Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

"największe wydarzenie od czasów II wojny światowej&amp. Strona: last

Wysłany: 2007-03-02 12:07

FAFAL (Anciliae)
FAFAL
Piekary Śląskie

no fakt na you tubej jest dosc sporo filmów z tej nocy pi ranka ale czy ja wiem żeby to ogłosic mianem największego wydarzenia od czasów II wojny światowej Moim skromnym zdaniem to troszke przesada chyba że w dani nieodczuli tak bardzo wojny hehehe My jako narod jestesmy troche bardziej doświadczeni w tych sprawach. Wojna nas dokliwie doświadczyła a potem czas komunizmu nas doświadczył . Krwawe strajki, manifestacje jednym słowem poruszenie narodowe. A tu tylko takie w sumie niewine zamieszki W słusznej sprawie oczywiscie nikt tego nieneguje;] W sumie w polsce pare lat temu w Suwałkach jak się niemyle to tez przez pare dzionków dochodziło do zamieszek z policją a przyczyna była chyba taka że policja zabiła jakiegos dzieciaka czy coś takiego. Mniejsza z tym W kopenhadze zamieszki były w słusznej sprawie i ok ale przesadnie to nazwane jest Najwiekszym wydarzeniem od czasów drugiej wojny światowej ;];

Wódki nie pij, trawy nie pal, słuchaj tylko HEAVY METAL

Wysłany: 2007-03-02 12:22

FAFAL (Anciliae)
FAFAL
Piekary Śląskie

Dlatego tak jak pisałem że naród niedoświadczony przez wojne i jemu może sie zdawac że byle jakie tam rozruby to prawie jak wojna :wink: żartuje se oczywiście ale ze strony polaka to wydaje mi się że to taka popierułka :P
Zreszta dziś zaczyna się liga więc wiadomo co to może oznaczac ;> hehehehe taki duńczyk to niewie a taki polak to wie doskonale co sie może wyrabiac Ja osobiście już sie doczekac nieumie aż pójde na mecz :P hehehehehehe
Ale powiem ci zaskoczyłas mnie znajomością historii :D to się ceni

Wysłany: 2007-03-02 12:30

polski rzad i parlament rowniez istnial tylko ze jego siedziba znajdowala sie w anglii
a w danii byla mala wojenka ktora moze byc tylko poczatkiem wiekszego wydazenia

Wysłany: 2007-03-02 12:49

FAFAL (Anciliae)
FAFAL
Piekary Śląskie

No masz racje jak najbardziej tyle że denerwuje mnie to że tak jak piszesz ropindolą co na drodze stanie a potem cisza a straty niesamowite. To w sumie wychodził bym z założenia "po kiego grzyba wogóle wychodzic i ropierdalac to wszystko" Cos mi sie wydaje że ci co poczuli że coś sie świeci zebrali sie i korzystając z okazji rozpierdalali wszystko co stało na ich drodze żeby wyladowac poniekad swoją energie. I dlatego tez sa takie straty Tylko pytam sie PO CHUJJJ :P do czego te zamieszki prowadą Do tego żeby stanąc w obronie tak jak pisze rudery hmmmm bez sesnu jest ich myslenie . Niemożna tego zrobic w sposób pokojowy tak jak nasi ekolodzy? Których sam osobiście popieram. Zawsze znajdzie się rozwiązanie i niekoniecznie musi one byc poprzedone takimi stratami. Jak im sie podoba tak to dla mnie niech cała kopenhage rozdupczą:P tylko ciekawe gdzie potem będa mieszkac oni i niewinni ludzie. A powiedzmy te 1000 kiboli jak wyjdzie to szuka zaczepki z policją by tez wyładowac sie tych idiotów to wogóle niekumam :twisted: chodź teraz na stadionach jest bardzo spokojnie. Ale wspomniało mi się coś właśnie podobnego do tej rozpierduchy w kopenhadze hehehehehehehhehe tak tak tak
Niepamietam który to był rok ale jak Sepultura niedotarła do Zabrza na metalmanie bo władze nasze zabroniły im wjechac na teren kraju to metalowcy ze złości pół zabrza roznieśli w pył :P Wiem bo mój sąsiad tez w tym brał udział :D hehehehe

Wysłany: 2007-03-02 14:48

margott (Bicz)
margott
Piekary Śląskie

skoro to było w Zabrzu, to musiała być pierwsza MM, bo później już chyba wszystkie były w Katach. A więc 1985 rok. :)

Wracając do tematu głównego- demolowanie całej dzielnicy jakiegoś większego sensu nie ma, wydaje mi się że oni po prostu chcieli pokazać swoją "siłę" i to, że sobie nie dadzą w kaszę dmuchać, ot, miejscowa demonstracja wolności, siły i niezależności. Chociaż muszę przyznać, że po co od razu demolować miasto?! ehh kto by zrozumiał ludzi :| głupie to trochę... A czy to największe wydarzenie od czasów IIWŚ? hmm kto wie, w sumie dużo dziwnych i strasznych rzeczy się dzieje co roku...

"Kto ma miękkie serce, musi mieć twardą dupę"

Wysłany: 2007-03-02 15:15

FAFAL (Anciliae)
FAFAL
Piekary Śląskie

[quote:f50705cc8f="margott"]skoro to było w Zabrzu, to musiała być pierwsza MM, bo później już chyba wszystkie były w Katach. A więc 1985 rok. :)

[/quote:f50705cc8f]
w życiu jedynym chyba zapomnialas o jaworznie jastrzębiu zdrój heheheh poczytaj kurko o metalmani a potem pisz :D hihihih
A co do kopenhagi jeszcze to chciałem powiedziec że ogladałem na necie te zamieszki i naprawde ten naród jest niewyzyty Może sprowadzimy pół narodu do nas :P sie wyżyja i pojada spowrotem do siebie :P Chyba że sie im spodoba i niebeda chcieli z tąd pitnac :P hehehehehehe

Wysłany: 2007-03-02 22:23

margott (Bicz)
margott
Piekary Śląskie

Kruszek, ty się nie wymądrzaj :) ja mówię z tego co hmm zasłyszałam a szczerze cholera mnie to obchodzi gdzie i kiedy była :P ja tylko wiem, że jedna nie była w Katach. No to jak ktoś pisze że w Zabrzu była, to mówię: aha, jedna nie w katach, a w Zabrzu, to pewnie ta pierwsza. a zresztą dupa :P zaś się nawaliłam ojejku :D fafał zdrowiej cholera jasna bo chcę z tobą iść na wino! Tak jak ostatnio :P

"Kto ma miękkie serce, musi mieć twardą dupę"

Wysłany: 2007-03-03 01:17

Chciałabym zauważyć, żę portal dziennik.pl podał informacje o tym wydażeniu już 1 marca o godz. 13.47 możecie przeczytać sobie tu:
http://www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=98&BackToCategory=5&ShowArticleId=33679

jest też informacja w dzisiejszym drukowanym wydaniu - można tam przeczytać, że w grudniu również z tego powodu odbywały się zamieszki. Zatrzymano wówczas dużo więcej, bo 300 osób (teraz 75). Poza tym agencje podają, że 1 osoba została ranna.

W świetle tych informacji nie dziwię się, że nie są one na pierwszych stronach gazet. To wydarzenie, w stosunku do innych wydażeń na świecie je jest szczególnie ważne ani wyjątkowe.

Myślę, że spokojnie można je porównać do rozrób po większych meczach, a porównywanie tego co się stało do zamieszek z Paryżu wydaje mi się grubo przesadzone.

Nie ma się co dziwić, że duńczycy robią z tego taką aferę. Żyją sobie spokojnie w takim małym i ułożonym państewku, więc takie przepychanki z lewakami to wielka afera.

Wysłany: 2007-03-05 12:48

Eye_of_the_storm (Bicz)
Eye_of_the_storm
Zawiercie/Wrocław

:?: :?: :?:

Pytanie: co to jest - "665,95" Odpowiedź: szatan z Biedronki:-P

Wysłany: 2007-03-05 12:55

:roll:

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Wysłany: 2007-03-05 13:24

FAFAL (Anciliae)
FAFAL
Piekary Śląskie

Ale jada z koksem równo w tej kopenhadze. Jak zatrzymóją demonstrantów z niemiec i szwecji to tylko czekac jak usłyszymy że zatrzymano polaków hehehehe

Wysłany: 2007-03-05 14:04

Hmm, to jest chyba proste czemu gazety o tym milcza, czy moze nie milcza, ale nie robia z tego wydarzenia wielkiego halo. Dlaczego? Bo to nie u nas.Jak myslicie, czy jak np walil sie dach podczas wystawy golebi za granica o tym rozpisywali na 1 stronie? Nie. Notabene, czytalem o tym, slyszalem i ogladalem wiec nie rozumiem problemu

To nie moje są słowa, to legenda ludowa.

Wysłany: 2007-03-05 22:06

W gazetach drukowanych to nic dziwnego, że z opóźnieniem, bo przecież drukują je w nocy i często się zdarza, że nie ma czegoś z wieczora, nie mówiąc już o nocy.
Na internetowych portalach informacyjnych wszystko było o czasie.

Ponieważ sytuacja się rozwija, zmieniam moje wcześniejsze zdanie. Obecnie myślę, że można już porównywać to do wydarzeń z Francji.

[quote:e4fcd58915="FAFAL"]Ale jada z koksem równo w tej kopenhadze. Jak zatrzymóją demonstrantów z niemiec i szwecji to tylko czekac jak usłyszymy że zatrzymano polaków hehehehe[/quote:e4fcd58915]

Obecnie aresztowanych jest już ok. 700 osób, w tym ok.140 cudzoziemców, 2 polaków, a pewnie jest ich tam więcej...

można zobaczyć video na www.swiat.dziennik.pl

Wysłany: 2007-03-05 22:42

[quote:84895b7b7d]A tu tylko takie w sumie niewine zamieszki W słusznej sprawie oczywiscie nikt tego nieneguje;][/quote:84895b7b7d]
W slusznej? lewactwo trzeba tepic :evil: raz sierpem raz mlotem czerwona holote :evil:

-----------------
Delerium-Twilight

united we stand divided we fall

Wysłany: 2007-03-05 22:55

[quote:67e11ba203="alphar"]Olu to co było na czasie w Internetowych to były jakieś śmieszne szczątkowe dane, bez konkretów...[/quote:67e11ba203]

No wiesz, w tym samym czasie było tornado w Alabamie,które pochłonęło ileśtam ofiar śmiertelnych i informacje też były szczątkowe. Widocznie takie informacje nie są uznawane za nadzwyczaj istotne...

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło