Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Klan Half-Life. Strona: 1

Klan Half-Life Wysłany: 2007-03-31 11:19

Ogłaszamy nabór do klanu Half-Life 2. Swoje aplikacje należy kierować do Dravena.

Wymagane:

Dyspozycyjność
Umiejętość pracy w grupie.
Conajmniej roczne doświadczenie w graniu w HL
Znajomość podstawowych map w trybie deatch-match
Umiejętnośc posługiwania sie łomem, bronią krótka i długą, wyrzutnią rakiet.

Mile widziane.

Zaawansowane posługowane sie gravi-gunem (odrzucanie granatów przeciwnika, tworzenie barykad, blokowanie drzwi, chwytanie pocisków)
Umiejątnośc zakładania pułapek, ładunków wybuchowych
Znajomość nowych plansz

Oferujemy:
Prace w młodym rozwijającym sie klanie z perspektywami.
Miłe i przyjazne towarzystwo
Możliwość wyróżniania swojego nicka przez _[DP]

Life is complex: it has both real and imaginary components

Wysłany: 2007-03-31 12:06

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

Haha, Kuba - to zabrzmiało jak typowa oferta pracy :lol: :lol: :lol:

Tylko zarobków rzeczywistych brak :wink:
[size=7:289373ca6e]
Aha - "co najmniej" pisze się oddzielnie :P[/size:289373ca6e]

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Wysłany: 2007-03-31 12:23

Możemy robić zakłady sportowe

Wysłany: 2007-03-31 12:44

Mam nadzieje drogi synu, że nie jesteśmy na tym portalu jedyni Darkplanet to spory portal, więc chyba znajdzie się ktoś. Ojciec i syn "Darkplanet" - hehe. Tak na poważnie to szukamy ludzi z jako takim "skillem" i jak Amorphus wspomniał potrafiących działać w grupie.
No i jeszcze coś bardzo ważnego - żadnych cheaterów, szukamy ludzi poważnych :]

Wysłany: 2008-08-09 12:11

dla mnie Half-Life to gra wszech czasów ,gram w to maniakalnie ,ostatnio zdobyłem orginała Half-Life 2 "Orange Box" i ostra jazda ponownie w końcu pogrywam sobie w dodatki"Episode One i Episode two" Gravi-Gun rewelka :D

[img:e431a3ea74]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:e431a3ea74]

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Wysłany: 2008-08-09 14:12

Hm swego czasu grałem sporo w HL2.
To było dawno ale wszystkie FPSy sa takie same :>

"Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego nie jestem w stanie zmienić. Daj mi siłę, bym zmienił to, co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego."

Wysłany: 2008-10-15 17:51

Też jestem maniakiem ale episody mi sie nie podobaja. Tak jak dwojke skoncyzlem kilkanascie conajmniej razy tak do epizodow nie wracalem nigdy. Sa krotkie i zabraklo pomyslow. Zwlaszcza po drugim obiecałem sobie ze kolejnego nie kupie.
Zamiast bawic sie w watpliwe rynkowo epizody Lombardii pownien skupic sie na HL3. Engine HL2 caly czas jest niezly ale nie wykorzystuje juz w pelni nowych kart a za dwa lata bedzie juz trącil starym chomikiem.
Valve wlozylo sporo pracy w HL ale wtopilo np w Team fortress ktory początkowo mial byc zupelnie czym innym a wszyslo jakies bleee. Obecnie ciagnie profity glownie ze Steam, ktory nie wymaga duzego zaangazowania programistycznego.

A ja z nudow przerzucam sie na World Of Wrcraft....

HardKill jakiego masz nicka na Steam moze jakis maly sparing kiedys?

Wysłany: 2010-07-12 21:11 Zmieniony: 2011-06-17 23:03

Kuba czytałeś już nowe plotkarskie wiadomości na temat HL Epizode 3 & Half-Life 3....:) jak nie to poczytaj sobie :) już się zjarałem samą tylko wiadomością o ewentualnej kontynuacji HL 3,póki co czekam ewentualnie na Episode 3,o HL 3 to już nawet nie marzę, ale zajebiście by było pograć sobie w 3 część HL ,no nie

No to poczytajcie sobie nowe plotki na temat HL,jak wiadomo w każdej plotce jest ziarnko prawdy :)

[color=RED:37221af6b7]>>>[/color:37221af6b7]

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=51917

"Black Mesa - Source" nonono zajefajny zwiastun :) też myślałem że to wyjdzie wcześniej.Wiadomo jednak w jakim tempie wychodzi wszystko co ma związek z HL,gdyby nawet coś miało by się z HL ukazać na gwiazdkę,to i tak była by to piękna sprawa :) to tylko kilka miesięcy,wolałbym to niż czekać jeszcze parę lat na cokolwiek z HL.

Jak kiedyś napisano,że po ukazaniu się Episode 3 zadecydują się losy o ewentualnej kontynuacji serii czyli HL 3,ale były też i wiadomości o tym że nie będzie kontynuacji serii HL,tak czy siak i tak nie pozostaje nam nic innego niż czekać,oby nie za długo :)

a pro po HL ostatnio w sieci pojawił się Trailer filmu > Beyond Black Mesa < zrobionego przez fanów Half - Life i nawet całkiem całkiem im to wyszło ciekawe jak wygląda całość.A efekt sami luknijcie :)

[img:37221af6b7]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:37221af6b7]

Wysłany: 2010-09-20 22:28

Ładne ale wolałbym grę

Wysłany: 2011-06-16 16:39 Zmieniony: 2011-06-16 16:39

Ja oczywiście też wolałbym zdecydowanie grę esh...kiedy w końcu wyjdzie HL3...?

---------------

Ale tym czasem fani HL zgotowali nam kolejny cudowny Trailer, zapowiadający fanowski film > Beyond Black Mesa < film opowiadać będzie losy
jednego z członków ruchu oporu > Adriana Sheparda,który to ma za zadanie dostarczenie do miasta 17 ostrzeżenia,o zbliżającej się nieuchronnie inwazji.Produkcja wspomnianego filmu została już ukończona,obecnie autorzy prezentują film,na niezależnych festiwalach filmowych.Po mimo że wspomniana produkcja zrobiona została przez fanów HL,film zadziwia jakością jest bardziej niż by się mogło wydawać ambitny.Graczy i fanów HL zadziwi
przede wszystkim wspaniałym odwzorowaniem klimatu gry.Budżet filmu wyniósł co jest niewiarygodne zaledwie 1200 dolarów,a jego produkcja trwała 2 lata.

Czekam z niecierpliwością by se oblukać tą interesującą produkcję, i na kolejną część gry > HL3 ,oby ukazała się już nie długo,to będzie moje noworoczne życzenie :) hehehe

[color=YELLOW:041284fa09]Ale była by bomba, gdyby tak się stało :) Kuba co ty na to [/color:041284fa09]

Half-Life 3 w produkcji zamiast Half-Life 2: Episode Three?

[URL=http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=59902][color=YELLOW:041284fa09]Więcej na temat Half-Life 3[/color:041284fa09] > TU

Wysłany: 2011-06-17 00:25

Do Duke'a jeszcze mu daleko

Wysłany: 2011-07-03 23:57

Reddishhh nowy HL wyjdzie...wyjdzie spoko , Kuba myśl pozytywnie, a choćby i nawet na nowego HL przyszło by czekać te 14 lat, to i tak warto. Ostatnio przeczytałem w necie że Half-Life 3 jeśli się ukaże, to wyłącznie w trybie multi?

Pożyjemy zobaczymy.

[img:4aec25e54b]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:4aec25e54b]

Wysłany: 2011-07-04 00:53

Wyjdzie wyjdzie. Valve uwalnia właśnie source SDK, czyli budują jakąś nowa platformę developerską (albo już ją mają) i zabierają się za grę. To oczywiście moje domysły z dupy, ale one są przecież takie oczywiste :).

Co nas nie zabije, to nas sponiewiera.

Wysłany: 2011-08-25 21:15 Zmieniony: 2012-04-23 21:36

W sieci pojawił się kolejny fanowski film krótkometrażowy inspirowany światem Half-Life [color=green:a7db407af0]Singularity Collapse [/color:a7db407af0] film jest produkcją zaledwie kilku osób, którym nakręcenie tego krótkiego filmu zajęło około jednego roku. Za to efekt jest naprawdę świetny, trwa zaledwie niecałe 9 minut.

[color=green:a7db407af0]HALF-LIFE - Singularity Collapse [/color:a7db407af0]

Czekam z niecierpliwością na jakiekolwiek info z Valve, w sprawie Half-Life’a 3 lub też chociaż Half Life 2: Episode Three.

[color=green:a7db407af0]Escape From City 17...? w realiach gry Half-Life 2[/color:a7db407af0]

[url=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9ixFf4ljuCg#!] > TU

Wysłany: 2011-09-02 22:27

Tylko w wersji multi? Bez sensu. Nigdy nie ciągnęło mnie do grania po sieci. Jedyną grą, w którą gram w co-opie, jest klasyczny Doom. :P Nie lubię gier, które są robione pod multi, a pojedyncza kampania jest robiona na doczepkę i tak pusta, że szok. Też sobie często łoję w HL 2, gra wymiata. :)

Chrzanić multi

Wysłany: 2011-09-03 22:05 Zmieniony: 2011-09-04 21:34

Chyba czas ponownie wgrać na kompa HL2 Orange Box'a :)

Kiedyś za pierwszym razem nie pograłem sobie w HL2 zbyt długo , w pewnym momencie wysiadła mi inteligencja przeciwników , wtedy nie wiedziałem dla czego , ale potem doszedłem do tego że spowodowane to było koniecznością łączenia się gry ze Steam'em , o czym wtedy nie miałem pojęcia , a było to w czasach kiedy jeszcze nie miałem neta. Cóż za radość była w momencie podłączenia się do sieci , pierwsze co zrobiłem , to oczywiście wgrałem HL2 :)

[img:d4d1d90205]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:d4d1d90205]

Wysłany: 2011-09-04 18:07 Zmieniony: 2011-09-04 19:06

Z ciekawości zapytam codename24 gdzie tak głośno ostatnio, o Episode Three ...? , śledże temat od wydania Episode Two i póki co od tamtej pory poszczekano tylko o Episode Three, nic nie wiadomo konkretnie o Episode Three jaki i o HL3, a wszystko co krąży w necie, na ten temat to tylko ploty nic więcej. Póki co Valve na ten temat nic konkretnego jeszcze nie powiedziało , ale myślę że już nie długo będą mieli dla nas dobre wieści związane z HL :)

[img:56f05b6030]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:56f05b6030]

Wysłany: 2011-09-04 21:07

No tak, na gry-online zaglądam co dziennie od lat, i tam także nie wiele pisze się o HL, ot od czasu do czasu walną plote wziętą zresztą z neta, to samo tyczy się cda, ale miejmy nadzieję że długo jeszcze nie będą nam kazać czekać na cokolwiek związanego z HL :)

to co w Half-Life 2 Episode Two uwielbiam najbardziej, czyli Final Battle :)

[img:09003b831e]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:09003b831e]

Wysłany: 2011-09-22 12:37

Pewnie kontrolowany bo włąśnie można ściagnąć bete Diablo III.

Wysłany: 2012-02-01 21:40 Zmieniony: 2012-06-25 09:38

[color=YELLOW:5095c5fc5a]Half-Life 3 – coraz więcej plotek[/color:5095c5fc5a]

[url=http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=64392]Więcej info > TU nie było poleceń ze strony Gabe’a Newella dotyczących wypuszczenia przecieków.Ale...ale należy zwrócić uwagę na słowa Faliszka > [color=YELLOW:5095c5fc5a]Nikt nie otrzymał polecenia wypuszczenia przecieków.[/color:5095c5fc5a] Co daje do myślenia,że Valve ma coś w rękawie jeśli chodzi oczywiście o HL3.

[color=YELLOW:5095c5fc5a]Masowe granie w Half-Life 2 ma pomóc w ujawnieniu informacji o Half-Life 3[/color:5095c5fc5a]

Grupa A Call for Communication,składająca się z 33 tysiącęcy osób ,w oczekiwaniu na
HL3 lub Episode Three,ma zamiar już w najbliższą sobotę o godz.20:00 jednocześnie grać w Half-Life 2.Ma to spowodować że steamowe statystyki Half-Life 2 pójdą w górę, a deweloperzy zwrócą uwagę na tę nietypową akcję.Celem całej akcji jest skłonienie firmy Valve do ujawnienia nowych informacji o przyszłości serii Half-Life.A więc,w sobotę 4go lutego,wgrywamy na swoje komputerki Half-Life 2 i o godz.20:00 gramy

[color=YELLOW:5095c5fc5a]Half-Life na silniku Source - Black Mesa powraca ![/color:5095c5fc5a]

Fanowski projekt przeniesienia pierwszego Half-Life’a,na silnik Source nadal żyje,silnik wykorzystany między innymi w Half-Life 2, oznacza to że prace nad tym projektem nie zostały przerwane. Pierwsze informacje na temat Black Mesa pojawiły się w 2004 roku.

[img:5095c5fc5a]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:5095c5fc5a]

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło