Diamanda Galas Wysłany: 2007-02-23 18:41
Mówią że wygląda jak Morrtisia Adams z Rodziny Adamsów, ma niesamowitą skale głosu, a śpiewa...o homoesksualistach, ADIS, prostytutkach.
Znacie?
Szalona, wariatka, marzycielka, romantyczka, ciepła, chodź i pyskata. Jestem wielkim kontrastem ^^
Wysłany: 2007-03-03 13:37
VampirePandora widzę, że z Panią bym konfliktów muzycznych nie miała
Patrzę na profil- ToT, Umbra , niegdyś zapytałam o Beth Gibbons i jako jedyna odpowiedziałaś :). Znamy Panią Diamandę i cenimy !!!
Facet z moich marzeń pieści tak, że przestałam szukać ziemskich kochanków. ;D
Wysłany: 2007-03-04 17:54
Na YouTube jest sporo jej teledysków :)
Szalona, wariatka, marzycielka, romantyczka, ciepła, chodź i pyskata. Jestem wielkim kontrastem ^^
Wysłany: 2007-03-04 19:43
no prosze! i jest temat o diamandzie :D
niesamowita kobieta, ma swietny glos (4 oktawy!)
z wyksztalcenia jest pianistka, byla prostytutką, owszem jej brat byl gejem i zmarl na adis ( poswiecila mu plyte VENA CAVA), diamanda zaczynala spiewac w kapeli jazzowej, kiedys fan tej grupy bokser, zgwalcil ją,
"na pamiatke" tego zdarzenia i jej przeszlosci zwiazanej z prostytucja nagrala album z J.P. Jonesem THE SPORTING LIFE...
no i mozna by pisac i pisac...
z tworczoscia Diamandy zetknelam sie dwa lata temu, pierwszy uslyszalam kawalek Recoila Stranger Hours, w ktorym panna Galas spiewa. Natychmiast siegnelam po jej inne kawalki, kupilam kilka plyt i z dnia nadziej zaczynalam kochac kobite coraz bardziej, dowiadywac sie o niej coraz wiecej az wkoncu jest u mnie NUMBER ONE!!!!!!!
:D
Jedna nadzieja daje więcej siły niż dziesięć wspomnień. Marlena Dietrich