Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Potrzebna krew ORh- dla chorego na sepsę! Pilne.. Strona: last

Potrzebna krew ORh- dla chorego na sepsę! Pilne. Wysłany: 2007-02-26 15:07

Horsea (Primogen)
Horsea
Kościan/Poznań

W moim starym ogólniaku w Kościanie, dwoje uczniów zachorowało na sepsę. Jeden z chłopaków jest w ciężkim stanie.

Potrzebna jest krew grupy 0Rh-! Stacja krwiodawstwa na ul. Marcelińskiej w Poznaniu przyjmuje krew, przy czym trzeba podkreślić, że jest to krew dla Mateusza Nawrockiego.
To bardzo pilne! Przekażcie tą informację dalej.

Młodzieży! Czymże Wam dane jest ciąć się w tych jakże nieszczęsnych czasach? O żyletki ciężko, dziadkowa brzytwa zardzewiała, a jednorazówką nie dość głęboko! Jeśli jednak Wam się uda (może widelcem?) to pamiętajcie: wzdłuż żył, a nie w poprzek! Wzdłuż!

Wysłany: 2007-02-26 15:25

Ja niestety dysponuję A Rh -

"Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone..." "Lubię oczęta twe, kochanie, Ich blasków zmienność tajemniczą, Gdy je podnosisz niespodzianie I niby modrą błyskawicą Ogarniasz ziemię aż po kraniec....."

Wysłany: 2007-02-26 16:52

Horsea (Primogen)
Horsea
Kościan/Poznań

I tak dzięki. :)

Młodzieży! Czymże Wam dane jest ciąć się w tych jakże nieszczęsnych czasach? O żyletki ciężko, dziadkowa brzytwa zardzewiała, a jednorazówką nie dość głęboko! Jeśli jednak Wam się uda (może widelcem?) to pamiętajcie: wzdłuż żył, a nie w poprzek! Wzdłuż!

Wysłany: 2007-02-27 02:07

eIcILipse (Bicz)
eIcILipse
miasto magiczne

Horsea nie liczy się grupa, ważne aby w ogóle krew oddać, tak kiedyś zajomi oddawali dla mojego taty.. Grupa była inna, ale było to coś w rodzaju"krew za krew". Mam 0rh- piszę pw.

Facet z moich marzeń pieści tak, że przestałam szukać ziemskich kochanków. ;D

Wysłany: 2007-02-27 09:02

Horsea (Primogen)
Horsea
Kościan/Poznań

Wstępne wyniki badań chłopaka wskazują, że nie cierpi on na najgroźniejszą odmianę posocznicy tzw. sepsę meningokokową, więc jest dobrze.
Czuje sie też lepiej i przewieziono go z intensywnej na obserwację.
Prawdopodobnie transfuzja nie będzie konieczna.

Dziękuję wszystkim, którzy zgłosili się do mnie w tej sprawie. Naprawdę nie sądziłam, że cała ta akcja spotka się z takim odzewem.
Jesteście WIELCY!!! :lol: :lol: :lol:
Dzięki :*

Wysłany: 2007-03-03 21:50

[color=violet:59825f71d2]Biorąc pod uwagę, że wszystko sie wyjaśniło zamykam temat.
(Sam niestety nie mogłem pomóc, gdyż nie mam tej grupy krwi)

th[/color:59825f71d2]

Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło