Wysłany: 2007-11-22 12:44
No właśnie - on został stworzony 'przepięknie'. wszystko bylo w tym filmie przepiekne do wyrzygania :D
Wysłany: 2007-11-22 22:05
Mój facet na tym filmie usnął.
Wysłany: 2007-11-22 22:29
Film masakrycznie psuje efekt książki. Rada: przeczytać, nie oglądać :)
I can't look it in the eyes Seconal, Spanish fly, absinthe, kerosene... Cherry flavored neck and collar I can smell the sorrow on your breath, The sweat, the victory... and sorrow The smell of fear, I got it
Wysłany: 2007-11-22 22:41
ten film to nic nadzwyczajnego. ogladajac go przez caly czas czekalem az akcja sie rozwinie i bede mogl wyciagnac jakies wnioski a tu kupa. no i klimat mnie jakos nie porwal. czyli nic mnie nie porwalo.
gdyby jeszcze nie to beznadziejne zakonczenie to moze by przeszedl ale niestety koncowka byla totalnie infantylna jak dla mnie.
I'm rolling like a stone... never creep.
Wysłany: 2007-11-22 23:27
zgadzam się - zakończenie wygląda głupawo :D
Wysłany: 2008-03-14 14:46
Dużo rozgłosu w około tego filmu, ale rewelacyjny jakiś nie był. Książka znów jest stokroć lepsza od filmowej wersji.
Jestem małą śmieszną osóbką, która lubi się śmiać i uszczęśliwiać innych. Lubie muzyke, dobre filmy, książki, literature i kabarety. Kocham kawe... :) Czasem pisze wiersze.
Wysłany: 2008-03-14 14:58
[quote:70702f47a7="Enigme"]Dużo rozgłosu w około tego filmu, ale rewelacyjny jakiś nie był. Książka znów jest stokroć lepsza od filmowej wersji.[/quote:70702f47a7]
Nie dziw się zawsze tak jest że książka jest super a film już nie tak bardzo podobnie było z Kodem Leonarda Da Vinci.
Ale co do Pachnidła to i owszem zakończenie było dziwne
Odważni nie żyją długo, ale tchórzliwi nie żyją wcale..
Wysłany: 2008-03-14 16:19
Adaptacja filmowa nie była najwyzszych lotów ale na plus przynajmniej dla mnie była dekoracja, kolorystyka a także Dustin Hoffman oraz aktor, który grał główną rolę.
Muszę w końcu skusic się i przeczytać ksiażkę.
Ps. Z reguły jest tak, że adaptacja filmowa jest sporo gorsza od książki i chyba to bardzo dobrze gdyż gdyby było inaczej i tak już wysoki analfabetyzm urósł by do niepokojących rozmiarów.
Drink And Join Me In Eternal Life Desire You Turn Me On Your Blood My Ecstasy