)
Horsea
Kościan/Poznań

Może by tak jeszcze kategorie: Makra i/lub Martwe Natury.
Przydałoby się też coś w stylu: Przekształcenia/Morfy, dla zdjęć mocno obrabionych graficznie, collage'ów itp.
Tylko, żeby zbytnio tego nie rozdrobnić.

Młodzieży! Czymże Wam dane jest ciąć się w tych jakże nieszczęsnych czasach? O żyletki ciężko, dziadkowa brzytwa zardzewiała, a jednorazówką nie dość głęboko! Jeśli jednak Wam się uda (może widelcem?) to pamiętajcie: wzdłuż żył, a nie w poprzek! Wzdłuż!

Wysłany: 2007-04-04 13:45

Eye_of_the_storm (Bicz)
Eye_of_the_storm
Zawiercie/Wrocław

Kategorie w Galerii?Jestem Za!
W tej chwili przeglądanie galerii jest trochę męczące...
Aha, i fajnie by było gdyby zdjęcia z koncertów/imprez były automatycznie wrzucane do ogólnej kategorii, a teraz jest tak: część zdjęć w ogólnej, a część w prywatnych galeriach.Bałagan!

Pytanie: co to jest - "665,95" Odpowiedź: szatan z Biedronki:-P

Wysłany: 2007-04-04 13:50

przypomniała mi sie jeszcze jedna kategoria... [b:18f8449efc]tworczość uzytkowników[/b:18f8449efc]... ta do której mam zawsze najwięcej zastrzeżeń jeśli chodzi o upewnianie się czy wystawiający posiada "prawa autorskie" do nich

Wysłany: 2007-04-04 14:36

[quote:02db4288da="Hexe"]przypomniała mi sie jeszcze jedna kategoria... [b:02db4288da]tworczość uzytkowników[/b:02db4288da]... ta do której mam zawsze najwięcej zastrzeżeń jeśli chodzi o upewnianie się czy wystawiający posiada "prawa autorskie" do nich [/quote:02db4288da]

Może przy tworzeniu nowej galerii trzeba by wybrać opcję czy jest sie autorem tych zdjec lub ewentualnie skad one pochodza. Później przy np. zdjęciu lub galerii na dole wyświetlała by sie o tym informacja.

Wysłany: 2007-04-04 15:13

tylko po co nam zdjecia ktore mozna znalezc gdzie indziej.... nasza galeria powinna byc galeria naszych uzytkownikow a nie galeria odtworcza...

Wysłany: 2007-04-04 17:06

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

Fajny pomysł, Kuba.

Proponuję (vide moja galeria ) dział "zdjęcia z młodości" :twisted:

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Wysłany: 2007-04-04 18:09

Dobry pomysł - wreszcie będzie można oglądać to co się chce i nie trzeba będzie godzinami przerzucać wszystkiego, żeby znaleść 2 zdjęcia.
Myślę, że robienie dużej ilości kategorii nie jest konieczne - w propozycji Hexe z modyfikacją Horsei zmieściła by się większość, a kategoria różne/inne pochłonełaby resztę...

Generalnie jestem jak najbardziej za...

Minawi - jakie zdjecia z młodości? Przecież wszyscy jesteśmy młodzi

Wysłany: 2007-04-04 18:12

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

No ok - z dzieciństwa i wcześniejszej młodości :wink:

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Wysłany: 2007-04-04 18:16

[quote:86dcaa536c="minawi"]Proponuję (vide moja galeria ) dział "zdjęcia z młodości" :twisted:[/quote:86dcaa536c]

Myślę, że niepotrzebnie zdjęcia rozdzielać wg. okresu kiedy je zrobiono - wszyscy darkplanetowcy są wystarczająco młodzi by wciąż używać tej kategorii.

[quote:86dcaa536c="Hexe"]tylko po co nam zdjecia ktore mozna znalezc gdzie indziej.... nasza galeria powinna byc galeria naszych uzytkownikow a nie galeria odtworcza...[/quote:86dcaa536c]

Rzeczywiście masz racje. Pozostaje nam jedynie wierzyć, że użytkownicy nie buszują po portalach DigArt i DeviantArt przywłaszczając sobie jakieś zdjęcia sugerując innym, że to oni je zrobili...

Wysłany: 2007-04-04 19:43

mara (Anciliae)
mara
Kotlina Kłodzka, Wratislavia

No w sumie troche wiecej porzadku by wprowadzil ten podzial. Chociaz powoli zaczynam juz sie lapac w tym serwisie, ale przychodzi mi to z trudem, ale to ja juz taka nierozgarnieta jestem :roll: No w sumie w galeriach jest taki maly balagan, podoba mie sie ten pomysl.

"Nagość, phoszę państwa, jest demagogiczna, jest wphost socjalistyczna, bo i cóż by było, gdyby gmin odkhył, że nasza dupa taka sama?!"

Wysłany: 2007-04-04 21:44

a mi ta martwa natura za bardzo pod Gotow podchodzi

Podoba sie podzial na kategorie.. moge pomoc w moderowaniu jesli chcecie:)

"- Ech, bo te wasze demony są jak koty. - Niezależne, piękne, drapieżne...? - Pieprzą wszystko, co nie zdąży uciec i udają, że nic i nikt ich nie obchodzi, a tak naprawdę, to puchate pieszczochy."

Wysłany: 2007-04-05 07:38

Ok na razie sa trzy kategorie - cmentarze, portrety, vamp - czekam na dalsze propozycje.

Wysłany: 2007-04-05 08:44

mara (Anciliae)
mara
Kotlina Kłodzka, Wratislavia

to moze jeszcze imprezy...?

"Nagość, phoszę państwa, jest demagogiczna, jest wphost socjalistyczna, bo i cóż by było, gdyby gmin odkhył, że nasza dupa taka sama?!"

Wysłany: 2007-04-05 16:11

margott (Bicz)
margott
Piekary Śląskie

imprezy, no i ta kategoria artystyczne byłaby ciekawa...

"Kto ma miękkie serce, musi mieć twardą dupę"

Wysłany: 2007-04-05 19:08

[quote=&quot;alphar&quot;][color=red:c3fefc51c5]Poza tym czym do diabła rózni się FETISH OD VAMP? Bo ja nie mam pojęcia, żądam oświecenia w tej kwestii. [/color:c3fefc51c5] <br /><br />Gadżetami <br />

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło